Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

A Tv2 lement tacskóba!

2017. április 16. 20:38 - harmadikszem

tacsi.png

Amikor tudomást szereztem erről a levélről, amelyet Szekszárdi Zsuzsanna, a Tv2 riportere szignózott, én frankón azt hittem, hogy csak vicc. Utánamentem a történetnek és kiderült, hogy nem.

Szóval mától nevezzük ezt a napot A Napnak Amikor a Tv2 Átvette a Vezetést a Legundorítóbb Propagandamédium Országos Versenyén. Idézném a levele és utána néhány brief komment:

„A CÖF szóvivője szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az ellenzéki média Soros György által pénzelten összehangolt támadást indított Magyarországgal szemben.

Ezzel kapcsolatban szeretnénk megkérdezni, hogy Soros György befolyásolja – e a szerkesztőség munkáját. Ha igen, akkor hogyan? Hány szerkesztő, újságíró végzett a Soros-egyetemen? Igaz-e, hogy újságírás helyett politikai szándékot szolgálnak ki egy milliárdos kénye-kedve szerint? Igaz-e hogy a tüntetések méretéhez képest azért kapnak eltúlzottan nagy felületet, mert erre vonatkozó kérést kapott a szerkesztőség?

A ma esti Tényekben szeretnénk a válaszokat közölni a CÖF szóvivőjének állítása mellett, kérem szépen, hogy válaszoljon addig!”

Eddig a levél, s most rövid megjegyzéseim, aszonygya:

1.       cöf. CÖF. CÖF?????? WTF is CÖF? Ki a bánatos @@@@-t érdekel, hogy mit mondott a békemenetes fideszszakszervezet, akinek az a dolga, azért fizetik, hogy ilyeneket mondjon? Még jó hogy ezt mondta, ez kb olyan, mintha hírt csinálnánk abból, hogy a Coca Cola Ltd szerint ez egy finom üdítő a Pepsi pedig nem.

2.       „ellenzéki média Soros György által pénzelten (!) összehangolt támadást (!!) indított Magyarország (!!!!!!) ellen.” Mi van már megint? Kommunista propagandát olvasnék tán a 20. sz első felének Moszkvájában? Összehangolt támadás? Mivel hangolta össze, kicsoda, miért??? És ráadásul nem is Orbán Viktor, a Fidesz, a reakciós diktatúra, hanem egyenesen MAGYARORSZÁG ellen? Na nem már hogy ennyire futja!

3.       Hány szerkesztő végzett a Soros-egyetemen, kérded. Nulla bazdmeg nulla, és tudod miért? Azért, mert olyan, hogy Soros-egyetem nem létezik. Ezt a kifejezést az a habonymédia találta ki, akinek kegyed is a csicskása, gondolom be kellett tanulni ezt a Soros-egyetem dolgot egy kétnapos intenzíven. Ilyen egyetem nincs. Két hónappal ezelőtt még senki nem hívott így egyetlen egyetemet sem. lehet, hogy fideszkénél ki lett adva, hogy így kell hívni, de hivatalos levélben ez körülbelül annyira professzionális, mint Boros Pétert hóbagolynak vagy a miniszterelnököt elmeháborodott varangynak hívni.

4.       ÚJSÁGÍRÁSRÓL BESZÉLSZ? Te???????????????????????

Ha ez a rendszer hamarosan megbukik, akkor ezeket a szégyenteleneket is a romok alá kell temetnie. nincs mese, ők itt voltak velünk, nyoma van neki.

UPDATE: A JELEK SZERINT EZT A SZÁNALMAS LEVELET NEM CSAK A 24.HU-NAK, DE TÖBB ELLENZÉKI MÉDIUMNAK IS ELKÜLDTÉK.

 

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról

138 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8412430905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.17. 23:49:36

@Pop40: ámen. De van egy ellentmondás abban, hogy a gyenge szimbolikus hatalommal szemben erős fizikai (anyagi) hatalom áll, szóval addig, amíg a szimbolikus hatalom (intézmények) nem erősödnek meg, addig radikálisan korlátozni kell szerintem a fizikai (anyagi) hatalmat. De persze az is igaz, hogy ha lenne egy olyan törvény, ami tiltja a 8 évnél hosszabb regnálást, azt is meg lehetne változtatni mondjuk valami rendkívüli állapotra való hivatkozással.

Itt anyagi meg fizikai hatalmon elsősorban zsebrevágott egzisztenciákat értek, akik ezért cserébe úgy ugrálnak ahogy a bolond fütyül, lsd Áder szánalmas esetét, akinek elvben pont az lenne a funkciója hogy megállítsa az őrjöngést, de mivel a vezér zsebéből kandikál ki, nem tette meg.

Pop40 2017.04.17. 23:54:20

@Untermensch4:

" a planetromeo.com-ra (korábban GayRomeo) is beköszönt, ami egy nemzetközi netes fórum, csevegő- és ismerkedőoldal meleg, biszexuális és transznemű férfiaknak"

A fidesz seggnyaló médiája az újságíráshoz nem ért, de a meleg társkeresőkkel abszolút képben van :D
Ahogy elnézem, sűrűn nézegethetik ezeket az oldalakat :D :D

Pop40 2017.04.18. 00:00:52

@felső határ nincs:

Ezzel csak annyi gond van, hogy
1, nektek a "sorosista" egy összefoglaló jelző mindenkire, aki nincs Vitya seggében, mint ti

2, A 444 nem közpénzből működik, ennélfogva az ő dolga, független e, semmi közöd hozzá.
Majd ha a fideszes maffia hírhamisító médiája, mint pl a tv2, szintén nem közpénzből fog működni, akkor tőlük sem kérdezi meg senki, függetlenek e.

felső határ nincs 2017.04.18. 00:09:37

@Pop40: Nekem az elég hogy a 444nek Soros alapítványa fizet, nem kell más összeesküvés-elmélet.

Untermensch4 2017.04.18. 00:19:11

@harmadikszem: A 60+ -os vidéki nénik az eü-rendszer romló állapota miatt egyre halandóbbak. Fiatalabb rajongókat meg Gulyás könnyebben vonzhat mint Orbán. Annyira azért nem sok az erősen apakomplexusos fiatalabb nő. :)

Untermensch4 2017.04.18. 00:19:56

@felső határ nincs: Nekem elég hogy a kormány több tagját soros fizette.

Untermensch4 2017.04.18. 00:23:20

@Pop40: :) Azért nézegetik mert ott keresik a hardcore ballib ellenséget. A hosszú kések éjszakáján még az SA-vezérkar házibulija is ki lett nyírva. :) Ha a soros a pénzéből ellenséges ügynököket nevel akkor egykori neveltjeit el kell távolítani az ország éléről. :)

Pop40 2017.04.18. 00:26:24

@harmadikszem: Ez igaz. Tény, hogy annyi hátulütője van a dolognak, hogy erős intézményrendszert kiépíteni nem 2 hét. Ha viszont már kiépült, akkor szerintem nagyobb garanciát ad, mint a maximált kormányfői ciklus - meg aztán a diktátort hol érdekli a konkrét pozíció? Őt a hatalom érdekli, az mindegy, épp milyen pozícióhoz kapcsolódik.

Maximálod a kormányfői ciklusok számát? Oké, utána átcsoportosítja a jogköröket, s átül közt elnöknek. (Erdogan is épp ilyesmit csinál most.) A diktátor a hatalma korlátlanságától diktátor, ehhez a pozíciója nevének nincs köze.
S ami ebben korlátozhatja, az sokkal inkább egy erős intézményrendszer, mintsem egy egyetlen pozícióra (!)kihegyezett maximált időtartam ;)

Pop40 2017.04.18. 00:30:05

@felső határ nincs:

Nekem meg az elég, hogy a tv2-nek Vitya, meg a maffiája fizet.
S a Soros-alapítvánnyal ellentétben lopott magyar közpénzt.

És Soros nem küld lehozandó cikkeket a 444-nek, míg a fidesz pártház küld a tv2-nek.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 00:31:38

@Pop40: hosszú távon mindenképp. Amit írsz az pont az atipusos vagy patológiás kvázi-demokráciákra érvényes, oroszoknál tipikus. Nekünk nem kéne lejutni ennek a közelébe sem, most még meg lehet fogni.

Pop40 2017.04.18. 00:35:51

@Untermensch4:

Orbánból a neki kezet csókolgató mamikat valószínűleg már senki nem fogja kiábrándítani.
Csak ők ugye erősen halnak ki, újak pedig nem nagyon jönnek a helyükre. A fiatalokat egy testileg is, mentálisan is villámsebesen leépülő diktátor nem nagyon fogja meg. :-)

Pop40 2017.04.18. 00:42:22

@harmadikszem:
Igen, orosz, török, pár keleti kvázi-demokrácia, stb.
Valóban nem kéne eljutni ide, de ehhez kemény átalakítás szükséges, egy sima kormányváltás kevés.

Pop40 2017.04.18. 00:43:31

@Untermensch4: Bizony, igaz, támogatom :D :D

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 00:45:28

@Pop40: nem simán eltávolítani hanem börtönbe vetni, teljes vagyonelkobzással persze. Ha nincs példa statuálva, akkor még a következők azt hiszik, hogy így kell csinálni. Durva a példa és nem szeretnék ilyet, de ceaucescu rosszul elsült búcsúbulija óta a román kormányok másként néznek a népre.

mojoking77 2017.04.18. 01:25:44

@Világít a torony: Meg csak nem is tagadod... :)
Minek is, az elso mondatoddal el is arultad szakmadat.
Segitek, bar gondolom meg ugy sem erted.
Addig nem lesz semmi Magyarorszagon, mig ti probalgatjatok atvenni a hatalmat a Fidesztol.
Hiteltelenek vagytok, es nem is lesztek mar masok.
Az emberek egyre nagyobb aranyban fordulnak el toletek, epp ugy mint a jelenelegi kormanytol, de ti ezt attol a par szaz szmpatizanstol egyaltalan nem latjatok.
Az MSZP-nek nincs letjogosutsaga, az amit az utobbi 6-7 evben tett, gyakorlatilag kimeriti a NEM politizalas fogalmat. Epp ugy, mint a DK.

Pop40 2017.04.18. 02:24:41

@harmadikszem: Természetesen, én is így gondoltam.
Nyilván nem lemondatni, és utána jó utat kívánni nekik valami óceáni szigetre, ahol élvezhetik a lopott százmilliárdokat. Átvizsgálni, utána vagyonelkobzás, majd börtön. Ha jól viselkednek, kaphatnak közös cellát Mészárossal :-)

bigdata 2017.04.18. 03:21:07

Ha ez a rendszer megbukik, a támogatói nem fognak vele bukni. Önérzetesen hazudnak majd tovább, ahogy a gyurcsányisták is teszik. Az állami pénzcsap elzárása persze segít elcsendesíteni őket, mivel korrupt szervezetek nem élnek meg piaci alapon.

felső határ nincs 2017.04.18. 06:51:05

@Pop40: na épp véget ért a török szavazás

pont a németországi törökök szavaztak az egyeduralomra, akkor most mi van?

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 06:58:17

nezopontintezet.hu/analysis/egy-evvel-valasztas-elott-mit-latnak-kozvelemeny-kutatok/

"Nagyon félnek"
50%- os támogatással.
Ezért van "diktatúra". A Soros pénzelte ellenzéknek soha többé nincs esélye kormányra kerülni.
Csináljunk, hát egy kis Euromajdan- puccsot!

Netuddki. 2017.04.18. 08:16:34

A tolvajfidesz által megszállt médiában nem maradt senki aki a szakmájához értene.

Gino 2017.04.18. 08:18:30

A teljesség igénye nélkül itt van néhány soros bérenc:
Orbán Viktor
Kövér László
Szájer József
Németh Zsolt
Schmidt Mária
­Deutsch Tamás
Kovács Zoltán
Érdemes ebben az életrajzban rákeresni a CEU szóra:
www.kormany.hu/hu/a-kormanyszovivo/kovacs-zoltan-eletrajza (csak 8-szor van leírva)

Nem Soros a probléma, hanem, h esetleg más is követhetné a példájukat...
Ezek a patkányok csak azt teszik, amit az állatok a rivális kölykeivel..

Netuddki. 2017.04.18. 08:19:00

@mérsékelt CIA terrorista: Köszönjük Emese!
Azon esetleg elgondolkoztál már, miért baszkodnak ki állandóan a blogokról?

"mérsékelt CIA terrorista 0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2017.04.17. óta tag."

Thunder_th 2017.04.18. 08:20:54

@mérsékelt CIA terrorista: Vergődj csak! Kihoztál egy kormányközeli kutatóintézeti eredményt márciusra. Bravó. Azóta történt egy két dolog. Például egy Lex CEU amit az értelmiség egy emberként utasított el. A fiatalok például utcára vonultak és felemelték hangjukat. Belőlük nem lesznek fidesz szavazók soha. Az elmúlt 2 hétben a fidesz elveszítette Budapestet végleg. Nem csoda, mert a főváros az országon belüli agyelszívás központja. Itt koncentrálódik az értelmiség. Itt van munka számukra megfelelő fizetésért. Ezek az emberek nem állnak mögöttük, sőt nagy tömegben vonultak utcára a népbutítás ellen. Már a konzervatív értékrendű emberek is felszisszenek, mert ők sem szeretik ha hülyének nézik őket. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy történt egy-két parlamenti képviselő választás már ebben a ciklusban is Újpesten, Veszprémben vagy éppen Tapolcán. Mindhárom hatalmas fidesz sikert hozott. Ja várjál, egyik sem. Szóval nix ugribugri. Szerinted Vona miért mondja magabiztosan, hogy Orbánnak már csak egy éve van? Szerinted ő nem ismeri a közvéleménykutatási eredményeket? Vagy esetleg ismer mást is, amit a közvélemény még nem? Mondjuk neked mindegy, mert te akkor is rájuk szavazol, ha anyádat gerincre vágják a ravatalon, de az értelmesebb embereknek nem mindegy. Amúgy szerinted véletlen, hogy Viktor nagypénteken és húsvét vasárnap is rádióinterjút adott nagy hirtelen vagy van köze a tüntetéseknek hozzá? Te látsz is vagy csak nézel ki a fejedből?

koala kóla 2017.04.18. 08:29:56

@Thunder_th: te hány olyan közvéleménykutatással tudsz szolgálni, ami szerint nem nyer a Fidesz nagy többséggel?

Honnan veszed, hogy a CEU ügy az ellenzéknek használ?

Untermensch4 2017.04.18. 08:47:07

@felső határ nincs: "pont a németországi törökök szavaztak az egyeduralomra, akkor most mi van?"

"Nem az számít hogy kik szavaznak hanem hogy a szavazatokat kik számolják össze."

Thunder_th 2017.04.18. 08:48:06

@koala kóla: Az semmit nem számít, hogy a közvéleménykutatások egy évvel a választás előtt mit mondanak. Majd nézzük meg a kampány után, mikor mindenki betolta az all-int.(Simicska is) Ráadásul láttunk mostanában néhány közvéleménykutatást besülni. A CEU ügy pedig bevonta a rezignált politikával nem törődő embereket a politikába. Például a fiatalokat. Őket eddig nem érdekelte a dolog. Elvoltak ők a saját kis világukban. Aztán mikor a tanáraik, az MTA professzorai, Nobel díjasok és még számtalan ember, akiket ők tiszteltek, egyszerűen Soros-bérencnek lettek titulálva, na ott náluk is kiborult a bili. Ők könnyen mennek az utcára, mert náluk nem működik az öncenzúra. Nekik nincs félnivalójuk a hatalomtól. Én például soha nem voltam tüntetni, de én is kimentem. Láttam, hogy milyen emberek vannak ott. Például sok család. A Szabadság-téri játszótéren a kis 5 évesek például magyar és eu zászlóval rohangáltak és játszottak. Ők még persze nem értenek ebből semmit, de az ő szüleik azok, akik a zálogai annak, hogy ez az ország nem merül el a posványban örökre. Emellett rengeteg fiatal, középkorú pár, és sok-sok normális és kiegyensúlyozott ember. Ezek nem azok a már jól megszokott dékás tüntetések, amire kimegy 30 nyugdíjas közösen keresni a protkót. Itt megváltozott a hangulat. És abban igazat adok neked, hogy az ügy nem feltétlenül az ellenzéknek használt. Mert ezek az emberek nem az ellenzékért mentek ki tüntetni. Viszont arra mérget vehetsz, hogy a fidesznek viszont sokat ártott, mert ezek az emberek ha nem is tudják még kire szavazzanak jövőre, azt már biztosan tudják, hogy szavazni azt fognak és azt is biztosan tudják, hogy kire nem.

koala kóla 2017.04.18. 08:55:51

@Thunder_th: A közvéleménykutatások 10 éve ugyanazt mutatják, és 2 választás már visszaigazolta őket.

Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett, és a CEU ügyben a kormány mellett vagyok. Akkor mire következtessünk ebből?

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 08:57:18

@Thunder_th:

Az ukrán Majdan óta tudjuk:
csak a fegyveres puccs demokratikus.
Főleg a democsokrácia exportőr Ámerikának és Szarosz papának.

Thunder_th 2017.04.18. 09:06:25

@koala kóla:
Következtessünk arra, hogy homokba dugod a fejed. De ez a te dolgod nem az enyém. Téged nem minősítelek, de véleményem szerint a CEU ügy mellett a kormány álláspontjára állni vállalhatatlan. Egyszerűen nincs elfogadható érv mellette.

TothJanJ 2017.04.18. 09:08:49

@koala kóla: A netes kommentek egyik legnagyobb baja, hogy felismerhetetlen a személy aki állít valamit. Ezért ilyen dolgokat mint "Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett" teljesen felesleges bedobni, mert nem tudni ki vagy és milyen egyetemről van szó. A nickek nyilvános hozzászólástörténete sokkal többet elárul az épp aktuális hsz céljairól meg a mögötte lévő személyről, pl. a te esetedben is.

Thunder_th 2017.04.18. 09:14:07

@mérsékelt CIA terrorista: Jól van öreg. Pihenj inkább, kicsit túltoltad, nem? Neked küldöm a követező számot Hofitól:

Hé, hé, hé, öreg harcos,
Ne feszítsd túl az íjadat,
Hé, hé, hé, a kőszíved megszakad.
Lazítani, próbálj meg lazítani...

kis864 2017.04.18. 09:18:37

Tisztelt valaki!
Engem érdekelne ez a CEU ügy.
Miért nem szedik pontokba, hogy miért más a CEU mint a többi egyetem.

1. Nem a fideszből került oda a Dékán?
2. Nem fizetnek adót?
3. Nincs Magyar Nemzeti Pecsét a diplomán?
4. stb.
5. Vagy csak.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 09:20:42

Tehát a ballib Soros bérencek nem mernek egy egyszerű kérdésre se válaszolni, hogy a Soros bérenc hírhamisító média hány újságírója végzett Soros egyetemein.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 09:22:48

Írjuk át az első pontot, hogy világos legyen a lényeg mindenki számára:

1. 444. Index. RTL?????? WTF is Soros? Ki a bánatos @@@@-t érdekel, hogy mit mondott a Soros csicska bérrettegő ballibszakszervezet, akinek az a dolga, azért fizetik, hogy ilyeneket mondjon? Még jó hogy ezt mondta, ez kb olyan, mintha hírt csinálnánk abból, hogy a Coca Cola Ltd szerint ez egy finom üdítő a Pepsi pedig nem.

Ma Baker 2017.04.18. 09:36:24

Az RTL klub meg kamuhíreket tol hasonló témában, amit a libbantak manipuláltak, de erről nincs fröcsögés a blogketrecben valahogy...

888.hu/article-nagyot-hasitott-a-soros-propaganda-a-444-en-es-az-rtl-en

Ma Baker 2017.04.18. 09:40:21

@kis864: "Engem érdekelne ez a CEU ügy.
Miért nem szedik pontokba, hogy miért más a CEU mint a többi egyetem."

Pl nincs rendes akkreditációjuk, plusz Gyuribácsi kézivezérléssel diktálta le a javukra történt törvénymódosítást az elmútnyócévben

Engem érdekelne ez a CEU ügy.
Miért nem szedik pontokba, hogy miért más a CEU mint a többi egyetem.

www.origo.hu/itthon/20170328-sulyos-szabalytalansagokkal-mukodik-a-soros-egyetem.html

www.origo.hu/itthon/20170403-soros-gyorgy-gyurcsany-ferenc-magyar-balint-level-ceu.html

kvadrillio 2017.04.18. 09:41:33

MIÉRT VAN megent olyan érzésem, hogy orbánt le...kell...lőni !!! és...akkor nem pusztít tovább ?????!

ORBÁN TÖNKRETESZI A KÖZÉPISKOLÁKAT, A BEJUTÁST !!!!!
Közel a cél
Népszava|2017. ápr 15. 07:25

"Sehallselát Dömötör/buta volt, mint hat ökör,

mert ez a Sehallselát/kerülte az iskolát."

(Weöres Sándor)

Az oktatás kézben- és féken tartásával megbízott államtitkár bejelentette: a kormány az új Nemzeti alaptantervvel egyidejűleg, 2019-ben bevezeti a kötelező felvételi eljárást minden középiskolában. Ezt az intézkedést összekötik azzal, hogy központilag meghatározzák az egyes iskolatípusokba felvehető tanulók létszámát. Miután az új iskolarendszerben középiskolának nevezik nemcsak a gimnáziumot és nemcsak a szakgimnáziumot, hanem a szakközépiskolának átkeresztelt szakiskolát - eredeti nevén szakmunkásképzőt - is, a jövőben az általános iskola befejezése arra sem lesz elég, hogy valaki - nem lebecsülve semmilyen szakmát -, a legalacsonyabb besorolású szakképzésbe belépjen. A felvehető létszám állami meghatározásának és elosztásának több "haszna" van. Mindenekelőtt az állam dönti el a beiskolázási irányokat és arányokat, eldöntve ezzel az iskolafenntartók és iskoláik sorsát. A felvételi eljárással összekapcsolva ezt a jogosítványt, az állam szinte névre szólóan határozhatja meg az egyes életutakat. Ez a megoldás a melegágya a korrupciónak, a kijárásos rendszer virágzásának.

Az állam mindent kézben tart

A példa adott: az ingyenesen, mai szóhasználat szerint térítésmentesen igénybe vehető szakképzésben évek óta a kormány határozza meg évente, melyik megyében, a fővárosban melyik szakképzés indítását támogatja az állam, és az egyes fenntartók iskoláinak hány tanulót lehet felvennie. A gyakorlat igazolja, hogy a tanuló és a szülő a felvételi eljárás kezdetekor nem tudhatja mit választhat. Nem tudhatja az iskolafenntartó és az iskolája sem, indíthat-e osztályt, és milyen szakképzésben a következő tanévben. 2016-ban például október 25-én jelent meg az ezeket a kérdéseket meghatározó kormányrendelet. A középiskolai felvételi eljárás viszont szeptember közepén indul. 2015-ben csak februárban jelent meg a kormányrendelet. Ezzel a módszerrel lehetett "kicsinálni" a nem állami és a nem egyházi iskolákat; 2016-ban alig-alig kaptak lehetőséget az államilag finanszírozott szakképzésben való részvételre. Megszűntek az iskolák, vagy a fenntartó "önként", ellenszolgáltatás nélkül átadta őket az államnak.

Semmi sem biztos?

Ami az intézkedések bevezetésének tervezett időpontját illeti, világos, hogy olyan szabályokról van szó, amelyeket az általános iskolába történő belépéskor már ismernie kellene a szülőnek és a tanulónak. Ismernie, hiszen a követelmények teljesítésére másképpen nem lehet felkészülni. Ismernie kellene az iskolának is, hiszen csak ebben az esetben tudja felkészíteni az elvárásokra a tanulót. Természetesen ma még semmi nem tudható arról, mi lesz a felvételi eljárás lényege: tanulmányi eredmények, kompetenciamérés, tudásszint vizsgálata vagy mindezek összessége. Írásbeli, szóbeli, gyakorlat vagy ezek együttese? Az azonban bizonyos, hogy ezekre az intézkedésekre nincs szükség. Az is bizonyos, hogy ezek az intézkedések senkit nem érhetnek váratlanul. Ezek a lépések következnek a tankötelezettség idejének két évvel történő leszállításából. Számítani lehetett ezekre a lépésekre abból is, hogy megszervezték az úgynevezett hídprogramokat, ahol azok teljesítik tankötelezettségüket, akik az általános iskola után nem kerülnek be középiskolába. Az úgynevezett Széchenyi Terv évekkel ezelőtt megfogalmazta: helyre kell állítani az 1990 után felborult beiskolázási rendet. Ami magyarra lefordítva azt jelenti, csökkenteni kell az érettségihez, főképpen a gimnáziumi érettségihez jutók számát.

Gino 2017.04.18. 09:42:33

@Legeslegalja: Nézd meg az előző hozzászólásom (08:18:30)
Ha lenne agyad, felfognád, hogy mekkora hülye vagy...

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 09:42:44

@Ma Baker:

Soros Gyuri és civiljei okosan letiltották a Facebook-ról a 888-at, így a ballib hírhamisítás zökkenő mentesen folyhat.

És a legdurvább a történetben, hogy az agyhalott ballibek a cenzúrázást éltetik.
Minden más véleményt hamisnak bélyegeznek és letiltanak.
Épp mint egykor a nácik.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 09:46:06

@Ma Baker: ehe és ha el is olvasod akkor látható, hogy 1) a nevezett napon ténylegesen direkt kiálltak a CEU mellett az egyetemi szabadságjogok apropóján 2) szó sem volt arról, hogy menjenek a követség elé

vagyis megint a rezsimgnóm hazudott, ráadásul köszpénzen. Te meg szopikázod befelé.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 09:49:14

@Gino:

A felsoroltak közül max ketten végeztek az egyetemeken, a többiek (így Orbán is) legfelejbb 1 évet töltött ösztöndíjasként.

Megjegyzem a Soros egyetemein végzett emberek nagyobb része nem lesz Soros bérenc.
HIsz az emberek többsége elutasítja, hogy egy pénzes hazaáruló ballib vezérelje a gondolatait évtizedeken keresztül.
Viszont akik hagyják illetve igénylik az irányítást, azaz a Soros bérencek igen nagy része Soros egyetemin végeztek.

Egyébként mint kiderült Soros listázza pl az EU-ban a számára megbízható politikusokat. Nyílván ezt teszi az újságírókkal, civilekkel is.
www.hirado.hu/2016/08/22/listaztak-soros-megbizhato-szovetsegeseit-dk-s-es-lmp-s-is-van-koztuk/
Listázták Soros megbízható szövetségeseit – DK-s és LMP-s is van köztük

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 09:49:43

@Legeslegalja: ott virít a 888 a Facebookon a gagyi csaló tehetségtelen tolvaj Ludmilla rajzával az élen, miről beszélünk? :)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 09:51:43

@Legeslegalja: orbán egy évet? Ne hülyéskedj! 3 hónapot volt Angliában az öreg pénzén, abból kettő a téli szünetre esett. Meg se tanult rendesen angolul a szerencsétlen felkapaszkodott falusi tahó. Viszont 2 évig a b. nejével együtt Soros emlőin élősködtek, természetesen itthon, Magyarországon. Az élősködőnek édes mindegy, ki az anyaállat, akkor Soros, most a nép nyaka.

kvadrillio 2017.04.18. 09:52:43

AZ IDŐZÍTÉS PONT AKTUÁLIS ! FŐLEG MERT A ZSIDÓK HOSSZÚ ÉVEK ÓTA ...PALESZTIN KONCENTRÁCIÓS TÁBORT MŰKÖDTETNEK, MERT CISZJORDÁNIÁT, A GÁZAI ÖVEZETEKET ANNEKTÁLJÁK ÉS MERT INTENZÍVEN REPGÉPEZIK A SZÍRIAI NÉPET.....STB.....:o)))))
Megnyitják az ENSZ holocaust-aktáit
Népszava-információ|2017. ápr 18. 08:36

0
inShare

A londoni Wiener Könyvtár ezen a héten hozzáférhetővé teszi az ENSZ háborús bűnök bizottságának több tízezer aktáját, amelyek bizonyítékokat szolgáltatnak arra, hogy a világnak már korán bizonyítékai voltak a koncentrációs táborok létezéséről, az ott elkövetett szörnyűségekről – számol be róla a The Guardian brit lap.
hirdetés

A Wiener Könyvtárat 1934-ben alapította Amszterdamban Dr. Alfred Wiener, gyűjteni kezdte az adatokat a nácik rémtetteiről. A második világháború kitörésekor az archívumot átszállította Londonba, s a brit kormánnyal együttműködve dolgozott. A nürnbergi perekben az archívum adatai bizonyítékokat szolgáltattak a háborús bűnösök ellen.

Howard Falksohn, az archívum kezelője a lapnak elmondta, ezen a héten online kereshetővé teszik a katalógusukat, de az archívum a későbbiekben is nyitva áll. Eddig csak kutatók férhettek hozzá, az ENSZ-főtitkár engedélyével az adatokhoz, de nem készíthettek feljegyzéseket. „Ez az archívum nagy segítség lehet a holocaust-tagadás elleni fellépésben” – mondta Dan Plesch, a Londoni Egyetem kutatója, aki egy évtizede tanulmányozza a dokumentumokat.

hóhér avagy állami ítéletvégrehajtó 2017.04.18. 09:56:37

@Legeslegalja: hazaárulásról egy gerinctelen, náci gazember ne ugasson!

mojoking77 2017.04.18. 10:13:02

@harmadikszem: Jesszus... Ennyire nem lehetsz amator.
Nem veszel eszre egy fizetett bertrollt, mikor szembe jon veled a sajat blogodon?
Tenni sokat nem tudsz ellene, mert ha kitiltod, a masik nickjeinek egyiken azonnal elkezd kopkodni, hogy "soroszsidoballibsifereg". Nehany blogon van mar a kommenteknel ignoralas lehetosege, akkor szimplan nem latod a kretenjet.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 10:15:15

@mojoking77: a bértrollság urban legend. Sima elmebeteggel van dolgunk az esetek 99 százalékában, elég jól ismerem a szcénát, még poszt is lesz a top 10-ből előbb utóbb, stay in touch :)

igazi hős 2017.04.18. 10:25:50

@koala kóla: "Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett, és a CEU ügyben a kormány mellett vagyok. Akkor mire következtessünk ebből?" Én nem ítélkezek, kérdezz meg egy szakembert, ha találsz még orvost a környékeden.

mojoking77 2017.04.18. 10:28:21

@koala kóla: Probalom finoman. Volt itt egy holgy par napja, bocs nem emlekszem a nevere. O is mindenben egyet ertett amit a Fidesz kepviselt.
van szep nagy csaladja, katolikus maganiskolaba jar mind, o vezeto klimakutato, vilagszerte elismert szaktekintely. Minden sunshine and happiness, nem is kell foglalkozni a sok kis libsi provokatorral ugye.
(Eddig akar rolad is szolhatna a hsz, ugye?)
Aztan, hogy hogy nem, egy nap olyan szinten ejtettek pofara szeretett peldakepei, hogy azota is cseng a bal fule.
Gondolom az elitegyetemen elfelejtettek gondolkodni, es a dolgok moge nezni megtanitani.
Nincs ezzel semmi gond, ez a lesajnalt foiskolak feladata, amerikaban ezert kell egy foiskolai diploma, hogy elkezdhesd az elitegyetemet (vagy rengeteg penz, de az most mas kerdes).
Osszefoglalva, hulye vagy fiam, ulj le, ez meg nagyon messze van a kettes szinttol.

mojoking77 2017.04.18. 10:30:46

@harmadikszem:
Kerdezz ra Bircara, biztos feltunt mar itt is.
Az eredeti, egy bulgariaban elo, ELTE-t vegzett, keso negyvenes srac, aki par eve szepen felepitett egy egesz Index blog szerte elismert brand-et, magarol, amit 4-5 eve konkretan az Index vett at tole, azota forgalom generatorkent hasznaljak a nicket, kicsit atnevezve.
Neha az urban legend valos tenyeken alapul... :)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 10:32:52

@mojoking77: ismerem a nyomorultat, fillért nem vesz ki a boltból. Én mér rég kilöktem de csak unalomból, mert nem olyan vészes mint a híre. De azért a top 10-ben benne lesz természetesen :)

jános515 2017.04.18. 10:38:14

Ime a lista , a pénzt elfogadó soros ügynökök nevével .

" Többek között Orbán Viktor, Kövér László, Áder János, Deutsch Tamás, Habony Árpád, Mikola István, Schmidt Mária, Szájer József és Lázár János személyesen is sokat profitáltak egykoron Soros alapítványaiból.

Soros György 1986-ban ismerte a meg a fiatal ellenzékieket, akiket azonnal támogatni kezdett, így a Fidesz-alapítók zömét adó Rajk és Bibó szakkollégiumok az elsők között kaptak támogatást. A Rajk mintegy hatmillió forint támogatást kapott, ez mai értéken meghaladja a 120 millió forintot, míg a Bibó valamivel kevesebbet, 5,8 milliót, ami ma nagyjából 111 milliót ér. A Bibó például ebből a pénzből alapította a Századvég című folyóiratot.

Az alapítvány pártoknak már nem adott támogatásokat, ám éppen a két szakkollégiumból kinövő Fidesz volt az utolsó jelentős ellenzéki szervezet, mely bejelentette párttá alakulását - a Fiatal Demokraták Szövetsége annyi Soros-pénzt kapott, mint egyetlen másik akkori "alternatív" szervezet (pártkezdemény) sem: közel négymillió forint értékű eszközadományt, és 4,2 millió forint készpénzt, ez mai értéken számolva majdnem 125 millió forintot jelent. Ekkora forrást sehonnan máshonnan nem tudott volna szerezni a Fidesz a rendszerváltás előtt; ebből futotta az alapvető infrastruktúra megteremtésére.

Az akkor nehezen beszerezhető és drága számítógépeknek, nyomtatóknak, telefonoknak, faxoknak és fénymásolóknak is hála lendületet kapott az országos hálózat kiépítése is. Jól felszerelt Fidesz-irodák nyíltak Budapesten, Debrecenben, Szegeden, Miskolcon, Pécsett, Pápán, Szombathelyen, de a pénzből jutott a váci, és tatabányai szervezetnek is, kapott belőle az előadásokat szervező Fidesz Akadémia, és több kötetet is kiadott a Fidesz alapítványa.

Orbán Viktor az egyetem elvégzése után, 1988 áprilisától a Soros Alapítvány 680 ezer forintos (ma ez több mint 12 millió forint) támogatásából alapított Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett, és később is az alapítványra támaszkodott.

Az 1989 augusztus 26-án megjelent HVG a magyar politikai élet "enfant terrible"-jének" nevezi Orbánt, aki a "Miből él?" kérdésre a következőt válaszolta: "A Soros Alapítványtól havi 10 ezer forintos ösztöndíjat kapok, ehhez jön még a Századvég Kft-től havonta 5-10 ezer forint szerkesztői honorárium." Húszezer forint akkoriban nagy pénznek számított, mai értéken számolva ez meghaladja a 310 ezer forintot, ami minden bizonnyal óriási segítséget jelentett a pár hónapos Ráhelt nevelő, Szolnokon élő Lévai Anikónak és Orbán Viktornak.

1989 szeptemberében Orbán Viktor Soros-ösztöndíjasként Oxfordba utazott, ahol a Pembroke College-ben kutatási témája "a civil társadalom eszméje az európai politikai filozófiában" volt. "

Jaj el ne felejtsem, egykor Orbán volt a liberális Internacionálé alelnöke volt ! Meg kellett hálálni neki bizonyára Sorostól kapott lóvécskát, csókolgatni kezét, lábát, segge partját ?! Csak nem csicska lett ?
Viszkető tenyérrel !

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 10:38:49

@harmadikszem:

Gratula..
A mojoking77 féle szerencsétlenekhez képest, te valóban értelmesebb vagy kategóriákkal.

Hisz te megengeded a lehetőségét, hogy emberek mást gondoljanak MAGUKTÓL a világról mint te.

Persze hogy nemes egyszerűséggel elmebetegnek bélyegzed őket, az nem vall túl liberális életfilozófiára, legalábbis azon szűk filozófia térben amit liberalizmusnak hívunk a valóságban, és melynek képviselője hazánkban nincs. illetve alig fellehető.

És itt említeném meg, hogy a másként / hasonlóan gondolkodók igazságának / elmebeteg véleményének / hazugságnak - kikáltott vélemény nyílvánításának feloldására találták fel a demokráciát, melyben a ballib hírhamisítók jelenleg (hála az égnek) meglehetősen szarul állnak.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 10:45:54

@Legeslegalja: félreértetted, nem attól elmebetegek amit írnak, hanem attól, ahogyan. Nekem ne mondja senki hogy az egy normális dolog, hogy valaki napi többszáz (!) kommentet ír blogok tucatjaira, és mindenhol ugyanazt a szöveget nyomja. Én ezeket nevezem elmebetegnek, véleményem szerint teljes joggal. Ha valaki elmondja a mégoly különös véleményét is egyszer-kétszer, az teljesen normális (sajnos ebbe az olyan, egyébként nyilvánvalóan paranoid skizofréniáról tanúskodó vélemények is beleférnek újabban amit a hívek nem önmaguk miszkoncepcióiból, hanem a propaganda hivatalos oldalairól vesznek. Úgyhogy azt kell mondanunk, hogy ma néhány elmebeteg nézet hangoztatása normális - micsoda perverzió)

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 10:54:09

@harmadikszem:

A politikai vélemény súlykolása ma már ugyanolyan reklám szinten megy minden médiában, mint a mosópor eladása.

Azon néha viszont megdöbbenek, hogy akik remek éleslátással felismerik a kormány hivatalos propagandáit, azoknak meg se rezdülnek a szenzoraik, ha a Soros féle hírhamisítók tolják a politikai rizsát számukra.

Pedig teljesen nyilvánvalóan, minden egyes politikai tartalmú hír ismertetése mögött politikai szándék húzódik manapság.
Ezért döbbent meg az egész világ, mikor a 90%-os Soros-Clinton lefedettségű média ellenére Trump nyert.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.04.18. 10:57:18

@Legeslegalja: ez részben igaz ámde az állami médiának a pluralitást kellene szolgálnia (ez egyébként törvényi kötelessége) másfelől elég érdekes, hogy az állam megvesz kereskedelmi médiumokat. Ez a nagy különbség, nem egyéb.

mojoking77 2017.04.18. 10:59:21

@Legeslegalja: Nezz magadra, nezz a nickedre, nezd meg hova es miket postolsz.
Ezek utan megprobalod eljatszani a sertett entellektuellt?
Ne mar, ez annyira szanalmas...

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 11:15:19

@harmadikszem:

Az állami TV, mivel az aktuális kormány fennhatósága alatt áll, teljesen magától értetődően állami propagandát löket, mint mindenhol és mindenkor, itt és máshol.

Egyébként én személy szerint éppen ez okból megszüntetném ezeket, hisz csak a pénzt viszik el.

Ha politikai propagandát akar egy politikai párt, vagy szövetség, az csinálja úgy, mint ahogyan azt az RTL teszi, vagy épp a TV2.
Vegye meg, és tolja. És majd nézi aki akarja. Hisz nekik aki akar. Egyéni szoc probléma.

Aki a valóságra kíváncsi az eddig is a két oldal híreinek alkalmas átlagolásából kapta meg a valóságot.

Ami újdonság hogy manapság kölcsönösen hamisításnak nevezik a másik oldal híreit, és megpróbálják a másik oldal újságíróit lejáratni. Pl Six, és Sajó vagy éppen a másik oldalról Bayer Zsolt mást se tesz, avagy alig tesz mást.

koala kóla 2017.04.18. 11:16:56

@mojoking77: CEU alkalmazott, igazán releváns a véleménye.

Mintha a Coca Cola tulajt kérdeznéd hogy ízlik a Pepsi.

mojoking77 2017.04.18. 11:22:58

@koala kóla: Nem ertetted meg.
2010 ota legalabb 4-5 olyan ismerosom van, akik hasoloan jartak. Cegvezetok, cegtulajdonosok, ertelmisegiek. A valasztasokkor hatalmas bulit tartottak, (sok mar imserossel egyut) hogy vegre eltunnek a tolvaj komcsik, most jon a jo vilag. Tegnap beszeltem az egyikkel. Mondja, a kovetkezo tuntetesre mar o is kimegy, mert gyakorlatilag csodbe viszi a ceget a kormany legutobbi par intezkedese (nem a CEU).

koala kóla 2017.04.18. 11:27:50

@mojoking77: Biztos így van, de a közvéleménykutatások meg azt mondják hogy hazudsz.

Bárki mondhatja magáról, amit a levélíró hogy eddig mekkora fideszes voltam, de most! A szocik a múltkor videót is hamisítottak ez ahhoz képest picsa.

mojoking77 2017.04.18. 11:32:17

@koala kóla: C'est tout. Adja az eg, hogy soha ne szopd meg ugy, mint ahogy annyian tettek az elmult par evben, es ne kelljen kiabrandulnod a jelenlegi vilagodbol...
Biztos vagytok meg sokan igy, kulonben mar reg oda kerultek volna vezereitek ahova szerintunk valok.

koala kóla 2017.04.18. 11:36:01

@mojoking77: Te pedig soha ne járj olyan jól mint én az elmúlt7 évben!

citrix 2017.04.18. 11:38:14

Rákosi Mátyás és moszkovita csapata a szája szélét nyalogatná ha olvashatná ezt a kedves, szívhez szóló levélkét. Minden tekintetben megfelel a kommunista párt elveinek. A parókakirály Vajna állami pénzen vett tv csatornája teljes mértékben kiszolgálja a varangykirályt és udvaroncait.

mojoking77 2017.04.18. 11:38:36

@koala kóla: Ez gusztustalan volt egy kicsit.
Bocs, nagyon.
Kibaszottul kispalyas dolog mas zsebeben turkalni, es meg melle is nyultal fiam, velem nagyon, hala az egnek (hacsak nem nyertel veletlenul 40-50 kozbeszerzest).
Mindegy, csak kijott a trol a vegere.

Untermensch4 2017.04.18. 12:43:18

@koala kóla: "Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett, és a CEU ügyben a kormány mellett vagyok. Akkor mire következtessünk ebből?"

schrodingersdawg.blog.hu/2017/04/11/miert_hisznek_okos_ember_furcsa_dolgokban_shermer_hosszabb_valasza

www.michaelshermer.com/weird-things/excerpt/

koala kóla 2017.04.18. 12:50:45

@Untermensch4: Például elég sokan hisznek a Holokausztban is, az is jó példa.

Untermensch4 2017.04.18. 12:51:50

@Legeslegalja: "Megjegyzem a Soros egyetemein végzett emberek nagyobb része nem lesz Soros bérenc."
Nekem egyik kedvenc mitológiai hősöm D.Titusz, ő 1:1 arányban tolta az élőerő-veszteséget.
Ha egy csoportnak a kisebbik hányada problémás akkor az egész csoportot büntetni nekem túlzásnak tűnik...

Untermensch4 2017.04.18. 13:09:06

@Legeslegalja: "Azon néha viszont megdöbbenek, hogy akik remek éleslátással felismerik a kormány hivatalos propagandáit, azoknak meg se rezdülnek a szenzoraik, ha a Soros féle hírhamisítók tolják a politikai rizsát számukra."
Lehet hogy igen. A politikusainkkal ellentétben pl soros nem csinált velem olyat hogy az eu-s pályázati pénzből finanszírozott képzésemet eu-s jogharmoniációnak nevezve joghézagos állapotot (is) teremtve egy tollvonással lenullázza. Amikor sorosba "botlottam" úgy hogy kifogásolható volt a tevékenység egy része, én is a szabotőrök között voltam. :)

wolves84lb 2017.04.18. 13:58:35

@koala kola:
"Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett, és a CEU ügyben a kormány mellett vagyok. Akkor mire következtessünk ebből?"

Itt a lehetőség, hogy kifejtsd, miért támogatod a kormányt a CEU-val szemben.
Utána ismét felteheted a kérdést, és sztem megkapod rá a választ.

Korunk egyik legnagyobb gondolkodója · http://magiavali.blog.hu 2017.04.18. 13:59:37

Amikor a TV2 endivajna lett, bejött a helyére a History az egy gombbal elérhető távkapcsolón, az meg jó hátra. Ahogy a History, amit nagyon megszerettem eltűnt, az RTL-t is követte a TV2 példáját és olyan TV-s világom lett, ahonnan eltűnt a napi szar. De ezeket azóta is szívesen olvasom és olyan érzésem van, megtapasztalom a külföldön élő magyarok szemszögét.

wolves84lb 2017.04.18. 14:00:26

@Legeslegalja: azt tudjuk, hogy kovácszoltán ott végzett...abból mit következtetsz ki, te derék magyar?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 14:00:58

@Untermensch4:
Sorossal kapcsolatban az a probléma, hogy vagy mumusnak festik le, vagy pedig egy önzetlen patriótának.
Itt Soros alatt nem a személyt, hanem az általa irányított Civil szervezetek összességét, és Politikai kurzust értjük.

Bár már többen tagadják hogy ez önmagában létezik, holott tudjuk pontosan mely Civil szervezetekhez kapcsolódik, hozta létre, támogat, és hogy listáz az EU-ban is számára megbízható politikusokat.

Nézzük mi az amit tudunk és a mumus hipotézist támasztják alá:

1. Bedöntött már bankokat, valutákat, részvényeket haszon reményében jópárat.
2. Kelet-EU-s blokkban a Civil szervezeteket hozott létre, akik pl a Norvég pénzek elosztását felügyelik, más civil szervezeteknek.
3. Cenzúrázza a Facebook-ot és más közösségi szoftvereket is tervez.
4. Politikai befolyásolás lehetőségét kutatja, közösségi szoftverekben neurális háló segedelmével.
5. Külföldön is aktív politikai szerepvállalást végez (kormányokat buktat, és hoz létre).

Nagyjából ezek azok a tények amiket lehet tudni, a róla és Clinton érában kiszivárgott levelezésekből, nyilvános adatokból.

Fura módon akik a önzetlen patriótának tartják azok is a 2 és 5 pontokat hozzák fel példának, és oknak, csak azzal a kitétellel hogy mindezt önzetlenül egy jobb világ létrehozása okán teszi.
A 3 és 4 pontokat csípőből letagadják, az 1 pedig természetes velejárónak veszik.

wolves84lb 2017.04.18. 14:01:47

@Ma Baker: "Az RTL klub meg kamuhíreket tol hasonló témában, amit a libbantak manipuláltak, de erről nincs fröcsögés a blogketrecben valahogy...

888.hu/article-nagyot-hasitott-a-soros-propaganda-a-444-en-es-az-rtl-en"

Meddig szeretnéd még elhinni, hogy egy 888-as cikk bárkit is meghat itt?

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 14:06:06

@wolves84lb:

Inkább te mond meg, hogy miért problémás számotokra, ha meg lehet majd tudni, melyik civil szervezet mennyi pénzt kapott és mire külföldről ! ?

Ugyanis a tervezett civil törvény semmi mást nem tartalmaz, csak nagyobb fokú átláthatóságot.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 14:09:04

@wolves84lb:
A 888 azokat a híreket közli, maiket az RTL, Index és 444 elhallgat.

PL ezekben a ballib Soros média kupacban, sehol nem olvashatod azt a tényt, hogy Soros és szervezetei cenzúrázzák a Facebook-ot.

Holott a google is 4.950.000 találatot ad ki erre.
www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Soros+facebook+cenzored

Azaz ha olvasod a 888-at is, akkor felfedezheted a ballib világon túli valóságot és igazságot.
Ahogyan a 888 olvasóknak is javaslom hogy olvassanak 444-et és index-et is, hisz az is pont olyan egyoldalú, mint a 444, vagy épp az Index.

blah 2017.04.18. 14:24:47

ismét megjegyezném, hogy amíg ezek az emberek nem lesznek kockára vágva elkaparva valamelyik szeméttelepen addig az ostoba emberekkel szépen ellesznek egy akolban, a mi pénzünkből, boldogan. az ostobák hálásan az alamizsnáért, a gazdáik meg hálásan a milliárdokhoz és hatalomhoz segítve. nehogy azt higgye bárki is, hogy ezt itt véres szájjal fröcsögve ugatom ki magamból, csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy a világ bizony így működik, az egyenlő szabadságért és jogokért vért kell ontani, nem pedig átültetni az ilyeneket egy másik bársonyszékbe. szóval amíg a mindenkori hatalom feje fölött nem lebeg ott a kard ami levághatja ha elkanászosodik addig nem tudom milyen eredményt várunk. lehet itt jobbikban, mszp-ben meg akármiben reménykedni, hogy az majd jobb lesz, én viszont lefogadom bármiben, hogy politikus az alja féreg marad mert politikusnak bizony az alja féreg megy.

arckönyv 2017.04.18. 14:27:54

@Legeslegalja: a "ballib világon túli valóságban" nyugat európa már romokban van és tengődik, te meg jól élsz. a vakbelem meg nem röhög.

Untermensch4 2017.04.18. 14:33:01

@Legeslegalja: "Sorossal kapcsolatban az a probléma, hogy vagy mumusnak festik le, vagy pedig egy önzetlen patriótának.
Itt Soros alatt nem a személyt, hanem az általa irányított Civil szervezetek összességét, és Politikai kurzust értjük."
A "fekete-fehér" ábrázolás biztos recept a tévedésre. A "civil szervezetek összessége" az sztem túl sok ember ahhoz hogy akármilyen profi szervezeti formában jól kézivezérelhető legyen, a "politikai kurzus" meg még a civil szervezeteknél is kevésbé számba vehető vmi. A kapitalista megközelítést és a történelemmel a technikai környezet megváltozását leszámítva ez egyébként pont úgy néz ki mint anno a "Trockista összeesküvés".
1. ha egyetlen ember ilyet tud csinálni (ahogyan úgy tűnik tudott is) akkor komoly rendszerszintű problémája van a gazdaságnak. Jut eszembe, ugye van neki egy nála is gazdagabb bátyja..?
2. pénzt ajándékozni a magyar jog szerint lehet, ha átutalással történik akkor nem is adóköteles.
3. nagyon jól el tudok éldegélni az arckönyvön kívül, tekintve hogy üzleti modelljéből adódóan annak a (természetes személy) használói nem az ügyfelei hanem a termék, ezt másoknak is javasolni szoktam. Aki önként és folytatólagosan termék lesz az meg ne sírjon.
4. a "neurális háló" nagyon jó retorikai eszköz, tényleg nagyon rémisztően hangzik. A saját hatósugarában mindenki a politikai befolyásolás lehetőségeit kutatja, több kutatásra fordítható erőforrással ő vszeg sikeresebb lesz ebben mint te vagy én.
5. ebben a műfajban erős a mezőny, különféle államok kormányai és titkosszolgálatai is szoktak ilyesmivel foglalkozni. Amíg nincs monopólium vagy kartell addig vszeg kiegyensúlyozzák egymás hatásait.

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 15:06:34

@arckönyv:
Magyarországon közbiztonság van és nem napi szintű nemi erőszakok, inzultálások meg háromnaponta terrortámadások és többszáz meghiúsított terrormerénylet....
Köszönhetően annak, hogy ez a kormány minden ballibsi (értsd: CIA/ NSA- bérenc) nyugati vezetővel és megmondóemberrel szemben nem engedte be ezt a csürhét- és nem is fogja, mert mentek a levesbe:

www.youtube.com/watch?v=-LD2BGT26qI

mérsékelt CIA terrorista 2017.04.18. 15:07:50

@blah:
Remélem rád megy a nemzetbiztonság ezért az Alinsky- féle bujtogatásodért.
TEK- eseket kívánok neked, ma hajnali 3 kor!

Untermensch4 2017.04.18. 15:08:24

@mérsékelt CIA terrorista: "Magyarországon közbiztonság van..."
Költözz Tiszabőre.

arckönyv 2017.04.18. 15:18:58

@Legeslegalja: nem igazán érveltem ha nem tűnt volna fel. csak a rendelkezésre álló információ elegendő volt ahhoz, hogy kijelentsem, hogy buta vagy... és ezt nem is vitattad.
@mérsékelt CIA terrorista: nagyon helyesen magadra vetted amit írtam, pont az ilyen ostoba nyomoroncokra van szüksége a fidesz féle maffiáknak. szóval köszi, hogy önként jelentkeztél élő példának.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 15:23:07

@Untermensch4:

1. Természetesen van rendszerszintű probléma a gazdasággal. Nem is kevés.
Az 5 kapcsán azért én inkább a saját állampolgárokra bíznám kit válassszanak, és egyáltalán nem szeretném, hogy Soros vagy épp Putyin politikusai, médiája döntsön.
Döntsenek a magyarok.
A 2 kapcsán az a probléma, ha az 5-ösre használják. Mert akkor helyzeti előnybe vannak a kiváltságosak.

A 3 pedig a 4-el együtt ijesztő, hisz ha a közösségi portált a saját politikai manipulációd fegyverévé teszed mesterséges intelligencia segítségével, és emellett cenzor jogokat is gyakorolsz benne, akkor gyakorlatilag korlátlan hatalom ura leszel, ha azt elég sokan használják.
Azaz a legdurvább Sci-fi válik valósággá.
Persze ez még a jövő, denagyon közeli, hisz a dekralált cél az ez, és a lehetőség sincs messze ami a technológiai hátteret illeti.

blah 2017.04.18. 15:24:55

@mérsékelt CIA terrorista: gondolom ebben reménykedik minden agyatlan szolgalelkű akik a mindenkori hatalom csicskásaként tengetik szánalmas életüket.

Legeslegalja · http://berrettegok.blog.hu 2017.04.18. 15:34:38

@Legeslegalja:
pl:
888.hu/article-game-over-internetszabadsag
Soros és a Google finanszírozzák azokat az úgynevezett hálózatsemlegességi csoportokat, amelyek ellenőrizni és cenzúrázni akarják az internetet. A Soros és a nagy netes cégek által finanszírozott baloldali civil szervezetek érdekes módon úgy korlátoznák az internet teljes forgalmát, hogy az alól mentes lenne a Google és a Facebook.

Untermensch4 2017.04.18. 15:39:01

@Legeslegalja: "én inkább a saját állampolgárokra bíznám kit válassszanak, és egyáltalán nem szeretném, hogy Soros vagy épp Putyin politikusai, médiája döntsön.
Döntsenek a magyarok"
Úgy emlékszem Soros magyar állampolgár.
"A 2 kapcsán az a probléma, ha az 5-ösre használják. Mert akkor helyzeti előnybe vannak a kiváltságosak."
Az nem helyzeti előny ha egy gazdag gázszerelő tud finanszírozni egy pártkampányt? Hogyan lehet megszüntetni ezt a helyzeti előnyt? Egy jó módszert tudok, minőségi oktatás mindenkinek hogy tudjanak gondolkodni és ne dőljenek be (annyira) a manipulációnak. Jó hogy nálunk nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás fejlesztésére.
" ha a közösségi portált a saját politikai manipulációd fegyverévé teszed mesterséges intelligencia segítségével, és emellett cenzor jogokat is gyakorolsz benne, akkor gyakorlatilag korlátlan hatalom ura leszel, ha azt elég sokan használják.
Azaz a legdurvább Sci-fi válik valósággá."
Ha azt elég sokan használják. Ha meg nem használják akkor nem.

Pipas 2017.04.18. 16:17:33

@Untermensch4: "Az nem helyzeti előny ha egy gazdag gázszerelő tud finanszírozni egy pártkampányt? "

Soros is. :D

koala kóla 2017.04.18. 16:28:49

@Untermensch4: Mészáros is egy mocskos tetves zsidó?

Akkor mi bajod vele?

Világít a torony 2017.04.18. 16:43:29

@mojoking77: Nagyon hülye vagy, semmit nem értettél meg, még most sem. Varázslatosan ostoba vagy.
Ja, nem....tragikusan ostoba.

mojoking77 2017.04.18. 17:52:06

@Világít a torony: Ezt mar a sajtosod irta?
Vagy egesz nap ezen a rem eredeti es talalo riposzton gondolkodtal.
Ahelyett, hogy csinaltal volna valami ertlemeset a Parlamentben..

Untermensch4 2017.04.18. 19:17:01

@koala kóla: "Én is fiatal vagyok, elitegyetemet végzett, és a CEU ügyben a kormány mellett vagyok. Akkor mire következtessünk ebből?"

schrodingersdawg.blog.hu/2017/04/11/miert_hisznek_okos_ember_furcsa_dolgokban_shermer_hosszabb_valasza

http://www.michaelshermer.com/weird-things/excerpt/

"Például elég sokan hisznek a Holokausztban is, az is jó példa."

Ha nem terelsz akkor hogy is van a logikai láncolata ennek a társalgásunknak?

Világít a torony 2017.04.18. 23:00:38

@mojoking77: Nagyon hülye vagy, semmit nem értettél meg, még most sem. Varázslatosan ostoba vagy.
Ja, nem....tragikusan ostoba. Nincs értelme váltogatni a szavakat, ezeket sem bírod felfogni...

mojoking77 2017.04.19. 00:57:41

@Világít a torony: Nem mondod.... Deutsch mester szemelyesen?
Nem hiszem el. A Magyar Parlament elmult 30 evenek legidiotabb, mindenre alkalmatlan szemete szemelyesen meltoztatott valaszolni a kommentemre.... huhh, egy kicsit szivdobogast is kaptam most, nem voltam hirtelen felkeszulve egy igazi celeb valaszara.
Igazad van, elnezest kerek az elozo kerdesert, pontosan tudom, hogy SEMMIT nem csinalsz Brusszelben, igy az elozo kerdesem ertelmet veszitette.
Viszont, ha mar itt vagy, hadd kerdezzem meg, ez az MTK-s balhe hogy jott?
Miert pont ok?
A fonok morcos volt, mikor belengetted, hogy szeretned a Fradit, vagy eszedbe sem jutott, mig nem lattad, mekkora penzeket lehet "felretenni" egy stadion epites kozben, amihez kepest az egesz belepteto kapu business csak apropenz...