Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

10 durva torzítás

2016. október 19. 17:25 - harmadikszem

cognitive-bias_feature31.jpg

Egyértelmű, hogy reálisan látjuk magunkat és környezetünket – vagy mégsem? Gyakran azt gondoljuk, hogy azok a kifejezéseink, melyekkel önmagunkat és másokat is jellemzünk, legalább nagyjából objektívek. A következő leírások azonban meggyőzhetnek arról, hogy ez korántsem igaz: a legtöbb, sőt, csaknem valamennyi kifejezésünk politikailag telített, emellett egészen másfajta kifejezéseket használunk ugyanazokra a viselkedési formákra amennyiben rólunk van szó, mint ha idegenekről, vagy netán ellenségeinkről. Hogy lesz ugyanaz a cselekvés egyik esetben bátor hőstett, a másikban fundamentális őrültség? Hogyan lesz a megfontolt józanságból tutyimutyiság vagy egyenesen gyávaság? Az alábbi leírásokból megtudhatja, hogy a különbség pusztán abban áll, hogy Rólunk, vagy Róluk van szó éppen.20160629173902286.jpg

  1. Ha Mi támadunk elsőnek, az a szemfülesség jele. Úttörők vagyunk, kreatívok és okosak, és persze elég bátrak ahhoz, hogy megtegyük a kezdő lépést. Ha Ők támadnak elsőként, akkor aljasok, sunyik, orvul támadtak, még csak nem is jelezték előre. Micsoda gyáva alakok!
  2. Ha Mi kezdünk el ellenségeskedni, gyűlölködni vagy konkrét csapásokat véghezvinni az csakis megelőző jelleggel történik. Megelőzzük a nagyobb bajt, tehát pusztán előrelátók vagyunk, és kiváló stratégák. Ha Ők kezdenek harcolni ellenünk, akkor persze ez nem az ő anticipációs tehetségükről árulkodik, hanem arról, hogy milyen gerinctelenek. Mindenféle jel nélkül, bármilyen provokáció nélkül egyszerűen csak ránk, ártatlanokra törtek.42958019-friend-enemy-best-friends-or-worst-enemies-friendship-stock-photo.jpg
  3. A Mi ideológiáink, vallásunk, politikai irányunk, sőt, médiumaink egyaránt az igazságot hirdetik: vagyis ezek jó ideológiák. Aki hisz ezekben, az rendes magyar, egyszerűen egy értelmesen gondolkodó, racionális ember. Nem úgy az Ő ideológiájuk, vallásuk, politikai irányuk, pláne nem az ő médiumaik! Ezek mind agymosással foglalkoznak oktatás helyett: hiszen csakis Mi oktatunk.
  4. Veszély esetén, ha nem lépünk vagy nem vagyunk képesek gyorsan és jól cselekedni, akkor ezzel megfontoltságunkat, józanságunkat és hidegvérünket bizonyítjuk. Ilyenek vagyunk Mi. Bezzeg Ők! Ha tétovázni látjuk Őket, akkor tutyimutyik, határozatlanok és leginkább egyszerűen gyámoltalanok. Impotensek, mint a Brüsszeli elit.confirmation-bias.jpg
  5. Mi, mint minden rendes ember, lojálisak vagyunk feljebbvalóinkhoz, hazánkhoz, vallásunkhoz, hivatalunkhoz. Képesek vagyunk úriember módjára felülemelkedni egyéni érdekeinken, és a felsőbb érdekek mentén cselekedni. Ezzel szemben a sok vakhitű agymosott mit csinál? Ész nélkül engedelmeskedik, akárcsak Mi? Talán igen, de nekik ezt nem bocsátjuk meg.
  6. Bátrak vagyunk, kitartóak, sőt rettenthetetlenek? Nincs olyan akadály, nehézség, amit le ne küzdenénk ahhoz, hogy az általunk képviselt igazságnak megfeleljünk? Hát igen, ezek vagyunk MI: valódi hősök. Ehhez képest Ők valódi fanatikusok, sőt, fundamentalisták, mennek előre esztelenül és ostobán. Nekünk hőseink vannak, nekik csak gyilkológépeik.repdemo.jpg
  7. Mi, ha szükség adódik, tudunk a szívünkre hallgatni, adott esetben hevesek vagyunk, ami csakis azt mutatja, hogy szívvel-lélekkel az Ügy mellett állunk. Ettől vagyunk ennyire hitelesek. Nem úgy Ők, akik hasonló viselkedés esetén egyszerűen csak idegbetegek, agresszívak vagy egyenesen pszichopaták.
  8. Ha néha megengedünk magunknak egy kis pihenőt, az az jelenti, hogy lazák vagyunk, kiegyensúlyozottak, meditatívak. Nem ragadtunk a taposómalomban. De ha őket látjuk pihenni? Lusta dögök, kerülik a munkát mint a macska a forró kását, nem csoda, hogy ott tartanak, ahol. Hol is? Ahol mi? Mázlisták, csupán mázlisták.theyre-not-like-us---panel-three-115452.jpg
  9. Időnként elfeledkezünk a múltról és a jövőről is: élj a mának, ezek a Mi pillanataink! Képesek vagyunk nem csak elszenvedni, de meg is élni az életünket, és erre, joggal, büszkék is vagyunk. Nem úgy, mint Ők, akik ha ugyanezt csinálják, akkor olyanok, mint a mesebeli tücsök. Felelőtlen, nemtörődöm barmok, bezzeg mi!
  10. A Mi ízlésünk kiváló, és ezt érdemes meg is mutatnunk a világnak. Ez olykor egy kicsit több pénzbe kerül, mint amit megengedhetünk magunknak, de valamit valamiért. A Mi hivalkodásunk mintegy arisztokratikus: a legjobbak felmutatása. Nem úgy az ő gusztustalan hivalkodásuk, páváskodásuk és rongyrázásuk. Mi mindig sokkal jobban tudjuk, hogy Nekik mire kellene elkölteni a pénzüket, ahelyett, hogy. Sajnos a saját költéseinkről ugyanez már nem mondható el, de hát Istenem, senki sem tökéletes.unconscious-bias.png

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról.

38 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8811822123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 13:55:32

"Ha Mi támadunk elsőnek, az a szemfülesség jele. Úttörők vagyunk, kreatívok és okosak, és persze elég bátrak ahhoz, hogy megtegyük a kezdő lépést. Ha Ők támadnak elsőként, akkor aljasok, sunyik, orvul támadtak, még csak nem is jelezték előre. Micsoda gyáva alakok!"

Nem, a jó hadvezér tudja mikor mit tegyen: nem becsüli le az ellenséget és magát se becsüli túl. S mindig számít az ellenség támadására, sosem hisz a békében, mert a béke csak szönet a háborúban, Ha az ellenség támad, akkor dönteni kell: helyesen tette vagy sem. Ha igen, akkor védekezni kell, csökkenteni a veszteséget. Ha nem, akkor vissza kell vágni, kihasználva az alkalmat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 13:58:40

"A Mi ideológiáink, vallásunk, politikai irányunk, sőt, médiumaink egyaránt az igazságot hirdetik: vagyis ezek jó ideológiák. Aki hisz ezekben, az rendes magyar, egyszerűen egy értelmesen gondolkodó, racionális ember. Nem úgy az Ő ideológiájuk, vallásuk, politikai irányuk, pláne nem az ő médiumaik! Ezek mind agymosással foglalkoznak oktatás helyett: hiszen csakis Mi oktatunk."

Téves.

A józan ember tudja: az ellenség nem gonosz, hanem csupán védi saját érdekeit. Ezek persze ellentétesek a miéinkkel, de ez nem jelenti, hogy ezért hazugnak kellene mondani őt! Nem hazug az ellenség, csak az ő igazsága nem egyezik a miénkkel.

Azt is tudja a józan ember, hogy minden média propagandát terjeszt, a miéink is, az övék is. Csak más a propaganda alapja, más a mögötte álló érdek.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 14:00:42

A többi pont hasonló, nem részletezem. Csak a tömegember hisz mindebben, az pedig MINDEN oldalon ebben hisz. A szellemi vezetők és holduvaruk röhög ezen.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.20. 14:07:58

@a BircaHang Média szerk.: kik a szellemi vezetők? Csak nem a bugris paraszt politikai vezetőinkre gondolsz és a tahó újgazdag holdudvarukra, akiknek nem hogy a kapanyél, de egy fél dinnyeföld lóg ki a szájukból? Nem, barátom, ők csöcsös meg puncis poénokon röhögnek betörkölyözve-szalonnázva, nem ilyen, számukra érthetetlen intellektuális dimenziókban játszódó dolgokon.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 14:13:28

@harmadikszem:

A Fidesz térfelén Orbánon kívül pár ilyen ember van csak.

A balllibeknél még kevesebb: gyakorlatilag csak Gyyurcsány ért az egészhez.

Szakértők meg persze mindkét oldalon vannak, a ballibeknél több van, nekik eleve jobb anemzetközi és pénzügyi hátterük.

Akikre te utalsz, azok statiszták, kik semmilyen szerepet nem játszanak. Monsjuk mondok is két példát: Szíjjártó és Szigetvári, hogy mind a 2 táborból mondjak valakit. Ezek szimpla bohócok, akik képesek parancsokat teljesíteni, de nem értik miről van szó.

morpho 2016.10.20. 14:24:31

@a BircaHang Média szerk.:

Te birka! A kommentjeid alapján te sem tűnsz éppen mérlegelő, elemző, átgondoló típusnak. Inkább a szétrúgom a homokvárat opció áramlik belőled, szigorúan "Csak a fidesz" alapon. Ráadásul leballibázol mindenkit, aki nem nyalja Orbán seggét és ezzel együtt persze a tiédet is. Olyan, hogy egyet nem értő, nálad nincs, mint ahogy ellenvélemény sincs. Aki nincs veled, az balliba. Amit most leírtál azt sem hiszem el, mert nem ez derül ki a kommentekből. Majd szólok konkrét esetekben. Nem kell sokat várni rá.

furious ewok 2016.10.20. 14:32:14

A posztban írt gondolkodás a kulcsa a materiális sikernek. Aki leáll gondolkodni azt átlépik, aki magabizots amögé beállnak. Nincsen ez így jól de így van akkor is.

Dr. Courtsier Boobsoff 2016.10.20. 14:51:12

Ez a fajta torzítás manapság leginkább a párkeresésben érhető tetten.
Én ugyan nem vagyok olyan kategória, de nekem csak az olyan kategória jön be, nem tehetek róla.
Hogy a másik oldal miért ne pont ugyanígy gondolkodna, azt már nem tudom...
Ha én nem kapom meg, amire vágyok, akkor szakíthatok, de ha vele szakítanak, akkor szemét gecik, mert meg se próbálták menteni a kapcsolatot.
Amikor velem ismerkedett meg, épp volt barátnője, de hát mi jobban összeillettünk. De ha engem elhagy egy másik miatt akkor egy alávaló szemét, aki alattomosan megcsalt.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 14:53:55

@morpho:

Valójában még fideszes se vagyok. Arról én nem tehetek, hogy neked mint fanatikus ballibának minden nem-ballib automatikusan Orbán fizetett embere.

S persze sosem mondtam, hogy aki Orbán ellen van, az feltétlenül ballib...

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.20. 15:00:38

@furious ewok: ez szerencsére nem mindenütt így van, vannak szellemi és kreatív iparágak. Ja, és persze más országok is.

furious ewok 2016.10.20. 15:10:56

@harmadikszem: igaz, de a tendencia rossz irányba mutat mindenhol. Szerintem.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.20. 15:25:42

Teljesen jól látja a psoztoló.
Ma már minden a PR-ról szól.

A politika ugyanúgy mint minden ideológia, háború eladhatósága csak marketing kérdése.

Utólag bebizonyosodott minden esetben igaz ez a tétel.
pl a megelőző csapások kapcsán is, hogy csak nagyobb lett a káosz, és mégszélsőségesebb csoportok vették át a hatalmat.

Szerencsétlen amerikaiak azt hiszik, hogy vérre menű háború zajlik Clinton és Trumpf között, holott ugyanaz történik bármelyik nyer, csak máshogy adják el AZ UGYANAZT legfeljebb.

Másik példa, hogy Gyurcsányék 10 éve megverették a tüntetőket, most pedig tüntetésre és füttyögésre szólítanak fel.
Mindkettőt szarul marketingelték, és lássuk be a hitelességgel is gond van, és ez csak az egyik oka, hogy Gyurcsány mögé álló politikai formáció mind egy hulla.

Nem véletlen hogy Soros Gyuri iszonyatos pénzeket invesztál közösségi oldalak (Facebook, Google+) politikai elemzésébe, mefelelő marketing kialakítására.
Ebben van a jövő.

Persze Soros Gyuri olyan hülye célokat akar elhinni, amit az agyatlan ballibek marketing nélkül is megzabálnak, úgyhogy ilyen értelemben ez kidobott pénz.

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.20. 15:27:37

888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society
felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

morpho 2016.10.20. 15:29:04

@a BircaHang Média szerk.:

Mostan ezzel két baj is van. Az egyik, hogy nem mondasz igazat. Például ebben a pillanatban fanatikus ballibáztál le, pedig lövésed nincs arról, hogy ez így van-e? Azt az apróságot már meg sem említem, hogy a ballib szókapcsolat egy értelmezhetetlen, nem létező hülyeség.
Továbbá nem igaz az sem, hogy te sosem mondtad, hogy aki Orbán ellen van, az feltétlenül ballib.
Dehogy is nem. Mást sem csinálsz, és amit te művelsz, azt rákiabálod másokra, most éppen rám.

morpho 2016.10.20. 15:33:27

@Ballib cenzúrázók réme 18:
Te vagy a másik vezérhazudozó birka kolléga mellett. Abból, amit idetoltál egyrészt süt a a gyűlölet, az ostobaság, ráadásul nem igaz a fele sem. Most éppen egy jó kis sorosozásra használod ki az alkalmat és jó pénzért terjeszted a kormánypropagandát G. Fodor kolléga újságjával együtt. Na ja, ma már minden a PR-ról szól. Csak ez nem normális!

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.20. 15:38:04

@morpho:

te szerencsétlen majom.
Szar lehet neked Sorost mosdatni, úgy hogy a saját szerveréről kikerült levelezés leplezte le saját vilgáot irányítani óhajtó terveit:

Itt találhatsz az eredeti kiszivárgott levelezésből részeleteket, te szerencsétlen Soros csicska:

www.zerohedge.com/news/2016-08-29/leaked-soros-document-calls-regulating-internet-favor-open-society-supporters?page=2

----

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 15:42:20

@morpho:

"Továbbá nem igaz az sem, hogy te sosem mondtad, hogy aki Orbán ellen van, az feltétlenül ballib."

Akkor idézz tőlem ilyen mondatot!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 15:43:11

@morpho:

"Például ebben a pillanatban fanatikus ballibáztál le, pedig lövésed nincs arról, hogy ez így van-e?"

Tehát neked szabad orbánistáznod, de nekem nem?

Ballib cenzúrázók réme 18 2016.10.20. 15:49:14

@a BircaHang Média szerk.:

Morpho éppen a megfelelő blogban csinál magából hülyét.

Ugyanis mi rendre csak a ballibeket kritizáljuk, jó okkal, és ő emiatt azonnal le Fideszesez, Orbanistáz minket, és másokat is, akik ballibeznek.
Viszont kikéri magának azonnal ha leballibezik.

Ballib Marketing.
S mint ilyen, nem sokat ér.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 16:06:39

@Ballib cenzúrázók réme 18:

Így igaz. Sosem ballibeztem LMP-st, Jobbik-hívet, kommunistát (mármint igazit), stb.

morpho 2016.10.20. 16:19:27

@Ballib cenzúrázók réme 18: @a BircaHang Média szerk.:

Nem srácok én a kommentjeitek miatt írtam, amit írtam. Azok alapján, amit az elmúlt hónapokban itt felvázoltatok. Orbán mindig mindent kurvajól csinál, mindenki más meg hülye. Tök mindegy mi a téma.
Egyébként magyarázzátok már el nekem, hogy mi az a ballib? Baloldali liberális? Mert ha ez, akkor ez egy hülyeség. Van jobblib is. A liberalizmus lényege, hogy nem kapcsolódik össze semelyik oldallal. Azért mert Magyarországon volt 3 balliberális koalíció, az nem jelenti azt, hogy jobbliberális soha nem lesz. Londonban ezt a ballib szókapcsolatot nem értik. Ezt valami idióta kitalálta és azóta fújjátok. Egyébként engem nem zavar, tőlem hajrá, de hülyeség.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.10.20. 16:28:50

@morpho:

"Nem srácok én a kommentjeitek miatt írtam, amit írtam. Azok alapján, amit az elmúlt hónapokban itt felvázoltatok. Orbán mindig mindent kurvajól csinál, mindenki más meg hülye."

Ilyet sosem mondtam. Orbán egy rakás dolgot rosszul csinál. Orbán eleve nem a jó, hanem a kisebbik rossz.

"Egyébként magyarázzátok már el nekem, hogy mi az a ballib?"

Olyan ember, aki ultrajobbos ultraliberális nézeteket hangoztat, magát eközben baloldalinak mondva.

"Baloldali liberális?"

Nem, az a szociálliberális, ami a liberalizmus egy nem igazán jellemző szegmense. A liberalizmus alapvetően jobboldali irányzat.

"Van jobblib is."

Így igaz, ez a jellemző, de nyugaton ezek az emberek nem mondják magukat baloldalnak.

"A liberalizmus lényege, hogy nem kapcsolódik össze semelyik oldallal."

Na, ne viccelj!

"Londonban ezt a ballib szókapcsolatot nem értik."

Persze, mert ott nincs. Ott van konzervatív liberális (ezek a toryk), hagyományos liberális (ezek a libdemek), van középbal (a Munksápárt), van újjobb (ez az UKIP), van radikális jobb (BNP), s korábban volt radikális bal is (kommunisták). Újbal ott éppen nincs, ezek a Munkáspárton belül alkotnak frakciót, már most éppen a pártelnök is onnan való.

Angliában nincs olyan, hogy mondjuk azt mondja Theresa May, hogy ő baloldali, pedig a nézetei nincsenek messze Gyurcsányétól, aki magát baloldalinak hazudja.

"Ezt valami idióta kitalálta és azóta fújjátok."

Eredetileg magukat a ballibek találták ki!

Advanced Flight 2016.10.20. 20:20:27

Akkor ha holnap azt látom, hogy a posztoló összetöri mérgében a saját bögréjét, vagy felpofozza a saját gyerekét, akkor én is odamegyek és felpofozom a gyerekét, meg összetöröm a bögréjét, hisz, ha neki lehet, akkor nekem is, igaz? milyen jogon ítél el ezért a poszter, hisz semmivel sem jobb nálam? :-)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.20. 21:39:06

@Advanced Flight: nem értem az analógiát kristály tisztán, kis segítséget kérnék vágó úr.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.21. 13:14:52

@stoic79: köszi :D Az alap egyébként az 1991-es öbölháború, ekkor kezdték el szisztematikusan elemezni, hogy a sajtó hogyan ábrázolja szemantikusan az ellenséget, és hogyan a saját akciókat. Eléggé döbbenetes.

Advanced Flight 2016.10.21. 15:31:25

@harmadikszem: sejtettem, hogy nem :-) akkor elmondom. Elég nagy különbség van aközött, hogy én a saját lakásomban (analógia: országomban) hogy viselkedem, illetve a pohár vízért bekopogott szomszéd, vagy akár a meghívott vendég hogy viselkedik. A vendég is viselkedhet egyébként bárhogy - a saját lakásában (értsd: országában). Ha a szír migráns kedvenc hobbija odahaza a kocsmai késelgetés - akkor csinálja nyugodtan, Szíriában. Kutyát nem érdekli. De ha idejön kuncsorogni, akkor kurva gyorsan szokjon le a kedvenc hobbijáról, akkor is, ha egyébként a helyiek is késelgetnek időnként.
Ezért fölösleges magad ezekkel az összehasonlításokkal fárasztanod, mert már a kiindulópont is hibás. Stimmt?

TothJanJ 2016.10.21. 16:17:11

Az menyire gáz ha a posztból a spy vs spy -ra emlékszem leginkább? (sőt kedvem lett volna tőle felrakni egy emulátort de aztán maradt a youtube)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.21. 18:11:34

@Advanced Flight: Te jó ég, szóval ez egy analógia akart volna lenni? De szar. De azért válaszolok a sokak okulására, kérlek ezeket ne vedd magadra, csak érdekes topic az analógiás gondolkodás is. És mivel olya ritka, hogy valaki olyannyira tehetségtelen legyen, hogy _minden ízében_ hibás analógiát gyárt, ezért engedelmeddel ezt fogom használni iskolapéldának, köszönöm. Nem fogom tudni az összes létező baját felsorolni de van három eléggé szembetűnő, hogyaszonygya

1) Szar lehet annyira de annyira agymosottnak lenni Habony Árpi által, hogy az embernek tényleg mindenről a szír migránsok jutnak az eszébe. Ettől függetlenül én egyáltalán nem értem, hogy a migránsok hogy jönnek a poszthoz. Elárulom: sehogy, semmiképpen. Nézzük a kis példádat: az ugye arról szól, hogy ha idejön valaki késelni, akkor azt nem teheti, mert ez itt nem szokás. De te figyelj: ha én megyek máshova késelni, akkor se mondom, hogy az oké mert én csinálom. Ugye? Na a bejegyzésben viszont olyan példák szerepeltek, ahol ha én csinálom oké, ha más csinálja nem-oké. Ezért rossz az analógiád már mint ötlet is.

2) Ami az empirikus részét illeti, ott azért ment mellé mert jelen pillanatban a szírek ellen itthon elkövetett késeléses vagy egyáltalán más testi sértéssel kapcsolatos rendőrségi feljelentések száma konvergál a nullához, ezzel szemben van napi kétszáz eset, amikor a jómagyar elvtársak késelnek, és ez bejelentésre is kerül. Szóval már láttuk, hogy a példád teljes félreértése a posztnak, de oké, lehet valaki mániákusan agymosott, s ezért félreérti a szövegek logikai szerkezetét. De b’meg, akkor legalább empirikusan ne mondana hülyeséget :D

3) Végül de nem utolsó sorban: az ’analógiád’ teoretikus szempontból is borzasztó tudatlanságról árulkodik. A háborúban, a párkapcsolatokban, de általában minden önérdek érvényesítő folyamatban az enyém-tied indexikus viszonyok nem eleve adottak, épp ellenkezőleg: ezek a viszonyok képezik magának a cselekménynek a célját. A háborúban és a forradalomban éppenséggel ezek a viszonyok kérdőjeleződnek meg: az én földem, az én pénzem, az én szociális státuszom, az én geopolitikai primátusom stb. mind érdektelen és érvénytelen kategóriák. Így a példád sajnos még ebből a pusztán elméleti perspektívából is értékelhetetlen.

Advanced Flight 2016.10.21. 18:59:26

@harmadikszem: "Ettől függetlenül én egyáltalán nem értem, hogy a migránsok hogy jönnek a poszthoz. Elárulom: sehogy, semmiképpen"

Muhahahaha! Persze-persze.....XD
(amúgy a 4. pont mindent elárul)

A sértegetéseidre, személyeskedésedre nem reagálok, ezt a szintet meghagyom a teféléknek.

"Na a bejegyzésben viszont olyan példák szerepeltek, ahol ha én csinálom oké, ha más csinálja nem-oké."
Pontosan: ha a saját lakásomban böfögök és felrakom a lábam az asztalra, az oké, ha a vendég csinálja, az nem oké. Problem?

"a szírek ellen itthon elkövetett késeléses vagy egyáltalán más testi sértéssel kapcsolatos rendőrségi feljelentések "
Te figyi már, biztos érted, amit írsz? Ki beszélt Magyarországról és hogy jönnek ide a szírek ellen elkövetett késelések?

"A háborúban, a párkapcsolatokban"

Megintcsak: hogy jön ez ide? (talán az első 2 pontot leszámítva)
(és arról nem beszélve, hogy nem is igaz, amit írsz)

Értem, hogy te most nagy fontoskodva valami posztmodern filozófusnak képzeled magad, és mivel alányalsz a ballib retorikának, ezért a blődségeidet rendszeresen címlapra teszi az Index, de sajna van egy rossz hírem......:-P

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2016.10.21. 19:03:53

@Advanced Flight: egyre zavarosabb vagy öreg, most már én sem tudok segíteni. Pofozd fel magad és ugorj neki még egyszer :D