Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Elpuskázva. Miért kerül ennyibe valójában az új Puskás stadion?

2017. március 07. 16:08 - harmadikszem

orb_1.jpg

Sokan ötletelnek, hogy mi kerül ennyire elképesztően sok pénzbe az új futball-szentély megvalósítása kapcsán. Az ötletek és érvek többsége meggyőző, de én azt gondolom, itt egy sokkal alapvetőbb, kommunikációs szempont érvényesül inkább.

Drága a terv? Természetesen.

Eleve teljesen felesleges pénzkidobás egy újabb gigastadion a fővárosba (vagy bárhová Magyarországon)? Naná.

Fel fogja borítani sok-sok időre a budapesti közlekedés rendjét? Hangos lesz, büdös lesz, rosszul lesz kiszámolva az anyagköltség, meg fognak csúszni időben, pénzben, átadásban? Még jó, még szép, simán.

De nem is ez a lényeg. Ez egy demonstratív beruházás. Miért is van az, hogy az elképesztően magas ár (legjobb kutatóegyetemeink 50+ éves költségvetésének, vagyis több tízezer magasan kvalifikált  állampolgár kiképzésének a költsége) az olimpiai álom megsemmisülése után derült ki.

meszaros-lorinc-orban-viktor-felcsut.jpg

Egészen egyértelmű, hogy a NER, és közelebbről a miniszterelnök itt demonstrál. Nekünk, a nagypofájú népnek, aki magát még olykor démosznak hiszi és azt gondolja, hogy itten neki beleszólása van abba, hogy mibe költik a pénzét. De nem csak nekünk, hanem a saját belterjes vállalkozói körnek is, a strómanoknak: nyugi van, kisöreg. Ha mi beígérünk valamit, az úgy is lesz.

Igen. Ezzel a beruházással megmutatják, hogy ha valamit el akarnak lopni, az e l  l e s z  l o p v a. És lőn, és tényleg, és nézd csak. Olimpiából vagy Puskás stadionból, Liget-projektből vagy bármi másból, ami betonfüggő (köztudott, hogy a legjobb üzlet a világon mindenhol a beton. Azon annyit lehet lopni, amennyit nem szégyell az ember, nagy tételben).

A Puskás-stadion ezt üzeni: el fogunk lopni mindent, amit csak akarunk. Meg fogjuk találni a módját. Nyugi van. Kevesebbet többért, rosszat drágábban. Lesznek még ötleteink.

20160119meszaros-lorinc-orban-viktor-miniszterelnok.jpg

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról.

58 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr7412320179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kivlov 2017.03.07. 18:36:29

Azért mert remélhetőleg ez normális, európai szintű létesítmény lesz. Nem pedig olyan fapados gagyi, mint a groupama.

röf 2017.03.07. 18:39:31

Osztán megfogalmazódik-e a sok liblogger agyban, hogy mi teszi lehetővé a mindennapi betevő vicsorognivalót..?
Ez drágábban épül, az nem volt betervezve, ezt miért támogatják, azt miért a haver építi.....
MERT VAN PÉNZ A KASSZÁBAN, JÓEMBEREK!
A ti időtökben nem pénzt számoltatok, hanem adósleveleket....

Leszakadt plakátot zörget a nyári szellő 2017.03.07. 18:41:52

Magyarország két részre szakadt. Odafönt mindenre jut, pénz annyi, amennyi kell. Ha valaki kifogy, akkor tollvonással kiutalnak neki újabb 10 milliárdokat.

És van a nép, ahol kőkeményen meg van szabva, hogy mire mennyi jut, azt a költségkeretet túllépni nem lehet. Fix keret van a metróra, az egészségügyre, az iskolákra, abba bele kell férni mindenáron. Az élsportra például jut mindig. Ha elfogyott a lé, akkor töltenek még. Semmi gond.

2018-ban nagyon kevés lesz annyi, hogy azért kell ezekre szavazni, mert visszajönnek a libsik. A libsiknél nem ment a gazdaság, felvettek egy rakat hitelt, és még így se volt pénz semmire. Ezeknél úgy-ahogy megy a gazdaság, de az összes pénz elmegy ilyenekre. Nekünk ugyanúgy nem jut több, mint 2010 előtt. A végeredmény tekintetében nem sok a különbség...

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 18:43:54

Én a magam résziről szeretném megköszönni ezt az újabb csodálatos fejlődést, és hogy minderre lazán VAN PÉZ.

Kivlov 2017.03.07. 18:52:36

@Parasztlengő az imperialistáknak:
Én is. És mindezek mellett még a hiany is alacsony évek óta. És elég 15% SZJA-t betolni, nem kell 30 fölött.

HaD 2017.03.07. 18:52:50

@Parasztlengő az imperialistáknak: Volt már a West Enden kívűl mondjuk Nyírlugoson? Mi mindenre van pénz bmeg?

pamut 2017.03.07. 18:52:53

@röf: :DDD
Valóban volt a pénz a kasszában (manyup, devizatartalék), és szépen lenyúltátok :D
Ja, meg önti ránk a pénzt az EU is, azt is nyúljátok ti kleptomániás bűnözők.

Komolyan, MEKKORA seggnyalónak kell már lenni ahhoz, hogy még egy százmilliárdos lenyúlásban/elbaszásban is a pozitívumot akara meglátni egy kis takony orbánbérenc? :DDDDDDDD

pamut 2017.03.07. 18:56:15

A tények:

Az Orbán-maffiának olyan forrásai vannak, amilyenek 1000+ év óta soha egy magyar vezetésnek sem. Az EU már egy Marshall-segélynyi összeget tolt bele az országba, amit a maffia kiegészített a lenyúlt manyuppal is, meg a devizatartalélok megcsapolásával is, azaz: a magyar jövő felégetésével.

A magyar történelemben ilyen dáridó, pénzfelélés, pénzégetés mint az elmúlt években, SOHA nem volt - lévén ennyi pénz se volt soha (köszi, német és francia adófizetők és magyar előtakarékosdók).

A soha nem látott pénz-cunami ellenére a magyar gazdaság nem hogy nem szárnyal, de folyamatosan romlik a versenyképessége, züllik/összeomlik az egészségügy, hogy az oktatást nem is említsem, a jogállam kivégzése és a maffiaállam felépítése csak hab a tortán. De mindezt el lehet fedni rövidtávon a nyugat által ránk öntött Marshall-segéllyel, és el is fedik. Amíg ez a segély jön, addig a maffia marad hatalmon és kíméletlenül lopnak és pusztítanak tovább.

2017.03.07. 18:56:56

@röf: Ez mondjuk az uniós csatlakozásunknak köszönhető. Tervezetten ütemezetten történik, és már nem sokáig. Szóval bárhogy is szeretnéd az ő sikerüknek beállítani, nem volt az olyan régen.

HaD 2017.03.07. 18:57:05

@Kivlov: Vagy azért köztörvényes mert a "tervezés" volt elbszva.pontosabban egy szándékosan alultervezett költségvetést "szavaztak" meg,vagy a több száz százalékos túllépés egy egyszerű túlszámlázás. Mondjuk ki az aki ezért feljelentést tesz????

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 19:02:18

@HaD: Jas, Nyírlugoson is mindenki Orbánra szavaz. Tessék majd megkérdezni őket, hogy miért, nem masztizni a ratyibárban mint ahogy a libsik 10 éve csinálják.

Jazo 2017.03.07. 19:02:44

A nyomózó hatóságok és ügyészség már kézi irányításon van évek óta, szóval jól tudják, hogy amíg hatalmon maradnak, addig minden törvényen felül állnak és szó szerint bármit megtehetnek. A Fidesz szavazói meg az Orbán által teremtett alternatív valóságban élnek, egy képzeletbeli Patyomkin országban, ahol csak az igaz, amit a kormánypropaganda súlykol.

Az ellenzéki politikusok meg segghülyék, mert nem látják, hogy Orbán a legősibb "oszd meg és uralkodj" taktikát játssza velük már évek óta. A Fidesz által megalkotott választási rendszer miatt az egyetlen esély a váltásra az lenne, ha összefognának az ellenzéki pártok CSAK EGY NAPRA, a választások napjára és közös jelölteket állítanának. Ehelyett meg tudnák fojtani egymást egy kanál vízben és ezzel pontosan az ő kezére játszanak. Orbán számára az ellenzék olyan mint egy csapat óvodás, akiket könnyen lehet manipulálni, terelgetni.

Jó dolog, hogy a Momentum elérte, hogy ne pályázzunk az Olimpiára, de az nagyon nem, hogy indulni akarnak pártként a választásokon úgy hogy eleve kizártnak tartják azt, hogy bármelyik másik ellenzéki párttal együtt működjenek. Kapunk egy LMP 2.0-át más néven és tovább osztódnak a szavazatok. Így csak megnőtt az esélye annak, hogy újra 2/3-a legyen a Fidesz-nek.

Van egy olyan nagyon okos mondás, hogy "az ellenségem ellensége a barátom". Azt remélhetőleg még tudják, hogy ki az ellenség.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 19:04:20

@Sztavrosz7: Szerencsére Orbán már az EU csatlakozás előtt is miniszterelnök volt, és már akkor is megmutatta hogy kell csökkenő adósság mellett virágzó államot építeni.

A libsik meg pontosan ugyanúgy csődbe mentek és megszorítottak az EU előtt is meg utána is.

röf 2017.03.07. 19:12:42

Van pénz a kasszában, vagy nincs?
Van.
A ti időtökben volt?
Nem volt.
(Nektek csak Bokros Megszorító Lajosotok volt)
Mi az az ostoba duma, hogy az EU-nak köszönhetjük a pénzt?
Ostobák.
Először is kiheréltük saját magunkat az EU kedvéért.
Utána jön a visszacsepegtetés...meg a szemétterítés...

Pelso.. 2017.03.07. 19:15:37

@röf: Ha "VAN PÉNZ A KASSZÁBAN", (honnan is?) nem azt jelenti, hogy lehet drágán, tervezetlenül, havernak mutyizva szórni, ugyebár.
Persze, ha ti arra élveztek, hogy kilopják a szemetek és folyamatosan pofán hazudnak, -ám legyen.

2017.03.07. 19:22:27

@röf: "MERT VAN PÉNZ A KASSZÁBAN, JÓEMBEREK!"

Mikor jártál utoljára kórházban vagy iskolában? Le van rohadva az összes.
Ha van pénz, arra kellene költeni, nem baromságokra. Ha majd oktatásban, egészségügyben, gazdaságban Európa legjobbjai között leszünk, akkor lehet úri hóbortokra, királyi hobbikra költeni.
És aki nem fogja fel, hogy Orbánék nagyobb kárt okoznak az országnak, mint bármely korábbi kormány, azzal pszichiáternek kellene foglalkozni, lehetőleg zárt intézéményben.
Persze akkor, amikor már nem lesz nyugdíj, "ingyenes" egészségügy, akkor visítasz majd, mint egy disznó, de eszedbe sem fog jutni, hogy az okozta, akinek a seggétől szaros a nyelved.

Az Ellenálló 2017.03.07. 19:23:08

Nem különösebben zavarna, hogy épül egy európai színvonalú sportlétesítmény, ugyanakkor nem értek pár dolgot. Hogy van az, hogy nálunk minden egyes beruházás sokkal többe került, mint amit előre beterveznek? Nem tagadom, felmerülhetnek utólagos, be nem tervezett költségek, na de minden alkalommal és milliárdos nagyságrendben? S ha már ennyit költünk rá, akkor hogy van az, hogy az a rohadt építkezés mindig csúszik? Nem napokat, hanem hónapokat vagy épp éveket. Felettébb érdekes.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 19:24:04

@Pelso..: 'Ha "VAN PÉNZ A KASSZÁBAN", (honnan is?) nem azt jelenti, hogy lehet drágán, tervezetlenül, havernak mutyizva szórni, ugyebár.'

-ennek a gazdálkodásnak lesz az a következménye, hogy ELFOGY A PÉZ. Amit ügye az ellenzék már bemutatott, nem is 1x.

Úgyhogy, ha nem baj, lefosom mit ír a balllenzék arról, hogy hogyan kéne lopni, én Orbánra szavazok.

nick papagiorgo 2017.03.07. 19:28:16

A blogger (társaihoz hasonlóan) hasonlít Mórickához, aki beviszi a nagypapa vastüdejét a MÉH-be, megkérdezik, nagyon szépe, de mit szólt nagypapa? Nem szólt az semmit ,csak azt mondta, hogy "szzzzzzzzz"

Olyan demagóg, mint ide Lacháza. Nem kell új stadion. Nem kell semmi hasonló (olimpia se kell!) Az oktatásra, meg az egészségügyre fordítsuk a pénzt (meg utaljuk át a maradékot a vöröskeresztnek, stb).

Az ilyen emberek szerintem valami csőlátók: azt hiszik, hogy ha erre meg arra nem megy el a pénz, az majd "megmarad", és akkor húdemilyenjó lesz. Nem, nem fog megmaradni (vö. Parkinson törvénye: a kiadások azért növekednek, hogy lépést tartsanak a bevételekkel). Az eredménye csak annyi lesz, hogy a büdös életben nem építünk semmit (mert az "okos nép" mindent megakadályoz), és a pénzt az épp aktuális hatalmon levők simán hazaviszik. Ez lenne a jó?

Nagyon szép példája ennek az olimpia: mivel nem lesz olimpia, meg se kaptuk a pénzeket a NOB-tól, de már fordítsuk az egészségügyre, szegény kiskutyák táplálására, miegyéb. Az olimpia teljes költségvetésének kb dupláját sikerült már "virtuálisan" elkölteni az okosoknak. Az nem tűnt fel, hogy azt a pénzt, amit meg se kaptunk, elkölteni se lehet? :)

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 19:34:27

@Elvetemült ellenálló: 'Hogy van az, hogy nálunk minden egyes beruházás sokkal többe került, mint amit előre beterveznek?'

- ennek sok oka van. Ha valaki házat épít, az is mindig többe kerül mint az első kalkula, ha 10 évig építi akkor sokkal többe. eleve 10 év alatt ált. van egy 50% infláció, most az elmúlt pár évben pont nem volt.

És ez qrvára nem magyar spec., a hamburgi operaház vagy 15 év alat épült meg 70 millió euró helyett 780 millió euró lett -nagy botrány volt belőle-, és persze benne van a mutyi meg a balfaszság, hogy az egymást követő rezsimek és hivatalnokok nyilván sokkal hitványabban és lassabban dolgoznak, mint ha egy vállalkozó csinálná magának a saját pénzibül.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 20:19:36

Elképesztő mennyiségű PCP-t tolhatnak akik szerint ezek a gigaberuházások a jólétet jelentik. Igen, Mészáros Lőrincnek, Habonynak, Orbánnak igen. De minden egyes ilyen beruházás tovább növeli a mélyszegénységben élők számát (ami sosem volt ekkora), tovább rontja az oktatás és az egészségügy soha nem látott mélységű helyzetét. Ha még autópálya épülne normális módon, vagy fejlesztenék a légközlekedést (a régió legrosszabbja vagyunk de lassan azerbajdzsán is nemzetközibb lesz, mint mi) de nem, tök felesleges stadionok tucatszám, ami csak és kizárólag arra jó, hogy a haverok szétlophassák rajta magukat.

Janossz 2017.03.07. 20:20:21

1931-ben, egy év alatt épült egy 102 emeletes ház Amerikában. Máig áll.
1936-ban Berlinben olimpiát tartottak egy stadionban. Ma ott játszik a Hertha. Mondjuk, azóta befedték.
A Népstadion a történelmünk része volt. Nem hiszem el, hogy ne lehetett volna megmenteni a szerkezetét.
Ahogy a BS-ről se hiszem el. Az a kultúrtörténetünk része volt. Mint a Royal Albert Hall másutt. 1871-ből.
Csak valahogy az itt a lényeg: AA-aa múltat végképp eltörölni...
hu.wikipedia.org/wiki/Empire_State_Building
hu.wikipedia.org/wiki/Royal_Albert_Hall

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 20:23:17

@Janossz: '1931-ben, egy év alatt épült egy 102 emeletes ház Amerikában. Máig áll.' - az akkor vót amikor a niggereket a helyükön kezelték

a one world trade center felépítése már 15 évig tartott, a kínaiak meg egy év alatt adnak át 15 olyat

ez a hanyatló nyugat ahogy orbán is megaszonta

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 20:25:35

@Janossz: felújításból és állagmegőrzésből sokkal kevesebbet lehet lopni, mint dózerből és új létesítmény felhúzásából. Ráadásul utóbbi sokkal kevesebb szakértelmet kíván, ergo frissen grundolg mészáros&mészáros213 kft is nyerheti a bizniszt. Csak az alapozáson lehet nyúlni 1-2 milliárdot, a sittszállításon legalább 500 milliót, stb. Ki van ez találva, szarnak ők magasról a kultúrtörténetre (lsd liget project vagy a budai várba cucálódás)

Janossz 2017.03.07. 20:28:03

@Parasztlengő az imperialistáknak: "a one world trade center felépítése már 15 évig tartott, "
A lerombolása meg fél napig se, ezt tartjátok ti teljesítménynek, ugye?
Bár lehet, hogy nem ugyanarról beszélünk, ONE world trade...A világ egy ugyan, de toronyból kettő volt...:-)

Janossz 2017.03.07. 20:31:27

@harmadikszem: Nekem mondod, pestinek:-))
Valamikor egy műemlék hamisításért fővesztés járt. Ezek teraszt álmodnak oda, ahol a szerzetesek kibírták kétszáz évig nélküle.
Igaz, nem voltak illusztris vendégeik.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 20:34:45

@Janossz: Na nem is hallottál a ONE World Trade Centerről? Nem csoda az építése olyan sokáig tartott szégyellik az amerikaiak qrvára.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 20:38:25

@Janossz: 'A Népstadion a történelmünk része volt. Nem hiszem el, hogy ne lehetett volna megmenteni a szerkezetét.
Ahogy a BS-ről se hiszem el.'

a cuciknak, libsiknek alapvető állagmegóvásra se futotta, pedig még a hitelt is úgy vették fel mintha nem lenne holnap

Orbán a 22. századba viszi Magyarországot, és még a cuci adósságot is visszafizeti, úgy hogy a béremből több marad a zsebemben. Tisztára varázsló a faszi, így úgy döntöttem 2018 után is tovább lophat.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 20:40:30

@Parasztlengő az imperialistáknak: te se sokat jártál nemzetközi egyetem közelében. Mindenhol angol a képzés nyelve, Kínában is, úgyhogy ez gyenge próba volt de ne add fel. (BTW récsöl angolul se tud a jelek szerint, de ez egy másik sztori)

Janossz 2017.03.07. 20:48:54

@Parasztlengő az imperialistáknak: Ügyes fiú, cikázik az idősíkokban...Régi, álló, meg szétbarmolt házakról volt szó, csak sikerült belecsempészni egy vadi újat... Tipikus trolltempó, grat.
"Tisztára varázsló a faszi..." Ja, csupa Cipolla, élvezd a műsorát, remélem, bukta után tájolni fog vele...

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 20:51:53

@Janossz: Ott van Eger vára. 1552-ben felépült 3x, ma is áll. Most örülsz?

És még a migrik is el lettek picsázva.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 21:06:08

@Janossz: azért ez a "tiszta varázsló a faszi" valljuk be erősen stáb-pozitív, lenne időm ránéznék a social mediában hogy hányan sütik el párhuzamosan.

conchita wurst 2017.03.07. 21:12:10

mindig lesznek demonstratív beruházások, ebből országosak és helyi jelentőségüek

kinek a völgyhíd a lapályon, kinek a stadion

vagy a nemzeti, vagy a vár, vagy a várbazár, vagy a 4es metró

ez tökmind1 a nagy pézek nem itt úsznak el

Ja és Orbán nem csinálja rosszul, szerintem az elmúlt 100 év legnagyobb magyar államférfija. Lehet fikázni, de senki sem ér a nyomába se. A nyugatiak közül se.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 21:14:43

@conchita wurst: "a nyugatiak közül se" teszi fel a pontot az i-re :D :D :D egyébként szerinted 200 milliárd forint nem nagy pénz?

conchita wurst 2017.03.07. 21:17:46

Na tessék, megint egy migri vadember

index.hu/belfold/2017/03/07/egy_kameruni_eroszakolot_keresnek/

Reméljük meglincselik a gecibe.

Janossz 2017.03.07. 21:19:45

@harmadikszem: "Jelbeszéd az életünk, de túl sok ember van
Ki többre nem, csak jelszavakra gondol"
Bródy
Most ez a nóta náluk, holnap lesz új.

conchita wurst 2017.03.07. 21:19:47

@harmadikszem: Attól függ. 200 mrd? Orbánnak nem nagy pénz, hisz van itt pénz, kérem.

Amúgy 140 mrd, már a stadion. Az a GDP 0,5%-a.

Janossz 2017.03.07. 21:23:49

@conchita wurst:".... az elmúlt 100 év legnagyobb magyar államférfija. "
A varázsló kimaradt. Értem én, csak fel nem foghatom.
A migri hogy jön a témához? Stadiont erőszakolt? Vagy mutyit? Esetleg Matyit? Nem értem.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 21:30:05

@Janossz: Hogyhogy hogy jön?

Ez nem egy ballib migrincssimogató blog? De.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 21:34:12

@Parasztlengő az imperialistáknak: mondom, hogy a stáb. Ha kifogynak az érvek gyere a migránsokkal vagy a Sorossal :D :D :D de szar.

Janossz 2017.03.07. 21:38:48

@harmadikszem: Nem is bontották el a Népstadiont. A rohadt migránsok széthordták, mi?

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 21:49:15

@Janossz: te is ott voltál mikor felszedték a köveit és azzal dobálták a rendőröket meg minket, akik a Hazát védtük a török hordától? Az asszony rájuk is öntött egy lavór húslevest mert ezt látta az Egri csillagokba' de nem dicsértem meg mert a végén még elfelejti hol a helye.

igazi hős 2017.03.07. 22:06:32

@Parasztlengő az imperialistáknak: Az első Orbán kormány megmutatta, hogy egész eredményesen tudják folytatni a Bokros által kijelölt utat. Aztán félidőben meggondolták magukat és elkezdtek igazán lopni, de szerencséjükre (és a mi pechünkre) akkor még nem voltunk EU tagok, ezért a hiány egy részét sikerült eldugni az MFB-be. Ja, és abban is időben ('98-2002) is nagyjából 1-2%-kal teljesítettünk gyengébben mint a régió többi országa.

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 22:09:10

@igazi hős: Hazudsz a hiányt nem lehet eldugni. Ja és nem teljesítettünk gyengébben mint a régió többi országa, sőt a csehekkel az élen álltunk a régióban.

TothJanJ 2017.03.07. 22:20:59

Lopnak poszt; hajjajj. Olyan ritka csemege.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.07. 22:43:31

@TothJanJ: nem a tükör hibája ha mindig ugyanazt a rusnya képet mutatja

Stenonis 2017.03.07. 22:50:55

@röf:
Tekintettel arra, hogy rommá van adóztatva az ország erre is jut pénz. De sokkal értelmesebb dolgokra is el lehetne költeni...

Parasztlengő az imperialistáknak 2017.03.07. 23:07:30

@Stenonis: mit lássak? úgy eldugták a hiányt hogy nem találod?

TothJanJ 2017.03.08. 12:16:03

@harmadikszem: Azt mutatja amerre fordítják ugye.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.03.08. 13:51:32

@TothJanJ: amire érdemes. Írhatnánk az újszülött fókabébikről is, de talán arra kevesebb adóforintomat basszák el, mint erre az elmebetegségre, már megint.

Untermensch4 2017.03.16. 18:17:01

@Parasztlengő az imperialistáknak: "'Hogy van az, hogy nálunk minden egyes beruházás sokkal többe került, mint amit előre beterveznek?'

- ennek sok oka van. Ha valaki házat épít, az is mindig többe kerül mint az első kalkula, ha 10 évig építi akkor sokkal többe. eleve 10 év alatt ált. van egy 50% infláció, most az elmúlt pár évben pont nem volt."

Nálunk úgy zajlott a panelprogram hogy az akkori szoci polgármesteri hivatal próbálta lenyúlni a pénz egy részét de a projektmenedzserünk jogi úton helyre igazította az arcukat. A műszaki ellenőr nem a kivitelezőnek dolgozott hanem a tulajdonosoknak. A polgármesterkedési hivatal sz@rkavarása miatt csúszott egy évet a befejezés (és akkoriban volt infláció is...), a végén KISEBB lett a költségvetés a betervezettnél, maradt nem tervezett megtakarítás és még némi előre nem tervezett belső javítást is meg lehetett csinálni. És a teljes ház hőszigeteléséhez a lakóknak egy Ft hitelt sem kellett felvenni.

De persze itt nem volt szempont hogy lopni lehessen.

Untermensch4 2017.03.16. 18:25:36

@Parasztlengő az imperialistáknak: A franciák sokáig jártak afrikába terjeszteni a civilizációt és kultúrát, most az inga visszalendül... ez bennünket majd akkor érint áttételesen ha odáig jutnak az utcai harcokkal hogy a francia Bercsényi huszárokat is bevetik a patria védelmére, akkor majd koccints. Addig is drukkoljunk hogy ne derüljön ki hogy a schengeni határ megerősítésére a csatlakozás óta az eu-tól kapott pénz hova folyt el...