Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Rákos vagy? Durr egy pofon!

2017. január 23. 15:43 - harmadikszem

crazy-judge-psd42104.png

Mint olyasvalaki, aki azért időről időre nyakig megmerül a hazai kommunikáció pöcegödrében. azt hittem, hogy már nem nagyon lehet meglepni. Tévedtem.

Az évtized legprosztóbb szemét tetű kampányfilmjének díját azt hiszem, már át is adhatjuk. Hogy ki kapja? Nem, nem a migrációkutató intézet, nem is az alfahír de még csak nem is valamelyik poszt-KGB propagandaoldal, hanem a Magyar Rákellenes Liga

Akiktől csak azt kérdezném, hogy bazdmeg, nem ég a pofátokról le a bőr ezért?

A kicsiny kampányfilmjükben ugyanis, ahol 1 százalékot kérnek, a Rákellenes Liga, (vagy esetleg maga a Kaszás) mint szigorú bíró, a fejére olvassa a vádlottnak, vagyis a kedves betegnek, hogy azért kapott rákot, mert szemét életet élt. Az ítélet halál. Ám ha a kedves néző ad egy kis pénzt, akkor a bűnös, a rohadék alkoholista lusta állatja, kap még egy második esélyt a jó Rákellenes Ligától.

Először azt regélem el, hogy ki mindenkinek a jó édes anyját emiatt a hirdetés miatt, aztán pedig azt, hogy miért.

A jó édes anyukáját annak, akinek ez a beteg forgatókönyv megfordult a paraszt fejében.

A jó édes anyukáját annak, aki elégedetten csettintett az ujjaival amikor meghallotta, és azt mondta, oké, dobjuk fel  a brainstormingon.

A jó édes anyukája bíborveres punettáját annak, aki a Rákellenes Liga döntéshozó szerepében igent mondott erre a fosra.

Továbbá a jó édes anyukáját mindenkinek, aki bármilyen formában részt vett ennek a kisfilmnek a kitalálásában, legyártásában, engedélyezésében, publikálásában.

Végül és leginkább a jó édes anyukáját az intézet azon munkatársainak, akik nem határolódnak el a kisfilmtől azonnal, végleg, földig hajolva és hátrálva. 

Elég szomorú dolog az, hogy magyarázni kell, miért a jó édes anyátokat nektek mind, sőt, a gender semlegesség nevében az apátok faszát is, természetesen. Ti vagytok a segítők bazdmeg? Akik a pénzemet akarjátok? És közben azt gondoljátok, hogy az kap rákot, aki iszik, nem mozog, szart eszik, meg amúgy is rossz ember?

Az a legszomorúbb, hogy ti is tudjátok, hány gyerek születik daganatos betegséggel. És hányan lesznek betegek egészen fiatalon, gyerekkorban. Tinédzserként. Vagy épp fiatal anyaként. Bárhol, bármikor, önhibájukon kívül. Őket felmenti a bíró?

Mindenkinek van sajnos egy története. Nekem is. A családban van egy – hála Istennek, és nem a Rákellenes Ligának: gyógyult – rákbeteg. Soha életében nem dohányzott, nem ivott, 50 éves koráig sportolt. Végigdolgozta az egész életét, gyereket nevelt, unokázott. A kurva anyád tehetett róla, Rákellenes Liga, hogy beteg lett, de ő biztosan nem. És ezzel nagyon, nagyon sok ezren vannak így.

Ritkán mond ilyet az ember, de ezért a hirdetésért fejeket akarunk látni. Iszonyat gyors bocsánatkéréseket, lemondásokat. Mert aki ilyet kienged a kezéből, az nem egyszerűen tévedett, hanem valami nagyon, de nagyon fontos irányelv-jellegű téveseszmétől van megszállva, és teljesen alkalmatlan bármilyen segítő feladatra.

De addig is írjuk alá a petíciót!                                                                        

Rákellenes Liga, shame on fucking you.

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8112148267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2017.01.24. 12:15:34

Vajon a gyorshajtok es ittasvezetok elleni kampanyt is kurvaanyazod ilyen boszen azert, mert vannak akik nem onhibajukbol - vagy altalad fel nem ismert hiba kovetkeztebenl - szenvednek autobalesetet?

Hihetetlen ez a sok felelotlen, PISA-negativ ajkvekolo balfasz.. komolyan...

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.01.24. 15:29:00

@Sipi [CH]: addig jó, amíg negatív a pisa teszt!

Ui: az analógiádon még dolgozz picit, mert egyelőre nagyon szar :D

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2017.01.24. 16:43:53

@harmadikszem: Semmi baj az analogiaval.
Igen, vannak akik genetikailag hajlamosabbak erre es igen, vannak akik gyerekkorban betegszenek meg.

De nem a tobbseg. A tobbseg jellemzoen a daganatos megbetegedest a helytelen eletmodjanak - es az egeszsegtelen eletmodnak pl resze az is amit a kedves szerzo csinal, azaz stresszeli, idegesiti magat, zsigerbol reagal mindenre jozan esz helyett es ezzel a szervezetet felesleges stressznek teszi ki - koszonheti.

A stressz helyes kezelese ugyanugy resze az egeszseges eletmodnak, mint a mozgas, a tudatos etkezes, az alkohol es a cigaretta kerulese.

Es nem kifogasok kellenek, hogy "dehat ha egyszer felidegesitenek, ha keves a penz, ha nehez az elet", mert ezek pont ugyanazok a kifogasok, mint "elhizom ha leszokom a dohanyzasrol, nem tudok aludni, ha nem tolok be ket sort estenkent".

Es akkor meg megemlithetne az ember a HPV oltast, mint rak megelozest, az ultraibolya sugarzas elleni vedekezest es millio egy dolgot.

Ugyhogy az analogiam meglehetosen helytallo.

Meglehtosen felelotlen es ostoba hozzallas, hogy "csak ugy megtortent". Semmi sem tortenik csak ugy. Semmi a vilagon. Legfeljebb az ok ismeretlen.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2017.01.24. 16:45:18

@harmadikszem: Most veszem eszre, hogy a Kedves Szerzovel beszelek.

Akkor szemelyesitem a javaslatot, azaz ne stresszeld magad, mert hosszu tavon gyilkosak a kovetkezmenyek.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.01.24. 16:57:08

@Sipi [CH]: az orvosok akkor mondják,. hogy a stressztől betegedtél meg, ha nem tudják, mitől. Ez az orvosok között teljesen közismert közhely, legalább Selye János munkássága óta. Aki egyébként azt is világossá tette, hogy a stresszel semmi baj nincs, sőt egy nagyon is adaptív intrafiziológiás reakció, csak a dis-stress-el, vagyis azzal a fajtával, amivel nem tud mit kezdeni az alany. Én például kiválóan tudom kezelni a stressz szintemet, most például - nagyon helyesen - elaboráltam e cikk formájában. Ahogy te is a magad módján elaboráltad a stresszt azzal, hogy igen tapló módon ajvékoló balfasznak neveztél egy vadidegen embert.

Ami az analógiát illeti, azért nagyon rossz, mert a közlekedési balesetek nagy százalékban szabálysértés (ittas vezetés, szabály be nem tartása, gyorshajtás, biztonsági öv be nem kötése, követési távolság) következnek be. A másik nagy százalék azok a vétlen utasok és sofőrök, AKIKBE egy vétkes sofőr belehajtott. A "csak úgy" megtörtént vagy "nem tudjuk mi történt" balesetek kb 1 százalék alatt vannak. Ezzel szemben a rákos megbetegedések nagy részénél fogalmunk sincs, vagy legfeljebb találgatunk, hogy mitől alakult ki, valamint SOHA nem kap valaki mástól rákot valaki abban az értelemben, ahogy a vétkes vezető belehajt egy békés gyalogosba. Az arányok tehát a két analógia között olyannyira összemérhetetlenek hogy joggal mondhatjuk azt: ez nem is analógia (a hibás analógia egyébként egy tipikus érvelési hiba).

Ez egyszerűen egy nagyon rossz reklám, látjuk a felháborodásokat. Rosszat tesz a betegeknek, rosszat tesz a hirdetőnek magának is. Nézd meg a Liga facebook oldalán hány ezren akadtak ki rájuk a betegek közül is. Ez nem jött be: talán még ki lehet belőle jól jönni, de azzal a hozzáállással, hogy a közönséget meg a felháborodókat hibáztatjuk, és megpróbáljuk megmagyarázni, bizony nem fog sikerülni.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2017.01.24. 17:10:47

@harmadikszem: "Ahogy te is a magad módján elaboráltad a stresszt azzal, hogy igen tapló módon ajvékoló balfasznak neveztél egy vadidegen embert. "

Ez feletteb erdekes eszrevetel attol, aki a sajat tudatlansaga reven a kurva anyjaba kuldi el vadidegen emberek csoportjat:-)
De valoban az en hibam, kar volt lesullyednem a poszt szintjere.

"Nézd meg a Liga facebook oldalán hány ezren akadtak ki rájuk a betegek közül is."

Na igen. A tudatlansag es a struccpolitika Magyarorszagon sikk.

Nyugodj bele, a rak is az esetek tulnyomo tobbsegeben "szabalysertes" kovetkezmenye. De ahogy a jogban, ugy az elet minden teruleten igaz: a szabalyok ismeretenek hianya nem mentesit a buntetes alol. Es a sajat tudatlansagod kivetitese a szakemberekre nem negligalja a tenyeket, hogy az eletmod es a rakos megbetegedesek kozott igen szoros a korrelacio.

" Én például kiválóan tudom kezelni a stressz szintemet, most például - nagyon helyesen - elaboráltam e cikk formájában."

Nem, ez nem stresszzkezeles. A tunet ugyanis sosem kezelese egy allapotnak. Marpedig a fentiekben tanusitott viselkedesed a stresszkezelesi rendelleneseg tunete. Ha elmentel volna futni egyet, vagy csinaltal volna 100 fekvotamaszt, esetleg meditalsz, jogazol, barmi modon oldod a halmozodo feszultseget es utana megirod a velemnyed nyugodtan, kurvaanyazas nelkul, na AZ stresszkezeles.

En viszont azt hiszem ideje, hogy preventiven kezeljem a stresszhelyzetet es tovabballjak, mert ugy velem, nem vagyunk azonos kommunikacios szinten es mindossze csak bele akarsz rangatni a sajat stresszes allapotodba. Ugyhogy tovabbi kellemes kopkodest:-)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.01.24. 17:18:16

@Sipi [CH]: igen, a szintkülönbség számomra is világos :D Jókat.