Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Te vagy a Soros!

2017. január 13. 20:23 - harmadikszem

orban-ep_2.jpgBizony, kedves barátom, aki ma még talán örülsz annak, hogy pártunk és kormányunk végre megtisztogatja a közéletet a Soros-bérencektől és méltó helyére száműz mindenkit aki…ööö, aki mit is csinál?

Mert azt kellene világosan látni, hogy a civil szervezetek egyszerűen csak civil kezdeményezések. Az angol megfelelő, az NGO (amit már a magyar nyelvben is honos kifejezésként használunk) még pontosabban fejezi ki azt a hatalmi potenciált, ami a civil szervezetekben van: olyan szervezetek, szerveződések, melyek nem függenek a kormányzattól.

Miért is fontos ez? Hiszen Rezsi Szilárd világosan megfogalmazta, hogy a nép megválasztotta a kormányt, ergo mindent a kormány dönt el innentől kezdve mindörökké. Ám ne mondjunk erre oly könnyen áment, mert a demokrácia azért ennél lényegesen bonyolultabb. A hatalom ugyanis – legalábbis a demokráciák történetének fejlődése ezt mutatja – nem abszolút, és jó esetben megosztott, valamint folyamatos elszámolási kötelezettsége van. Ezen kívül ellenőrzött. Az csak egészen bunkó embernek juthat eszébe, hogy a kormány bármit megtehet tetszése szerint csak azért, mert mandátumot kapott.

nemeth_szilard_1.jpg

Orbán Viktor és segéderői már sikeresen eltörölték a demokrácia egyik igen fontos hatalmi tényezőjét, hiszen a médiát gyakorlatilag teljes egészében a kormány szócsövévé változtatták. Ez nagy baj, hiszen demokráciákban a független, értsd: a kurrens hatalomtól független média az egyetlen olyan nyilvánosság, ami a hatalom ellenőrzését a nép számára lehetővé tenné.

A civil szervezetek lesöprése – értsük jól az idők jeleit – a következő lépés. A civilek általában nem gyakorolnak akkora ellenőrző hatalmat, mint a média tenné, hiszen szinte sehol nem kapnak akkora nyilvánosságot, mint a pártfinanszírozású akciók. De egyvalamit, ami legalább ilyen fontos, megtesznek: állami feladatokat vállalnak magukra, valamint azoknak is képviselik az érdekeit, akiknek az érdekeit a kurrens hatalom épp nem akarja képviselni. A civil szervezetek a politikai kisemmizettek, a politikai nincstelenek, a politikai üldözöttek és általában a mindenkori gyengék felkarolói. Azokkal törődnek, akikben a hatalom épp nem látja a potenciális szavazatot, ezért semmibe veszi őket.

20120612-orban-arcai-orban-viktor.jpg

És ez az, amit a jelenlegi vezetés minden áron meg akar akadályozni. Ez már nem illiberális demokrácia, hanem egyenes út a totális, esztelen, skizofrén diktatúra felé. Megszüntetni a média függetlenségét: ez volt az első lépés. Az őrület nem tűri az ellentmondó gondolatokat. A civilek lesöprése immáron nem a szövegek, hanem a tettek ellen forduló akció. A hatalom megkísérli megakadályozni mindazon politikai (vagy épp jogi, oktatási, kulturális) cselekvéseket, amelyek nem férnek össze közvetlen céljaival. Vagy csak nem érti őket. Vagy nem ő találta ki. Minden gyanús, ami nem egyenesen a Forrásból jön – de úgy tűnik, a Forrás vize egyre zavarosabb.

A civilek, ha megerősödnek, politikai kurzusokon átívelő módon képesek a társadalom védőhálójaként funkcionálni. Sokkal olcsóbban dolgoznak, mint az állami adminisztráció, többségében igen elhivatott emberekkel. Nem véletlen, hogy fejlett demokráciákban az államnak kifejezett érdeke az erős civil, polgári szféra létrejöttének elősegítése, mondhatni, a valódi, érett demokráciát épp az erős civil jelenlét és a relatíve korlátozott és elosztott hatalom jellemzi.

5228780_5c280e045d4b8073cb362c9e55ac9c20_wm.jpg

Ez az, amitől a jelenlegi vezetés retteg. Visszafordítottak minket az érett demokrácia felé vezető úton, pedig nem sokat haladtunk előre a rendszerváltás óta. Megyünk, megyünk egyre kelet felé. Oroszország és Törökország a példa. Meg Azerbajdzsán.

Bizony, kedves Barátom, aki most még örülsz, hogy sem a migráns, sem a sorosbérenc, sem a civil, sem a cigány, sem a zsidó. Sem a nyugati. Sem az értelmiségi. De elő fogsz kerülni te is, ha kifogytak a szokásos címkékből. És akkor majd megtudod milyen az, ha te vagy a soros.orban1.jpg

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról.

40 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8312123817

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Béranyaság és Liberalizmus 2017.01.14. 10:47:51

SzűzMariska ókori Béranyaság és Liberalizmus kitalált személy szimbóluma. A sperma donorsággal, vagy klónozással született gyerekének két apja volt, Jahve és József.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J. Mutzenbacher 2017.01.14. 00:36:26

Nehéz elhinni, hogy mindezt tétlenül nézzük végig. Mintha nem is velünk történne, hanem azt olvasnám nap mint nap, hogy mi történik a szomszéd országban. Ugyanakkor nem tudom mit kéne tennem;
nem szívesen állnék be tömegnek egyik magyar politikai erő mögé sem.

Larry Silverstein 2017.01.14. 09:14:49

Nem civiltelenítés, hanem sorostalanítás készül.

ostvan1 2017.01.14. 09:33:52

Van egy megfigyelésem: bőven akadnak köztünk olyan polgártársak akik követelik, hogy az ő életüket (ebből következően a mienkétis!) mások, elsősorban a "főnökség" által megfogalmazott szabályok szerint kelljen élni. Konkrét példa: pár nappal ezelőtt egy Facebook csoportban (ami köztudottan tagok teljesen önkéntes csoportosulása) az egyik tag szinte habzó szájjal kiállt amellett, hogy az "admin" hozzon létre szabályokat, azoknak a betartását ellenőrizze és a renitenseket zárja ki. (ez egy hosszabb beszélgetés kivonata, volt ideje az elveit elővezetni). És az életem során sok ilyennel találkoztam. Viktor jól látta meg, hogy létezik ez a réteg és mindent megtesz annak érdekében, hogy a kívánságaikat teljesítse. Valószínűleg ez a csoport (nagyrészt) egybeesik a fidesz stabil szavazótáborával.
Ha megfigyeljük, már az előző választásnál sem fordítottak energiát arra, hogy a velük egyet nem értőket (bennünket) meggyőzzenek és maguk mellé állítsanak. Nincs ránk szükségük!
Ha le akarjuk győzni viktort, akkor ezt a cseléd-mentalitású csoportot kell átprogramozni.

Larry Silverstein 2017.01.14. 09:43:12

@ostvan1: Nem lesz könnyü senkit se átprogramozni arra, hogy kevesebbet akarjon keresni, jobban el akarjon adósodni és magasabb adót akarjon fizetni. Miközben beengedi az arabokat.

De meg lehet próbálni.

Sir Galahad 2017.01.14. 09:47:35

Nem unalmas még? A civil szervezeteknek jelezniük kell, ha külföldről pénzelik, vezetőinek meg vagyonnyilatkozatot kell tenniük - ennyi van tervezve. Mi ebben a világvége?

Janossz 2017.01.14. 09:55:53

@ostvan1: Ezt a mentalitást nem fogod átprogramozni egy-két évtized alatt...
Már-már azt kell gondoljam, olyan mélyen ivódott nemzedékek során át a magyarba, hogy a génkészletbe férkőzte magát.
Idősebbek még emlékeznek a házmesterekre. Látszólag légynek sem ártó bácsik-nénik voltak, akik lakhatásért, meg szerény megélhetésért a hatalom szemei- fülei voltak minden utcában, minden téren.
Nem ügynökök, nem spiclik, Kádár civiljei voltak ők. Gálvölgyi szépen hozta a figurát a Csacsacsában.
Az intézmény már megszűnt jó rég, de a "házmesterek" tízezrei még sokáig itt lesznek velünk.

ostvan1 2017.01.14. 10:38:07

@Janossz: Azzal én is tisztában vagyok, hogy ez a cseléd-mentalitásból eredő lelki alkat - gyakorlatilag - nem módosítható (többszáz év alatt "kitenyésztett" réteg). Az viszont módosítható a fejükben, hogy másik "főnöknek" engedelmeskedjenek.

Janossz 2017.01.14. 11:34:53

@ostvan1: Nem feltétlen, mert valahogy oda kéne eljutni, hogy ezek az urambátyám viszonyok megszűnjenek.
Hogy ne "főnök", meg "Főni" legyen kormányon.
Akkor meg ez a szegény ártatlan cselédcsapat ott fog bolyongani gazdátlan, míg nem talál egy afféle alispánnak tűnő követhető szamarat, és kezdődik majd minden elölről.

E.Katolnai 2017.01.14. 12:29:45

a soros-bérenc kutyákról: Ezek a gittegyletek idegen elveket vallanak, idegen érdekeket képviselnek, semmi közük a magyarok nemzetéhez, még kevésbé nemzetünk érdekeihez. Nem véletlen, h tagjaik közt aránytalanul magas az integrációt elutasító idegen származású, akik visszautasítják a magyar népbe történő beolvadást. Nemzetközi hulladékok, akik nem csupán a brüsszeli liberális csürhe nyögdécselését lesik, hanem arabokat, négereket imádnak ill. azokat szeretnék betelepíteni hazánkba.
Minden „emberi” hulladékot, szemetet felkarolnak, extra jogokat, előnyöket követelve számukra, miközben mélyen kussolnak, ha magyarokat bántalmaznak az elrabolt területeken.
Ha felszámolják, akkor sirassa őket a kutya …
Takarodjanak a hazai közéletből!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:33:57

"... azt a hatalmi potenciált, ami a civil szervezetekben van: olyan szervezetek, szerveződések, melyek nem függenek a kormányzattól."

Mennyivel jobb, ha egy "civil" szervezet nem a magyar, hanem egy idegen kormánytól függ? S mennyivel jobb, ha egy "civil" szervezet nem egy kormány, hanem egy nemzetközi spekuláns érdekeit képviseli?

J. Mutzenbacher 2017.01.14. 12:35:35

@E.Katolnai: ezt így készen kapjátok, vagy vannak kulcsszavak és abból kell saját kommentet rittyenteni (pl. dél- Békés, AVH-s módszerek, stb.)?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:36:29

"Orbán Viktor és segéderői már sikeresen eltörölték a demokrácia egyik igen fontos hatalmi tényezőjét, hiszen a médiát gyakorlatilag teljes egészében a kormány szócsövévé változtatták. "

Nocsak, már az internet is Orbán szócsöve lett? Ha az indexet olvasom, nekem nem ez a benyomásom támad. Ha a magyar blogoszférát, akkor sem.

Avagy a posztoló szerint az internet nem a média egyre jelentősebb és befolyásosabb része?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:37:50

@Janossz:

"Már-már azt kell gondoljam, olyan mélyen ivódott nemzedékek során át a magyarba, hogy a génkészletbe férkőzte magát."

Liszenko reloaded?

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 12:38:41

@Sir Galahad:

Újabb ok az ajvékolásra meg a brüsszeli árulkodásra.

Janossz 2017.01.14. 12:56:00

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Remekül illusztráljátok itt páran az általam leírtakat.
Ahelyett, hogy elolvasnád a blogbejegyzést, amihez hozzászólsz.
Mikor elvitték a kommunistákat, nem szólt senki, nem vagyunk kommunisták...
Mikor elvitték a szocdemeket, senki nem szólt, nem vagyunk szocdemek...
Mikor a zsidókat vitték el, nem szóltunk, nem vagyunk zsidók...
Mikor minket vittek el, már nem volt aki szólhatott volna. Ismerős?

pamut 2017.01.14. 13:14:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az idegen kormánnyal telibetaláltál, a hazaáruló magyar kormány Putyin bérence.
Illetve amikor nem orosz érdeket képvisel, akkor meg a saját zsebe érdekét képviseli a magyar érdekkel szemben.

Te viszont Goebbels alatt is kiváló propagandista lettél volna, ahogy mos is az vagy.

pamut 2017.01.14. 13:14:53

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Az idegen kormánnyal telibetaláltál, a hazaáruló magyar kormány Putyin bérence.
Illetve amikor nem orosz érdeket képvisel, akkor meg a saját zsebe érdekét képviseli a magyar érdekkel szemben.

Te viszont Goebbels alatt is kiváló propagandista lettél volna, ahogy mos is az vagy.

pamut 2017.01.14. 13:16:48

@Sir Galahad:

Nem unalmas még állandóan hazudnod?

Előre bejelentette Putyin pincsije, hogy orosz mintát követve eltakarítanak magyar civil szervezeteket. Minden más csak kamu ürügy.

Meddig hazudsz még, és meddig leszel a magyarellenes gecik kollaboránsa?

pamut 2017.01.14. 13:18:25

Orbán nem csak a Kádár-korszakot csinálja újra, de a Kádár-korszak seggnyaló kollaboránsai is egy az egyben visszatértek.....

lobaszopiatej 2017.01.14. 13:25:29

Ez egy eszeveszett sportnemzet, ahol a te neved csak a kuss lehet.

fidesz maszop dk egykutya 2017.01.14. 13:25:58

@Larry Silverstein: a magasabb adók fizetni akarására már nem kell titeket átprogramozni, hiszen örültök a magasabb adóknak.

@pamut: nem kellett visszatérni, el se mentek. Csak kicsit billegtek a kádári leszármazott maszop, és fütyisz között pár évig.

bkkzol 2017.01.14. 13:51:18

Mi van abban ha nyilatkozni kell arról, hogy honnan van a pénzük?
Különben meg mért kell védeni azt a vén sz.r manipulátort aki a vicc kedvéért tesz tönkre országokat, dönt be valutákat, tesz tönkre ezzel milliókat. Akkor hol van az a nagy liberális szíve? Nem érdekli őt semmit csak a pénz és még jobban a hatalom. Halhatatlannak és mindenhatónak képzeli magát a nagy játékos. Téved. Fel fog bukni hamarosan ,már a B oldal végét játsza.

MACISAJT 2017.01.14. 13:54:26

Vissza hát soros bácsihoz és az ő Magyarországgal kapcsolatos "áldásos" tevékenységére.

Hallott még valaki az un. Kékszalag Bizottságról?

Erről 1995-ben Rabár Ferenc így számolt be a Magyar Nemzetben egy újságcikkben.

„Antall József szólt nekem 1990. februárjában, hogy lesz Londonban egy tárgyalás, melyet Soros György szervez és témája a magyar adóssághiány kezelési módja. A meghívót Soros György elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Tardos Márton fogta össze az utazási ügyeket, s tőle kaptam egy előkészítő anyagot, amelyet tudomásom szerint Szalkai István, az MNB korábbi elnökhelyettese készített. Az írást áttanulmányoztam, és konzultáltam róla Tardos Mártonnal. Ezután ment ki a csapat Londonba. A látogatás magánjellegű volt, noha az akkori kormány (a Németh Miklós vezette kormányról van szó) néhány szakértője is részt vett a csapatban. Az angol fővárosba Tardos Márton, Surányi György, Csillag István, Szalkai István, valamint jómagam utaztunk el, és Antall József kérésére csatlakoztak hozzánk az ő külföldi szakértői: Tar Pál és Osváth György.
Az 1990-es választások előtt esélyesnek tekintett pártok képviselőiből és a velük már kapcsolatban álló kormányzati szakértőkből tevődött ki a csoport.
A megbeszélések nemcsak az adósság kezeléséről, hanem a követendő privatizációs stratégiáról is zajlottak. A kétnapos londoni vizit keretében a Rothschild Bankházzal kizárólag a privatizációról tárgyaltunk. A második napon Soros György a Wallburg Bankház szakértőit hívta meg, és e társaságban ismertette az adósságállománnyal kapcsolatos téziseit. Az elképzelés gerince az előzetes tanulmányban is szerepelt már, lényege egy „debt equity swapping” művelet volt, azaz az adósságért a hitelkezelőknek magyar tulajdonnal fizettünk volna. Ez szorosan kapcsolódott a privatizáció kérdéséhez, hiszen a részvénytársasággá alakított magyar vállalatok papírjait kellett volna a hitelezők rendelkezésére bocsátani. Önkéntes hitel- vagy kamatelengedésre nem volt esélyünk. A velünk csak kicsit is szimpatizáló külföldi bankárok egyértelművé tették: az adósság-elengedési kérelmek csak rontanának a helyzeten.”

A Rabár interjúra ugyancsak a Magyar Nemzetben, 1995. augusztus 26-án válaszol Szakolczai György, a Budapesti Műszaki Egyetem közgazdászprofesszora. Szakolczai kijelenti, Rabárnak az a mondata, hogy „az 1990-es választások előtt esélyesnek tartott pártok képviselőiből és kormányzati szakértőkből tevődött össze a csoport” – nem felel meg a valóságnak.
„A lista, amelyet (Antall első pénzügyminisztere, Rabár Ferenc) megad, nem erősíti meg ezt az állítást. Az SZDSZ-t valóban képviselte Tardos Márton, a párt vezető gazdaságpolitikusa, ugyanakkor Osváth György és Tar Pál nem voltak az MDF tagjai, hanem Antall József későbbi miniszterelnök személyes barátai, vagy ismerősei. Hiába keressük itt a Fidesz, a kisgazdák és a kereszténydemokraták képviselőit, és jó lenne tudni, mi van Rabár úr azon mondata mögött, hogy „Soros György a meghívót elküldte az akkor alakuló pártok közgazdasági szakértőinek. Ezek mit válaszoltak? – és így tovább.”
Szakolczai megjegyzi még, hogy: „ezek a magánjellegűnek mondott beszélgetések meghatározták az ország sorsát!”
„A helyzet tehát az – folytatja Szakolczai, aki egyben a londoni látogatás végeredményét is ismerteti, hogy a Kékszalag Bizottság által megnevezett és semmiféle alkotmányos felhatalmazással nem rendelkező, és tárgyalásainak tartalmat mindeddig szigorúan homályban tartó csoport megbeszéléseinek (vagy akár hallgatólagos megállapodásainak) folytán alakultak ki a rendszerváltás utáni magyar gazdaság – sőt társadalompolitika – legfontosabb alapelvei! Ezek szerint Magyarország – és egyedül Magyarország: a.) nem kezdeményez adósságkönnyítést, b) elutasítja a reprivatizáció minden formáját, c) kizárja a széles rétegeket a nemzeti termelőtőke tulajdonából, és d) megindítja a nemzeti termelőtőke külföldiek javára való nagymennyiségű értékesítését, bevételszerzési célból.”

Hát így. Szerencsétlen Antallékat úgy megzsarolták a sorosok/warburgok/rothschildok, hogy ijedtükben még a kádár-grósz -fekete elődök adósságait és kamatos kamatait is bevállalták, nehogy államcsőddel kezdjék a "rendszerváltást"..
Miközben a lengyelek és a bolgárok röhögve feleztek...

MACISAJT 2017.01.14. 13:57:40

A sorosi "civil szervezetek" paragrafusa.
BTK különös rész: Államellenes bűncselekmények

Hazaárulás:
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával
c) háború idején
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el.
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A bűncselekmény jogi tárgya a Magyar Köztársaság alkotmányos rendje, függetlensége, területi épsége. Alkotmányos rend alatt értjük az alkotmányt, az alkotmányban foglalt elveket és intézményeket, valamint az azok zavartalan működéséhez fűződő érdeket.

Elkövetési tárgya kettős: egyrészt kapcsolat felvétele, másrészt kapcsolat fenntartása külföldi kormánnyal vagy szervezettel. A kapcsolat felvétele feltételezi, hogy az elkövető a fent nevezett szervvel ténylegesen érintkezésbe kerül. A cselekmény ebben az esetben akkor befejezett, ha a másik fél a közeledést elfogadja. Ez történhet bármilyen módon. Kapcsolat fenntartása esetében már a két fél közti együttműködés a lényeg. A bűncselekmény elkövetéséhez külföldi kormány vagy szervezet megléte szükségeltetik.

Akkor tekinthető a bűncselekmény befejezettnek, amint az elkövető a külföldi kormány megbízottjával vagy a külföldi szervezet képviselőjével kapcsolatba kerül. Kísérlete elképzelhető.

A bűncselekmény alanya tettesként csak magyar állampolgár lehet, vagy kettős állampolgár. Hontalan állampolgár egyáltalán nem követheti el. Felbujtó vagy bűnsegéd azonban bárki lehet.

Fontos a célzat fennállása. Az elkövető azért kell, hogy létesítsen vagy tartson fenn kapcsolatot, hogy ezzel sértse a Magyar Köztársaság függetlenségét, alkotmányos rendjét vagy területi épségét. Ily módon csak egyenes szándékkal követhető el: az elkövetőnek tisztában kell lennie tettével, és annak eredményét kívánja. Motívuma sokféle lehet: bosszúvágy, sértettség, netalán a fennálló rendszerrel szembeni ellenérzet.

Minősítő körülmények:
Súlyos hátrányt okozva: itt az államnak okozott súlyos hátrányt kell érteni.
Állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával: ez lehet saját vagy más személy szolgálatának a felhasználása.
Háború idején: rendkívüli állapot, valamint az alkotmányos rend megdöntésére vagy a hatalom kizárólagos megszerzésére irányuló fegyveres cselekmények, továbbá az élet- és vagyonbiztonságot tömeges méretekben veszélyeztető, fegyveresen vagy felfegyverkezve elkövetett súlyos erőszakos cselekmények miatt elrendelt szükségállapot.
Külföldi fegyveres erő: külföldi kormány fegyveres testülete, zsoldosok stb.

Lázadás:
145.§. Az a magyar állampolgár, aki állami szolgálatával vagy hivatalos megbízatásával visszaélve külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, és ezzel a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét veszélyezteti, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig, háború idején öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Eltérések a hazaáruláshoz képest
Elkövetési magatartás: az elkövető az általa jogszerűen gyakorolt állami szolgálatával vagy megbízatásával élt vissza, amikor a külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel. Ellentétben a hazaárulással, a hűtlenség egy materiális deliktum, vagyis a veszélyeztetésnek közvetlenül fennállónak kell lennie.
Alany: csak olyan magyar állampolgár, akinek állami szolgálatából vagy hivatalos megbízatásából van lehetősége külföldi kormánnyal vagy szervezettel kapcsolatot felvenni vagy fenntartani.
A bűncselekmény nem követel meg speciális célt az elkövetőtől, tehát eshetőleges szándékkal is elkövethető.

-----

Pop40 2017.01.14. 14:01:11

@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Nocsak, már az internet is Orbán szócsöve lett? Ha az indexet olvasom, nekem nem ez a benyomásom támad."

Ez finoman szólva is tévedés így.

Az index az "internetnek" csak egy kis szelete, egyetlen honlap. Amúgy a net tele van fideszes szócső oldalakkal, origótól 888-ig. Ja, hogy azokat nem olvassa senki?:D
Ez más kérdés. De attól a szándék még megvolt, csak kereslet nincs a neten a kormánypropagandára.

A blogoszféra dettó, mindenki azt ír, amit akar, és az lesz sikeres, amelyiket sokan olvassák.
Ugye nem gondolod komolyan, hogy attól lesz sikeres a blogoszféra balos posztja, és nem sikeres a fideszes, mert az Index az előbbit propagálja pl címoldalon?:-)
Ez egy-egy alkalommal elmegy, de másodszorra már nem.

A neten ugyanaz van, mint a tv-ben: az m1-et se nézi senki, mert kormánypropagandára nincs igény. Ha ott nincs, miért gondolod, h majd a neten lesz?:-)
A fidesz ettől még mindent megtett, h elfoglaljon mindent, amit ér. Csak hiába a szándék, ha nincs igény a termékükre.

Pop40 2017.01.14. 14:03:27

@MACISAJT:

A cöfös "civilekre" - akik ráadásul az adófizetők ellopott adójából működnek, azt alakítva át kormánypropagandává - ezek közül melyik illik?

pamut 2017.01.14. 14:13:30

@Pop40:

A 888 meg a prosti srácok, meg Orbán többi fideszes hazug kurucinfója valóban kicsi látogatottságú. De az origó óriási, az a legnagyobb netes oldal, bizonyos mérések alapján még az indexnél is nagyobb.

A maffia bevetette a trükköt: elfoglalt nagy látogatottságú oldalt, és azon tolja orrba-szájba a hazugságait.

Ugyanez ment a Tv-knál is, az Echo mindig is törpe volt, csak a korrupció, a a lopás, túlárazott állami reklámok tartották fent egyáltalán a mi pénzünkből. Aztán elfoglalták a TV2-t, amely eleve nagy nézettségű volt, és most az ország 2. legnagyobb TV-je fideszes patkányfészek lett. És nyugi: az RTL-t is el fogják foglalni, így vagy úgy. Csak az alkalmat lesik, meg a módját, de megoldják.
Már próbálkoztak is a megtörésével a reklámadónak nevezett hasbalövéssel, de az RTL erős volt, kibírta, még vissza is támadt a,míg őt támadták. De csak idő kérdése és elfoglalják azt is, ez a rendszer lényegéből fakad.

Pop40 2017.01.14. 14:58:29

@pamut: Az Origo valóban nagy, de ez gyaníthatóan inkább amiatt van, hogy az elfoglalás után nem távozott el a teljes közönsége, ami érthető is, hisz egy híroldalon nem csak politika van.
Ez van a tv2-n is: aki a tehetségkutatót nézi ott, az attól még nem feltétlenül van képben (lehet, nem is érdekli) mi megy a Tényekben.
Az viszont jól látható, h önmagában a fideszes propagandára nem nagyon van kereslet. A Tények nézettsége csökken, a kizárólag fideszpropagandát toló m1 nézettsége (bár inkább nézetlensége :-) szinte nem is mérhető, a fideszpropaganda weboldalak dettó.

pamut 2017.01.14. 15:10:20

@Pop40: minden bántási szándék nélkül: kicsit naiv vagy. ha nem érne a fideszmaffiának aranyat minden média, akkor nem harcolnának ennyit érte. és pont azokra vadásznak egyébként, akiket nem érdekel a politika, úgyis ők vannak sokszorosan többen. nem nézik a híradót? nem klikkelnek belpolitikai cikkekre? annál jobb. akkor csak a belpolitikai cikkek címén fut át a szemük, akkor csak a reklámblokkba elrejtett 20 mp-ces híradó-ajánlót látják. ezeket a legkönnyebb manipulálni, észre sem veszik és az van a fejükben amit a fidesz akar.
a fidesz aljas és gátlástalan, de nem hülye. azt is pontosan tudják hogy a mi pénzünkből sokmilliárdért gyártott, és minden postaládába terjesztett rendszeres propaganda-anyagaik 99%-a azonnal a kukában végzi olvasás nélkül. mégis csinálják, mert azt is tudják hogy elég ha csak a kis füzet borítójára vet egy pillantást a sok millió ember, pont erre utaznak. óriási hatása van a minden csatornán tolt állandó propagandájuknak, sikerült több millió ember fejében álvalóságot kialakítaniuk.

És azt se felejtsük el, hogy nekik már az is nyereség, hogy ha egy kinyírt/felvásárolt médium már nem nyomoz utánuk, soha többé nem hoz le anyagot a fidesz sötét ügyeiről. a népszabi pl. rogán helikopter-útjain, meg matolcsy lakásügyein volt rajta, mindkettő önmagában is kínos volt és mindkettő messze vezethetett volna. a népszabit kinyírták, a két ügynek vége lett, sajtó kiiktatva, megúszták a többit. ennyi.

Pop40 2017.01.14. 16:27:36

@pamut: Félreértés ne essék,ezzel teljesen egyetértek. Azt se mondtam, hogy a fidesznek ne érné meg - hogyne érné meg, pont azért, amit írsz.
Amire eredetileg reagáltam, az csak a "nem az övék az egész net, hisz itt az index is"-kitétel volt.
Más kérdés, hogy szerintem a fideszt nem ez tartja hatalomban, hanem a töketlen és ostoba ellenzék. Amikor a hülye Szanyi Botkát zargatja, mert "tengerpartról irkál", az többet segít a fidesznek, mint 120 Origó meg 888 együttvéve.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 17:58:25

@Janossz:

Ismerős, túlságosan lejáratott és uncsi, főleg pedig bármire alkalmazható. Így értelmetlen idézgetni.

Janossz 2017.01.14. 18:04:24

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Majd megtudod, ha téged visznek...
Persze, nem visznek, csak amúgy áttételesen, szóval, ha megtapasztalod imádott rendszered humanizmusát, amit szívből kívánok neked, legyen részed benne!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 18:06:54

@Janossz:

Úgy látom, Liszenko neve nem mond neked semmit. Akkor másképp mondom: Kertész "A magyar genetikusan alattvaló" Ákos a te haverod.

Janossz 2017.01.14. 18:12:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A te haverod meg a Gőgös Gúnár Gedeon. Kár, hogy nem voltatok jóban.
Megtanulhattál volna akár olvasni is.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.14. 18:13:58

@Janossz:

Nincsenek illúzióim ezzel a rendszerrel kapcsolatban. De a te imádottjaid rendszerével kapcsolatban sincsenek, és szerintem ez a mostani mégis jobb az országnak. Ha szerinted nem, az a te dolgod, véleménynyilvánítási szabadság van.

ostvan1 2017.01.14. 21:31:32

@Janossz: azt kellene elérni, hogy MI legyünk számukra a főnök. Mi akik gondolkodunk. Tudom nehéz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2017.01.15. 09:27:55

@ostvan1:

"hogy MI legyünk számukra a főnök. Mi akik gondolkodunk."

A régi bolsevik tempótól csak nem tudtok szabadulni:

„Mi, kommunisták, különös emberek vagyunk, különös anyagból vagyunk mi gyúrva…”

(Sztalin híres esküjéből Lenin halálakor)

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.01.19. 21:34:46

A fidesz-bűnszervezettől nehéz lesz ennek az országnak megszabadulnia. Most azon a véleményen vagyok, hogy utcán kergetés, és a lámpavasak ideiglenes diszfunkcionális használata nélkül ez nem sikerülhet.
Szóval ennyi. Most már nem beszélgetni kell velük.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.01.19. 22:27:18

@ipartelep: én már rég ezen a véleményen vagyok, sajnos. De mindketten tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni.