Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Propaganda 2.0 avagy agymosás turbószivattyúval

2016. december 11. 21:55 - harmadikszem

brain.jpgSokan meglepődtek azon, hogy napvilágra került egy kormánypári kommunikációs „ajánlás” arra vonatkozóan, hogyan trollkodjuk rommá a közösségi médiát olyan esetekben, amikor Pártunk és Kormányunk Tisztasága a tét.  Pedig ebben nincs semmi meglepő, a dolog könnyen levezethető az elmúlt év történéseiből: az ember szinte már várta, hogy valami ilyesmi kerüljön ki a polcokra. face.jpg

Nem lehet ugyanis nem észrevenni, hogy a kormány minden létező fórumon minden létező ellenséges, vagy akár csak gyanakvó hangot régóta el akar hallgattatni. Ezt a módszert közvetlenül orosz mintáról vették, át, s mint azt a migránskampány tematizálásával tökéletesen illusztrálták, nagyon jól elsajátították nem csak az alapokat, de a mélyszerkezetet is. brain2.jpg

A hatalom e tekintetben teljességgel antidemokratikus módszereket kezd alkalmazni: ez már nem az az illiberális demokrácia, amit Orbán nyugati, ja nem, orosz, ja nem: fundamentális arab mintáról vett át és alkalmazott itt, Magyarországon: ez ma már egy illiberális antidemokrácia. Még azt a látszatot sem igyekeznek betartani többé, hogy legalább a tájékoztatás alternatív terepein megszólalhatnak ellentétes nézeteket képviselők. face2.jpg

Azáltal, hogy a közösségi médiában is beindult a propagandagépezet, újabb mérföldkőhöz érkeztünk. A közösségi média a tömegkommunikációhoz képest sokkal privátabb: tulajdonképpen a privátnak és a nyilvánosnak egyfajta ötvözete. Az efféle kommunikációs ajánlások, melyekben a hatalom kifejezetten félrevezetésre és trollkodása szólítja fel híveit, rendkívül agresszív behatolásnak számítanak a privát és közösségi, nem-professzionális, polgári kommunikáció szférájába. A hatalom most elkezdte a polgári és civil kommunikációs színterek megerőszakolását, és látnivaló, hogy a dolgot nem bízza amatőrökre. Mármint a stratégiát, mert a piszkos munkát ugyebár amatőrökkel kívánja elvégeztetni.

De miféle hatalom az, aki hazugságra szólítja fel pártolóit? Sőt, kifejezetten arra bátorítja őket, hogy olyan dolgokat cselekedjenek privát és nyilvános szféráikban, melyeket maguktól nem tennének? Lájkoljanak, osszanak kötött szövegű bejegyzéseket úgy, mintha ők maguk írták volna! Még az is meg van mondva szerencsétleneknek, hogy hány soros legyen 1-1 szösszenet! Kifejezett ajánlásokat tesznek a stílusra, az üzenet tartalmára, sőt, példamondatokkal illusztrálják a tennivalót.  A gyengébbek kedvéért a fontosabb pontok többször is elhangzanak. Támogatóit a kormánypárt nem csak gerinctelennek,, de hülyének is nézi, és nagyon félek attól, hogy nem ok nélkül. face3.jpg

Miért is nem vagyunk meglepve?

Nálunk például az már egy teljesen megszokott dolog, hogy a plébániai körlevél nem pusztán a soros (mármint nem AZ a soros) zsoltárok szövegét vagy a heti ünnepeket és olvasmányait, hanem az aktuális Fidesz-propagandát és az azzal kapcsolatos főbb tennivalókat is tartalmazza. Természetesen mindnyájan tudjuk azt is, hogy ez nem egy kirívó eset.

Az országban a közszolgálati média teljes egészében a kormány kezében van, gyakorlatilag semmit nem valósít meg évek óta abból a közszolgálatiságból, ami egy plurális demokráciában egyébként az egyetlen kormányzati feladat lenne tömegkommunikációs tekintetben.

Ami még durvább, a hatalom egyre nyilvánvalóbban tolakszik be a kereskedelmi médiumok területére is, és ezt megteheti, mivel médiamegjelenítéseivel függő helyzetbe tudja hozni a tulajdonosokat. Az a fajta tömegkommunikációs torzítás, ami a jelenlegi televíziós és nyomtatott sajtóbeli viszonyokat jellemzi, a forradalom előtti román állapotokhoz hasonlítható leginkább. andy.jpg

Az online sajtó bekebelezése is nagy ütemben zajlik. A relatív szabadságnak immáron tényleg csak a közösségi médiumok maradtak az egyedüli színterei, ezért teljesen érthető, ha az őrült, minden alternatív vagy kritikai hangtól rettegő hatalom most ezek ellen fordítja fegyvereit.

Ezek a fegyverek azonban most már mi magunk vagyunk. A propagandagépezet a közösségi médiában nem tud ugyanazokkal a módszerekkel dolgozni és dolgoztatni, mint a klasszikus tömegkommunikáció terepein. A hatalom most már minket igyekszik kollaboránssá tenni, minket képez ki arra, hogyan kell hazudni, torzítani és trollkodni, az ellenséges hangokat túlkiabálni, dezinformálni és elhallgattatni. Recepteket ad a becstelenségre, mintákat az etikátlanságra, felhívást tesz közzé a gazemberségekre.

És, ami a legszörnyűbb: ha nem vigyázunk, sikerrel jár. Hát ne hagyjuk.

 

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr1012041525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 15:54:22

Nagyon csodálkoznék, ha nem egy ballib fake oldal lenne az egész.
Minden jel erre mutat.

Kb pont annyira hitelesek, mint a nickhamisító ballib nickek akiket azért hoztak létre Gyurcsány csicskái, hogy kifigurázzák azokat akik nem dőltek be a ballib véleménydiktatúrának.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 15:57:15

Ja és igen..

Van egy csoport, illetve civil szerevezet, amely a közösségi médiában rejlő manipulációs trükköket vizsgálja.

Persze titokban akarták ezt tenni, csakhát Soros Gyuri és civiljei akik manipulálnak lebuktak, mikor ellopták Soros leveleit:

Angolul:
dailycaller.com/2016/08/29/leaked-soros-document-calls-for-regulating-internet-to-favor-open-society-supporters/

Magyarul:

888.hu/article-soros-titkok-iv-internetes-megfigyelesen-dolgozhat-az-open-society
Soros-titkok IV.: Internetes megfigyelésen dolgozhat az Open Society

felhasználói aktivitásról készít rendszerezett térképeket, amelyeket később algoritmusokon keresztül egyedi, online preferenciák manipulálására használ fel.

pioneer2016 2016.12.12. 16:02:08

Orbántól és a Fidesztől minden aljasság kitelik. Ez a mocsok propaganda a vízfejeknek részére, csak tőlük származhat.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 16:02:10

@Ballib cenzúrázók réme 19:

Úgy látszik, hogy most ezt a facebook-os fake módszert dobta ki a Soros csicskáknak a gép.

Kíváncsi vagyok holnap mi lesz a ballib parancs.

Megtudjuk, ha elolvassuk pl ezt a blogot !

anyadmajma 2016.12.12. 16:02:22

@Ballib cenzúrázók réme 19: na, te hazaáruló bolsevik geci, látom téged jól kioktattak a központba, és már megkaptad az aktuális hírleveledet is.
Trollkodj, csak senkit sem érdekel ám:) csak jókat röhögünk rajtad.
De ne aggódj, karácsonyra neked is meglesz a böske-utalvány prémium gyanánt, CSak igyekezz, mert csak idén dec31-ig érvényes

high up! 2016.12.12. 16:04:48

@Ballib cenzúrázók réme 19:

te azért vagy errefele egy rendkívül fontos VIP, mert a veretes alkotásaid után legalább nem kell hosszadalmasan magyarázgatni, hogy miféle fajta is az a NER csöcsön nevelkedett magyar nömzöti funkcionális analfabéta.

FOLYTASSUK!

high up! 2016.12.12. 16:08:17

Eddig se volt titok, de most már PISA-papír is van róla, hogy Orbaneszku rendszere a funkcionális analfabeták rendszere. Vagy már az vagy mint kétharmados szavazó, vagy az leszel mint utánpótlás a serdülö generációból. A siker egy ideig veszélyben volt, de szerencsére Kósa Lali hamar észbekapott, hogy ha tényleg betiltaná a funkcionális analfabéták szavazati jogát 2010-től, akkor a fidesz még Fodorgabi pártjánál is parányibb párt lenne.

Úgyhogy az agysejt hiányos analfabéták továbbra is szavazhattak, a birkák befogása kétszer is hozta a kétharmadot.

Most viszont jött a világraszóló illibbant jó hír, miszerint már a 15 éves NER gyerekek korosztályában is világrekord, 30% a funkcionális analfabéták aránya!

Hábammeg, itt má nem is kell újabb 100 milliárdokat ölni a 48-ik migráns bérrettegő TV csatornába meg egyéb agymosási gépezetbe. Ez az ország mint a cövek, úgy beleállt a mongolidióták örökös kétharmados proletár diktatúrájába.

2018-ra a NER sikere még jobban kibontakozik, a 15 éves agyhalottak aránya valszeg már 50% körül fog járni. Ez meg már bőven elég lesz a 2021 körüli EU-ból való kilépés megnépszavaztátásahoz vagy jólmegnemzetikonzultálásához. 100% alatti eredmény egyenesen csalódás lenne.

Én mondom, az egész világ ránk figyel. Mindenki Orbaneszku sikeréről beszél. A mocskos nyugatiak persze most is röhögnek, de a keleti világ Moszkvától Gaziantepen keresztül Bakuig érti hogy itt és most történelmi fordulat szemtanúi vagyunk.

Aki magyar velünk tart az úton!

FOLYTASSUK!

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 16:08:35

@high up!: @anyadmajma:

Értem hogy meg van határozva számotokra hogyan kell reagálni a Soros Gyuri áltzal tervezett internet befolyásolási kísérletekről.

Azokra mit kell írni, akik megmerészelik említeni hogy a vén zsidó magát buktatta le, a saját levelezésével, mikor azok kiszivárogtak.

Milyen parancsot kaptatok Sorostól, vagy civiljeinek nevezett talpnyalóitól ?

A levél létét kell tagadni, amely bizonyítja, hogy az internet megfigyelésén, és befolyásolásán dolgozik, avagy csak bagatelizálni kell a lebukását ?

Persze ez csak általában kérdés.
Ma látom, hogy a másra kenjük a szart módszertant kaptátok utasításba....

Zacskóstej 2016.12.12. 16:16:19

@Ballib cenzúrázók réme 19: Tehát ha valami ott kiderül akkor az egy fake oldal meg kamu regek,hisz igaz nem lehet. Nyilván. Ha a másikon kiderül valami akkor lebukott a vén zsidó és libsi stb.
Ha meg valakinek más a véleménye mint neked akkor az az egy soros bérenc felbérelt ballib rohadék aki a haza ellensége.

Nincs több kérdésem.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 16:21:09

@Zacskóstej:

Nem függ össze a két sztori sehogy.

Soros nem azért geci, mert én azt mondom, hanem azért mert Civil szervezeteket használ az internet megfigyelésére és manipulálására.
Ezt már tudjuk, hisz lebukott.
Lebuktatta a saját levelezése.

Amennyiben ez a levél valódi, akkor a megalkotói nem különbek Sorostól és civiljeitől semennyiben sem, csak legfeljebb sokkal hülyébbek, hogy első ránézésre is egy IQ mínuszos első ránézésre is azonnali önlebuktató szart hoztak össze.

J. Mutzenbacher 2016.12.12. 16:27:32

@Ballib cenzúrázók réme 19: régóta kíváncsi vagyok...benneteket karakterek vagy hozzászólások után fizetnek? Számít, hogy bizonyos kulcsszavak (Soros, ballib, Gyurcsány) hányszor szerepelnek egy hsz-ben? Jár értük plusz kredit? Kaptok hétvégi pótlékot? Fizetik a tb-t? Van fogászati ellátás? A számítógépedet te választod vagy amikor felvesznek akkor kiutalnak egyet?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 16:31:04

@J. Mutzenbacher:

Válaszolhatok ha érdekel, bár nem fogod elhinni. Nem fizetnek. És a Fideszt is utálom. Csak a ballibeket, és Soros Gyuri bábjait jobban.

És én megkérdezhetem, hogy téged miért nem zavar, hogy Soros Gyuri és társai a netet a közösségi médiát arra használják hoigy téged és engem meg mindenki mást manipuláljanak ?

Mert hogy ezt teszik azt tudjuk, mert lebuktatta saját magát.
Az egyetlen kérdés, hogy téged miért nem zavar ?

Nem zavar, hogy ez a hír is lehet akár az ő agyszüleménye ?
Vagy az amit én írok ?
Vagy bármi más ?

J. Mutzenbacher 2016.12.12. 17:03:48

@Ballib cenzúrázók réme 19: igazi válasz, le a kalappal! Azt hittem, bot vagy. Igazi választ érdemelsz: nem, nem zavar, ha manipulálnak a neten, mert ha rosszul csinálják nem hagyom magam, ha jól csinálják, akkor meg nem veszem észre, hogy manipulálnak. (közösségi médiát nem használok) Ha megpróbálod ilyen alapon élni az életed, beleőrülsz (lásd alufóliasapkások)
És ha már coming out: én is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egész ún. politikai elitet utálom, de a Fideszt jobban mivel most éppen ők vannak közvetlen hatással a közegre amelyben élek.

BalIib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 17:07:10

@J. Mutzenbacher: A ballibsi agymosást mutatja, hogy a román parlamentben többségük lett!

BalIib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 17:08:26

Nem fogjuk hagyni a Soros féle multinacionális finánckapitalista karvalytőke manipulációit!

BalIib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 17:11:22

@high up!: A USA globalista elnyomása ellen harcolni fogunk, nem hagyjuk hogy hazánk ivóvízkészletére rátegyék a kezüket.

BalIib cenzúrázók réme 19 2016.12.12. 17:21:18

@J. Mutzenbacher: Ha fájdalmaid vannak, olvass Marxot, a ballibsik bibliáját

morph on deer 2016.12.12. 17:25:30

@Ballib cenzúrázók réme 19:
"...Civil szervezeteket használ az internet megfigyelésére és manipulálására."

Azért időnként még mindig megdöbbent a hülyeséged, pedig lelkesen dolgoztál rajta korábban is..!
Szerinted hogyan kell/lehet "megfigyelni az internetet", pláne civil szervezettel?

Minden valamire való szolgáltató rendelkezik forgalom elemzési kehetőséggel, és ez a használó rendelkezésére áll!
Tovább megyek, a Google nem csak az anyád lánykori nevét tudja, de még az ő óvónénijének cipőméretét is! Az összes hárombetűs kémbagázs meg már a cipész ujjlenyomatával is rendelkezik, ha komolyan gondolja.

Speciális célból történő internetes gogalom elemzési szolgáltatást meg lehet vásárolni, az eredményeket készen, szortírozva kapod, amilyen szempont szerint csak akarod.

Szóval ez a hír csak az újszülötteknek meg a technikai analfabétáknak jelent élményt, de senki másnak!

De ne zavarjon, nyomd csak nyugodtan. A chemtrail meg az időjárás befolyásolása mellett ez is elfér :)