Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

A pók hálója - avagy mit szedett össze eddig az Orbán-rezsim

2017. május 19. 22:48 - harmadikszem

1.png

 

Munkatársaimmal nagy fába vágtuk a fejszénket, na jó, nem olyan nagyba, de azért volt vele munka. Egyetlen ember ugyanis talán nem is tudja összeszámolni, fejben tartani viszont semmiképp sem, hogy mekkora vagyont harácsolt össze eddig a miniszterelnök nyilvánvaló közelségében lévő oligarcha sereg. De még egy lelkes, de relatíve szerény létszámú csoport is csak viszonylag korlátozott részére képes koncentrálni, hiszen, mint az sejteni lehetett, minden képzeletet felülmúló tárgyi, anyagi és intézményes vagyonról van szó.

Ebben a minikutatásban ezért pusztán pár olyan embert néztünk meg, akik szoros kapcsolatban vannak Orbánnal, és az elmúlt pár évben rakétaszerű teljesítménynövekedést értek el az állami szektor által milliárdokkal támogatva, teljes politikai hátszéllel. Az eredmények lenyűgözők, jó csemegézést kívánunk!

2.png

A stróman négyes

Első ábránkon azt az öt ember látjuk, akik a legtöbb tulajdont szerezték hirtelen, illetve a legtöbb olyan oligarchával állnak kapcsolatban, akik jelentős szerzéseket értek el. A táblázatban a degree oszlop jelöli a feltárt kapcsolatok számát (ez nem jelenti az összes létező kapcsolatot, csak azon kapcsolatok egy részét, amelyeket a média már bizonyító erővel feltárt). Láthatjuk, hogy a legtöbb „szerzése” kétségkívül Mészáros Lőrincnek volt, őt szorosan követi Habony Árpád, majd a miniszterelnök veje, Tiborcz István. Ezt követi maga Orbán, és szegény Andy Vajna csak az ötödik a sorban.  

betweenness.JPG

De ne kezdjük még sajnálni az ifjú házast, hiszen van nekünk egy másik figyelemre méltó oszlopunk is, a betweenness centrality névre hallgató. Nagyon egyszerűen fogalmazva ez az érték azt jelöli, hogy egy adott csomópontnak milyen erősségű kapcsolatai vannak, azaz, jelen esetben, hány befolyásos embert ismer. Itt Habony Árpád áll az abszolút első helyen, őt követi Vajna, Mészáros, Tiborcz majd Orbán. Hogyan is kell mindezt értelmezni? Máshogy nem nagyon lehet, mint úgy, hogy a legtöbb befolyásos emberrel kimutatható kapcsolatok közül azért Orbán a legutolsó (ebben az elemzett top 5-ben) mert ÉPPENSÉGGEL Ő AZ A BEFOLYÁSOS EMBER, akit a többiek ismernek, és ezért magas a betweenness értékük. A képlet világos stróman-négyest mutat és megmutatja azt is, hogy ezek az emberek bizony nem másnak a strómanjai, mint a miniszterelnöknek.  

A klaszterek

Ha a képet kellő méretűre nagyítjuk (sajnos a blog.hu motor nem támogatja az interaktív gráfokat) akkor világosan láthatjuk a feltárt kapcsolatokat, ezek mintázatait és erősségét. Nagyjából 5 nagyobb klaszter vagy hub rajzolódik ki, a stróman négyes és a miniszterelnök adják a fő csomópontokat, de az egész „szervezet” nagyon erősen hálózott, sűrű, mintegy 400 kapcsolat tárható fel közel kétszáz piaci ágens között (de még egyszer, ez a mintának csak egy része, nem szerepelnek benne olyan fajsúlyos egyedek mint például Matolcsy György vagy Rogán Antal, hogy csak a leginkább evidenseket említsem). A gráf átlagos úthossza 3,7 ami azt jelenti hogy 3-4 kézfogáson keresztül mindenki elér benne mindenkit, ha akar. És akar.

3.png

A részletek

Az ördög a részletekben rejlik, és valóban megkapó dolgokat láthatunk, ha a kisebb klaszterek felé fordítjuk figyelmünket: egészen jó helyen van benne például Vajna Timike a maga 10-es fokszámával, de Csák Zoltán vagy Szíj László sem panaszkodhat magányosságra. Tombor András és Rogán Antal úgy van benne a top10-ben, hogy Rogán be se került az eredeti mintába, tehát neki csak érintőlegesen, mintegy mellékesként van köze a hálózathoz. Szép eredményeket produkál egyébként Lánczi Tamás sőt Orbán Ráchel is. De beszéljenek helyettünk a hálózatok, csak ismételni tudom magam: jó csemegézést kívánok!

lorinc.pngMészáros Lőrinc pókja a legnagyobb, van itt minden kérem szépen ami szem szájnak ingere: üzleti tanácsadás a gázszerelőtől, tévé-rádió-napi és hetilapok, örökségvédelem, szálloda, kutyafüle.

habony.pngHabony Árpádnak látszat szerint rengeteg független tevékenysége van, de valamiért mégis össze van kötve az összes jelentős hub-al. Egyértelműen ő van jóban a legtöbb olyan emberrel a mai Magyarországon, akikkel hogy úgy mondjam érdemes jóban lenni.

andy.pngA filmbiztos sem panaszkodhat, hiszen nem csak gyönyörű és fiatal felesége van, de jelentős kapcsolati hálója is. Van azonban egy gyanús elosztó ott kicsit jobbra tőle, na ő ki lehet?

vajna_timike.pngNa nézzenek oda, csak tán nem Vajna Timike? Hogy mik vannak!

tiborcz.pngA harminc éves Tiborcz István kapcsolati hálója sem épp gyenge, ja, és egyébként ő a miniszterelnök veje. Elég sok szálon kötődik is hozzá, amit a köztük lévő link vastagsága reprezentál. Meg még pár vékony. Nyilván Orbán Ráchelhez is számos kapcsolat fűzi, nem csak üzleti, hiszen a felesége. Aki a miniszterelnök lánya. Mint egy szép mexikói szappanopera, ugye?

4orban.pngVégezetül nézzük magának a miniszterelnöknek a hálóját, hát nem impozáns? Központi helye világosan megmutatja, hogy nem pusztán remekül kapcsolódik az összes oligarchájához, de megkerülhetetlen kapcsolati pozícióban van, és ő az, aki a legrövidebb úton elér a hálózat valamennyi pontjához És mindezeket persze nem én mondom, hanem politikailag elkötelezetlen, hidegvérű és mindenféle rossz vagy jó szándékoktól független algoritmusok.

  

Ha tetszett a poszt, kövesd Facebook-közösségünket, és sose maradsz le a Harmadik Szempontról

280 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr5412527035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

polgári kór 2017.05.21. 02:11:25

@pamut: Mi az a versenyképesség?

polgári kór 2017.05.21. 02:13:12

@pamut: Haha, igen, ezt majd beveszik a szociknak: Miért nem akasztják fel a Zorbánt a népek, amikor csak 10%kal csökkentette az adósságot, amit mi demokraták 30%kal növeltünk?

pamut 2017.05.21. 02:17:05

@polgári kór:

:DDDDDDDDD
ezt a baromságot már egyszer próbáltad batyu, te szar, akkor sem jött be! :D

ezt a választ kaptad, hiába menekülsz!:

"Tehát a versenyképesség, az egyik legfontosabb gazdasági mutató azért nem számít, mert te saját bevallásod alapján is annyira degenerált hülye vagy, hogy csak azt tudod értelmezni amiért tejet adnak neked a boltban.

Oké, ha szerinted is ennyire hülye vagy, ha szerinted is, beismerten lila gőzöd sincs még a legalapvetőbb gazdasági fogalmakhoz sem, akkor mire föl járatod azt a lepcses hazug fideszes pofádat?

A versenyképesség egy kulcsfontosságú fogalom, ami nagyon fontos jelzője egy ország gazdasági helyzetének, és ha ez szar, a szegénységi bizonyítványt állít ki az adott ország gazdasági vezetéséről.

Így már érted batyuka, te cöfös bértroll?"

SZARABB A VERSENYKÉPESSÉG MOST MINT A BÉNA SZOCIK ALATT VOLT!!!

MÉG A SZOCIKAT IS ALULMÚLJA A GAZDÁD!!!!!

pamut 2017.05.21. 02:19:07

@polgári kór:
LOL, de szarul beszélsz már megint félre batyu! :D

Ennyire GYÁVA vagy válaszolni? :DDDD

Ennyi futsz menekülsz? :DDD

Ezt kérdeztem!!:
"MIÉRT NEM csökkentette a gazdád EGY LÉPÉSBEN 70% alá az államadósságot miután állami erőszakkal kizsarolta a magyarokból a 3 BILLIÓS manyup vagyont?

HOL AZ A PÉNZ BAZDMEG????

és mi van a csőddel amit BEHAZUDTÁL az előbb, de szarrá cáfoltam? :DDDD

Hány millió lopsz ki te személyesen a CÖF-n át tőlünk magyaroktól hogy ennyire véded a fos hazaáruló maffiát?

Tudod a gazdád kedvenc strómanja csak ma 100 milliót lopott, neked összejön legalább egy ezre naponta? vagy még ennyit sem kapsz, akkora lúzer vagy hogy gombokért szopod orbánt?

és ISMÉT:
ha neked a szocik 0,4% növekedése tragédia, akkora fideszes recesszió miért nem fáj?"

FOGADUNK HOGY ISMÉT GYÁVA LESZEL VÁLASZOLNI? :DD

polgári kór 2017.05.21. 02:19:50

@pamut: A gazdasági mutatók számok. Nem betük.

Szóval, mi az a versenyképesség, és miben mérik?

polgári kór 2017.05.21. 02:21:21

@pamut: A GDP 30%-a, amivel a szocik megnövelték az adósságot, 10 ezer milliárd forint.

Hol az a pénz? Még stadiont se építettek.

pamut 2017.05.21. 02:27:27

@polgári kór:

Már linkeltem a számokat is, te álszent hazug gyáva szar féreg :DD

nesze ismét, mintha nem láttad volna már :D

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1279/12792/127923/12792374_df0a1240fe1b1dba1726a28a8b405637_wm.jpg

nesze még 2x, hogy tuti lásd :DDD

kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1279/12792/127923/12792374_df0a1240fe1b1dba1726a28a8b405637_wm.jpg
kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1279/12792/127923/12792374_df0a1240fe1b1dba1726a28a8b405637_wm.jpg

NA, LÁTOD BATYU??? :DDD

SZARABB A GAZDÁD MÉG A SZOCIKNÁL IS!

IGAZ, LOPNI JOBBAN TUD! :D
UGYE BÜSZKE VAGY SZÉGYENRE, KOLLABORÁNS? :D

pamut 2017.05.21. 02:30:27

@polgári kór: 10%-ot elvertek a picsába, 10% a manyupba ment, 10% meg a világválság kivédésére.

hol az a 10 ezer milliárd amit a gazdád kapott az EU-tól???
ja és hol az a 3 ezer milliárd amit tőlünk magyaroktól nyúlt le?

több is van, de most csak ennyi.
hogy bírt ennyi borzalmasan sok forrásból RONTANI a versenyképességen?

és hogy volt POFÁJA stadionokra baszni el a pénzt úgy hogy közben SZÁNDÉKOSAN rontotta, rombolta a magyar nemzeti közoktatást, SZÁNDÉKOSAN butítva a magyarokat? he, hazaáruló geci batyu?

polgári kór 2017.05.21. 02:31:53

@pamut: Nem kell a kamu, én a gazdaság számainak hiszek, nem a voodoo-economicsnak.

polgári kór 2017.05.21. 02:32:49

@pamut: Most épül az ország, és építi le az adósságát.

Azelőtt semmi nem épült, az adóságon kívül.

pamut 2017.05.21. 02:36:30

@polgári kór:

ja, tényleg, mesélj már te szar magyargyűlölő: ti, fideszes gecik, hogy szeretitek jobban meglopni a magyart?
- kamu közbeszerzéseken?
- túlárazott kamu hirdetésekkel?
- kamu tanácsadóikkal?
- állami cégek közvetlen transzferjével,mint a CÖF-nek?
- ingatlanpanamákkal, mint az V. kerültben Rogánék?
- személyre szabott brutáis adóelengedésekkel, mint pl. Vajnának?

van még vagy 100 módszeretek lopni a magyartól, nem sorolom tovább, melyik a kedvencetek?

a magyarok milyen típusú kifosztása okozza nektek a legnagyobb örömet?

azzal hogy óránként 10+ milliót loptok csak Mészáros nevén át, az már elég nektek, vagy soha semennyi nem elég?

polgári kór 2017.05.21. 02:36:55

@pamut: A táblázatod szerint 2010ben 4,3 volt a versenyképességünk, most 4,2.

2010ben 73500 volt a minimálbét, most 127500, úgyhogy remélem jövőre lejjebb megy a versenyképesség, már ha van vmi összefüggés a kettő között.

pamut 2017.05.21. 02:42:00

@polgári kór:

MILYEN WOODOO, te idióta balfasz? :DDD

Már azt sem tudod mit hazudjál, te kretén? :DDDD

Hát már azt sem tudod hogy hja hazudni akarsz, akkor előtte egyeztetned kéne gazdáddal, te szar bértroll, hogy ne legyenek ellentmondások? :DDDDDDDD

Már a gazdád kormánya is BEISMERTE hogy egy rakás FOS a versenyképesség!
Nesze bazdmeg!:
index.hu/gazdasag/2016/11/24/lazar_brutalisan_romlott_a_versenykepesseg/
"Lázár: Brutálisan romlott a versenyképesség"

Szóval ugye élvezed hogy fossá pusztítottátok le a versenyképességet a lopások kedvééért hazaáruló???

Ugye élvezed hogy elszívtátok a forrásokat és a lehetőségeket a magyar cégek elől, csak hogy Mészáros cégbirodalma meg a többi fideszes maffiacég leakassza a százmilliárdokat?
Ugye élvezed hogy totális jogbizonytalansággal pusztítjátok a magyar versenyképességet?

ugye élvezed Magyarország tönkretételét, HAZAÁRULÓ?

pamut 2017.05.21. 02:44:00

@polgári kór:
milyen adósság épül le, amikor még a MANYUP összegével SEM csökkent az adósság, te hazug szar??
ez azt jelenti hogy ROSSZABB a nettó pénzügyi helyzet mint volt!!!!

apropó HOL VAN A 3 EZER MILLIÁRD?????
hová kúrtátok el beteges tolvajok a magyarok pénzét, he, batyuka?

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.05.21. 02:47:08

@pamut: "egyébként érdekelne, volt-e olyan valaha, az 1000 éves magyar történelemben, hogy valaki egy év alatt 100 milliárdot összelopott magának, mint pénztáros tavaly?"

Epp most deritette az Unio, hogy a Gyurcsany a felesege cegein keresztul 12000 milliard forintot lopott el.
Vagyis 3 atomeromunyi penzt loptak el. Ez nyilvanvaloan minden idok legnagyobb lopasa. Hat ezert lett 2010-re ALLAMCSOD !!!!

pamut 2017.05.21. 02:47:10

@polgári kór: mit hablatyolsz batyu??
már a gazdád, a fideszmaffiakormány is elismerte hogy SZAR a versenyképesség!!!
AZ UTOLSÓ A VISEGRÁDI ORSZÁGOK KÖZÖTT!!!!
És - milyen meglepő - a bérek is az UTOLSÓK a visegrádi országok között!

Ugye élvezed a hazaárulást, az ország-rombolást batyu?
Ugye ezt szereted amikor te sokat lopsz, az országnak meg szarabb?

pamut 2017.05.21. 02:48:15

@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT:

"Epp most deritette az Unio, hogy a Gyurcsany a felesege cegein keresztul 12000 milliard forintot lopott el."

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Akkor már miért nem százmillió-csillárd-billiárd dollárt hazudsz, te kretén? :DDDDD

pamut 2017.05.21. 02:51:54

@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT:

Erről beszélsz kreténke? :DDD

"Jogerős: Lázár János hazudott"
"a bíróság kimondta, hogy a miniszterelnökséget vezető miniszter hazudott, amikor az Európai Bizottságnak azt írta, hogy az Altus kapcsolatban áll az olajmaffiával"

hirtv.hu/ahirtvhirei/jogeros-lazar-janos-hazudott-1395392

Te ugye beszoptad tövig Lázár hazudozását? :DD
te ugye bármi beszopsz amit a fidesz hazudik? :DDD

ez az EXTRÉM röhejes 12ezer milliárdos hazudozás, ez honnan van te debilek legdebilebbje? :DDDD

A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT 2017.05.21. 03:37:18

@pamut:

Ez az a 12000 ezer milliard ami a Gyurcsany csalad altal uzemeltetett EMIR (egységes monitoring- és informatikai rendszer) programon folyt at, es tunt el a rendszerbol.
Ezt a csatat egyertelmuen a balliberalis oldal nyerte, mert nem hinnem, hogy ennel nagyobb lopas letezne a magyar tortenelemben.
Ha ez a penz meg lenne, akkor rohogve kifizethetnenk belole az atomeromuvet, es nem kene hitelt felvenni.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.05.21. 04:36:46

Érdekes, hogy az első ábrán Soros György Habony alá van besorolva jóval kisebb betűkkel. Azt hittem ő az ősellenség. Nem is beszélve Csányiról, aki benne van a 10 leggazdagabb magyar közt. Ő szegényebb mint Habony?

Willkommenskultur 2017.05.21. 06:19:35

Gondolom ez DK közeli blog lehet.

Baller fröcsögés, hangulatkeltés a legaljasabb formában.

kolompa lole 1111 2017.05.21. 06:36:44

Remélem a rendszerváltás után mind úgy fog járni mint az ávós apáik 56-ban. Fára húzva.

gmihaly621 2017.05.21. 08:32:48

Szóval Te sem Te vagy, hanem Ti, firkász?

ubi1 2017.05.21. 08:33:50

Egyszer mar volt államositás jöhet a következő Mindjárt megodódik az állam adóság

Fekete Pestis 2017.05.21. 08:36:26

@harmadikszem: "Engem a jövőm sokkal jobban érdekel mint a múltra való retrospektív mutogatás"

Jövö ügyében: a baloldal már gazdagozik és "igazságosságal" fenyegetözik. Ha visszajönnek, megemelik az SzJA-t. Márminthogy nekünk, akik nem lesznek benne az ö kapcsolati hálójukban.
Ök meg pont annyit lopnak mint a Fidesz, és a depriváltak szavazatait abból a pénzböl fogják megvenni, emit tölünk adóként elszednek.

Szóval ha ök jönnek, akkor jövöügyben fel lehet készülni az 5X%os effektív SzJA-ra [ mindezt 25 KEUR bruttó éves keresetekre], és a fideszéhez hasonló hatalmi arroganciára és lopásokra. ( P.l. elmékszel a 2009-es mszp pénzügyminiszterre, aki a válság kellök közepén cserélte le a szolgálati A6osát? Satöbbi).

Persze ha szarul keresel, vagy nem fontos neked a pénz [=alacsony adó], vagy elvileg vagy baloldalra elkötelezve [ majd kinövöd 20 év múlva] vagy egyszerüen csak irigyled azokat, akik jobban keresnek, akkor csak szavazz a baloldalra.

Fekete Pestis 2017.05.21. 08:41:54

@pamut: "A versenyképesség egy kulcsfontosságú fogalom (...)"

(...) amit a magyar baloldali kormányok pont olyan jól megértettek és pont annyira törekedtek rá, mint a magyar jobboldali kormányok.

val 2017.05.21. 08:49:02

Az ábrán mi az a "Nikolas Sárközy" és "Miss Universe"?

Fekete Pestis 2017.05.21. 08:51:27

@pamut:

1. Az infláció és az államadósság valóban csökkentek 2010 óta.
2. Ehhez azonban Orbánnak édeskevés köze van: a belinduló NyEu konjunktúra, az EUs támogatások, az ECB monetáris politikája meg az autógyárak hozták ezt össze.
3. A baloldali, mszp-szdsz es kormányok alatt 2002-2010 között az államadósság 20 GDP százalékpontot nött [ még a válság elött]. Erröl azonban teljes egészében a baloldali kormányok tehettek. ( És akkor a 2006os SzJA növelésröl még nem is szóltam).

A jobboldal focipályákra, a baloldal túlárazott völgyhidakra meg metrókra szórja el a pénzt. A metró kétségkóvül hasznosabb, a lopások megléte ettöl még tény marad.

A következtetést mindenki levonhatja magának.

ubi1 2017.05.21. 08:57:08

@Fekete Pestis: Ezekszerin az rendben van,hogy a Jozsi a minimál bérből ugyan úgy adózik mint a szegény gázszerelő a nehezen megkeresett milkóiból

Fekete Pestis 2017.05.21. 09:02:33

@pamut:
>>Ezt nézd, te szar fideszes hazaáruló geci:
"Az alacsony béreket ráadásul az egyik legnagyobb adóteherrel sújtja az Orbán-kormány(...)"<<

1. Nem lehetne hogy egy adag bioponnal kimosod a szádat a hozzászólásaid elött? Az olvtárs akinek válaszolsz valóban nem egy szellemi vátész, nade ezzel a stílussal mit akarsz elérni?!

2. Az mszp valóban alacsonyan tartotta a legalsó sáv SzJA-ját, de ez azzal járt, hogy a legmagasabb sáv SzJA-ját meg megnövelte. Ugye, a "gazdagok". Akik évi bruttó hatmilliót keresnek, azok gazdagok - ahogy az mszp-s miniszterelnök 2006ban volt szíves kifejteni.
Naszóval, akkor ( 2006 körül) az volt a divat, hogy mindenki minimálra volt bejelentve, ugye, "okosba" , a pénzét meg zsebbe kapta. Ezzel gyakorlatilag ( amellett hogy az adócsalást támogatták) a "gazdagok" fizették meg az alsó sávban alkalmazottak bérét. Ami a ócska munkákat konzerválta Magyarországon - mert ha a munkaadó nem tudja kifizetni a közterheket + bért, akkor tünjön el a 'csába.

Arról nem is beszélve, hogy a multiknál foglalkoztatott "gazdagok" nem kapták a bérük egy részét zsebbe - ugye, a multi az nem csaló magyar KKV, ott ( ezen a szinten legalábbis) minden legálisan megy.

Naszóval: az általad dicsért vörös kommunista adórendszer a jobban keresö, de a vöröskommunista kapcsolati hálóban benne nem lévö emberek kifosztására épít. A narancskommunisták legalább meghagyják a jobban képzett, jobban keresö embereknél a keresetük nagyobb részét.

Fekete Pestis 2017.05.21. 09:06:40

@ubi1:

Nézd, a magyarokkal ellentétben én a saját adómra koncentrálok. Nem érdekel sem a gázszerelö ( illetve csak akkor, ha elromlik a fütés), sem Józsi. Sem pedig más.
Az meg tény, hogy az engem sújtó effektív SzJA 2010 elött 5X% volt, ez mára lement 3X%-ra. Ez éves szinten egymillió-nyolcszázaezer HUF nettó.

Na ez az ami érdekel engem: az 1.800.000 HUF. De nagyon.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 09:08:18

@pamut:
Mióta hivatkozási alap az INDEX ! Te pedig benyalod a süket dumájukat és felhatalmazva érzed magadat, a gyűlölködésre, vedd már észre önmagadat. Kontra produktív és ostoba vagy.

Ez nem azt jelenti, hogy a Fideszesek zsenik, csak annyit, hogy egy kicsit jobbak mint ti.

val 2017.05.21. 09:08:25

@ubi1: Szerintem rendben lenne, ha a minimálbérből meg lehetne élni, az ugyanis Józsit nem vigasztalja, ha nulla adózás mellett hal éhen.

Pop40 2017.05.21. 09:21:30

Szép kis gyűjtés, kedves blogger, gratulálok, nem semmi munka lehetett vele.

A fideszes maffia bukása után lesz miből csemegéznie az elszámoltató hatóságoknak, jó eséllyel még egy megfelelő anyagi háttérrel rendelkező független ügyészségnek és szakértői csapatnak is évekbe telik, mire feltérképezik azokat a változatos módokat, ahogyan a tolvaj Orbán meg a hazaáruló maffiabandája kirabolta az országot.

Pop40 2017.05.21. 09:23:34

@Willkommenskultur:

Sorost kihagytad, elvtárs. Le ne vonják a béredből.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 10:23:06

@Pop40:
Hű de okoska vagy mit gondolsz miről szólt a privatizáció, dereguláció, és a liberalizáció, a népek szisztematikus kirablásáról, az állami vagyon szét dúlásáról, (és nem csak magyaroknál, hanem szerte a világon).
Ez a teremtő-pusztítás a neoliberalizmus lényege ! Mondván, a verseny majd kikényszeríti a jólétet, és leszivárog a nép minden rétegéhez.

A pusztítást megtapasztaltuk, a teremtést pedig a migránsoktól várja ez a sok barom, talán te is, ezért van útban a kormány.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 10:48:27

@flash.gordon: A pénznek nincs szaga hombre, Sorosból is keszedték ezek amit tudtak. Tudod, a kullancsnak kinek a vérét szívja, amíg hagyja.
Az ábra kapcsolati hálót mutat nem vagyoni helyzetet. Széles több szálon kötődik nem csak Viktorhoz de Lőrinchez is. Mondok egyetlen triádot: Széles Orbán kérésére adta el az Echo-t Mészárosnak, mondván, hogy "úgyis azonosak az értékeik". Na, ez legalább igaz.

fhdgy 2017.05.21. 10:49:25

Sokan támadják a posztert, hogy miért csak ezt a hálót tette közzé, és ezzel politikai elfogultsággal vádolják.

Mert, hogy miért nem foglalkozik az MSZP-SZDSZ hálójával.

A poszter ezt választotta és kész!

Akik támadják, azoknak lenne egy nagyon egyszerű javaslatom:

Csinálják meg ők is a maguk hálóját, Hornra, Bajnaira, Gyurcsányra, stb.

Mutassák be ők is, hogy mit tudnak, nem szövegelni, cselekedni!

Kíváncsian várom az eredményeiket!

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 10:50:54

@val: Sárközynek Habony cége adott tanácsokat jópénzért, a Miss Universe-t meg a timike kebelezte be az öreg mikulás pénzén mint az köztudott.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 10:53:30

@Pop40: megérné a befektetett munka. Egyszer már legyen vége a szabadrablásnak, legyenek következmények, hogy a következő gárda már óvatosabb legyen.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 10:55:14

@Jakab.gipsz: igen és ezért van az hogy a neoliberális országok minden értékelhető szempontból jobb életet biztosítanak az állampolgáraiknak, mint a primitív despota posztkommunisták által kormányzott keleteurópai diktatúrák.

Pop40 2017.05.21. 11:12:05

@Jakab.gipsz:

Figyelj már, tényleg csak szakmailag érdekelne: titeket személyesen pofoz fel Habony, ha bármikor megeresztetek egy olyan hsz-t, bármilyen témakörben, amiben nincs megemlítve vagy Soros, vagy a migránsok?

Privatizáció, papa? 2017 van. 7 éve a fideszes maffia lopja szét az országot, teljhatalommal.
Engem amúgy abszolút nem zavarna, ha felderítenék a privatizáció visszásságait. Csak sajnos nincs idejük rá a napi 24 órás lopás mellett. (Bár valszeg jobb, hogy nem állnak neki, látatlanban is tudom, hogy a privatizációért is Soros, a migránsok, meg Fletó lenne a felelős. :D)

Faxni 2017.05.21. 11:12:34

@Zsoltbacsi: a marson se járt még senki, sztem meg se próbáljuk, minek.

Pop40 2017.05.21. 11:22:45

@harmadikszem:

Nagyon egyetértek.

Annyiban azért leegyszerűsíthető a folyamat, hogy amikor a maffiózók látják, hogy a bukás és az elszámoltatás elkerülhetetlen, vádalku lehetősége mellett egymás sarkát fogják taposni, hogy vallomást tehessenek.

A lavinát csak elindítani nehéz, ha már lendületben van, nincs gond.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 12:00:45

@harmadikszem:

Igen a disznajaimnak is igyekszem jobb életet biztosítani, mint a vaddisznóké, és persze korrumpálom is őket bőséges élelemmel. Majd hagyom őket, megküzdeni a jobb fekvő helyekért és persze a felkínált nőstényekért. Ugyebár ezek nyomós érvek.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 12:08:22

@Pop40:

Soros Gyuri mi a faxszt csinál vazzeg, amikor demokráciákat exportálgat?

A fidesz csak itthon építgeti fel a gazdasági bázisát, és a multikat is hagyja játszadozni, (de minek), csúcs technológiát bolondok lennének kiadni a kezükből. Jaj de okoskák vagytok.
Vesszen Orbán éljen valamelyik Soros Klón!

Mert a nyitott társadalom jó dolog!

Ezért tépitek a nyálatokat?

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 12:19:19

@Jakab.gipsz: ja bocs nem tudtam hogy sertéskomplexusod van, akkor nem szóltam.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 12:35:19

@harmadikszem: Persze Kirké-nek is voltak, problémái a disznókkal, hallottál-e már róla, barbár.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 12:38:35

@Jakab.gipsz: neeeem, soha, csak te vagy ilyen kibaszott tanult meg intelligens :D

Jakab.gipsz 2017.05.21. 13:02:58

@harmadikszem:

Nos, ha Kirké stimmel, akkor már csak demokrácia komplexusod lehet, mentségedre szólva.

Ez a demokrácia ügy persze sokaknak okozott némi fejtörés, még csak két ezer ötszáz éve kínlódunk vele, ne légy türelmetlen.

kubikos1 2017.05.21. 13:03:13

"A gráf átlagos úthossza 3,7 ami azt jelenti hogy 3-4 kézfogáson keresztül mindenki elér benne mindenkit, ha akar. ": az átlagot és maximumot keveri az adatelemző blogbejegyzés-író.

illaim 2017.05.21. 13:11:42

Végig olvastam az elvakított fidesses birkák ömlengéseit a magyar gazdaságról, és azt kell megállapítani, hogy az Orbán kormányai a második és a harmadik ciklusra messze lepipálja a szocik teljesítményét! LOL
Itt van mindjárt az első érv!
2010.-ben az Orbánék 19600 milliárd Forint államadóssággal vették át a kormányzást.
2016.-ra azaz hat év "kormányzást" követően az MNB jelentése szerint az államadósság 25900 milliárd Forint lett! Ehhez hozzácsapjuk a manyup 3000 milliárdját, már is 9900 milliárd a növekmény! Ezt a szocik
csak 8 évi bénázás után érték el! Aztán ne feledkezzünk meg a "mester hármas" bóvliról se! Ezt egyik szoci se tudta teljesíteni! LOL
Egyedül a fidessnek sikerült a Forint -Euró árfolyamát történelmi mélységekbe vinni 2012 év elején!
Aztán még ti kételkedtek itt a fidess teljesítményében? :-))))
Akkor még nem is említettem a PISA tesztben elért zuhanórepülést, a versenylépesség 12 pontos zuhanását! Hát mit akartok még? Más államokban már rég elkergették volna őket, azt Magyarországon még mindig virulnak! Tán ideje lenne tükörbe nézni, úgy mindenkinek! LOL a sátániból!

ar99 2017.05.21. 13:25:19

FIDESZ-nek és oligarhiájának: teljes vagyon elkobzás legalább a 3. rokonsági fokig és dutyi!

Jakab.gipsz 2017.05.21. 13:30:36

@illaim: @ar99:

"teljes vagyon elkobzás legalább a 3. rokonsági fokig és dutyi!" Ezt javasolták a kommunisták is !

És akkor itt lesz megint a Kánaán, így gondoltátok?

illaim 2017.05.21. 13:32:13

@kubikos1: Az egészről csak ennyi az észrevételed? Nekem a beírásodból hiányzik a "szerintem" szó,
mert ex catedra kijelentésed példák bemutatása nélkül csak fikció, a véleményem szerint!

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.05.21. 13:36:12

Nem az a szomorú hogy ennyit loptak, hanem az hogy ennyien hagyják. Sőt, sokan még tapsolnak is nekik.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.05.21. 13:37:50

@Jakab.gipsz: ""teljes vagyon elkobzás legalább a 3. rokonsági fokig és dutyi!" Ezt javasolták a kommunisták is !"

Most is az épül vezéred által. Te meg a tapsikolójuk vagy.

Orbán Hazaáruló Viktor 2017.05.21. 13:39:36

@Jakab.gipsz: Sorosfóbiád van, keress fel egy szakembert. Nem Soros miatt szakad a plafon a kórházakban, hanem vezéred miatt aki szétlopja az országot.

illaim 2017.05.21. 13:56:37

@Jakab.gipsz: te Jakab! Valld be őszintén, ha olyan téma kerül előtérbe ami védhetetlen a számodra, akkor a központi mentő öv előírása szerint kommunistázni kell! Ezzel az a baj Jakab, hogy az összes kivénhedt kommunista ott van köztetek! A bolsevik mentalitásotokat mi sem jellemzi jobban, mint a 2010 utáni fidesses szlogen! Emléxel még rá Jakab? "Az új többség" Az új többség=новое большинство
és ha valakinek nem ötperces a memóriája, akkor az emléxik arra is hogyan kapta a nevét a bolsevik párt!
Remélem te is szólsz, ha nem tudod,nagyon szívesen megírom neked, hogy melyik fidesses potentátot keress fel munkásmozgalmi történelem korrepetálása témában! LOL

2017.05.21. 14:14:49

@polgári kór: nem kéne hazudozni.. nézz már meg pár cégkivonatot tiborcztól, mészárostól :)
mészáros éves bevétele 10-20 millió körül mozgott 2009 körül, most 100-200 milliárd körül.
mészáros egy falusi bugris, sohase volt gazdag, csak egy egyszerű vállalkozó.

2017.05.21. 14:38:16

@Jakab.gipsz: látszik, hogy fogyi vagy. Ha bármi nem lenne igaz, már rég perelnék az elvtársak az indexet, az meg már rég csődbe ment volna a kártéritésekben. Csak hát a cégadatbázist nem olyan könnyű az elvtársaknak hamisítani

Mijo 2017.05.21. 15:32:22

Nem néztem végig a hozzászólásokat, így ha valaki említette már, akkor pardon! És hol van a Vitézy-klán és annak csápjai? :-O

val 2017.05.21. 16:09:24

@harmadikszem: Akkor Nicolas Sarkozy ilyen korrupt szemétláda?

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 16:13:45

@okostojas007: még az se, 2010-re gyakorlatilag tönkrement. A szarból szedték ki, teletömték állami dotációval, persze neki kiszúrják a szemét némi apróval meg minőségi tereptővel, ugye nem gondoljuk hogy ez a pénz nála landol?

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 16:15:50

@val: mér is? Itt az a kérdés hogy jut el egy négy elemit négy polgárit végzett drogos senki odáig, hogy Finkelstein-el együtt behálózzon tényleg neves diplomatákat és poltikusokat? Igazából lófasz se tudja ki az a habony de finkelstein nagy név a propaganda piacon. Valószínűleg olyan alkuk alapján került a drogos karatebajnok a csapatban, aminek csak részleteit fogjuk megtudni.

rigolya2 2017.05.21. 16:17:20

@polgári kór: khm...

Szöveget értelmezni kéne!!! nem árt, ha a saját hivatkozott linkjét elolvassa!!!

Idén a minimálbér 127.500 Ft/hó bruttó.

Majd jövőre, 2018-ban lesz 138.000 Ft/hó.

www.minimalber.info/

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 16:18:08

@kubikos1: hülye vagy hozzá akkor miért szólsz bele? A maximum a diaméter, az könnyen megkapható módon itt 7, az átlag meg pont azt jelenti ami le van írva. Nem értem hogy segghülye ember miért okoskodik, pontosabban értem, csak kicsit unalmas.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 16:33:20

@illaim:
A kommunizmus miatt reklamálj Marx-nál és Lukács Gyurikánál ők akarta új ember farigcsálni.

Most pedig ez az idióta Soros-CEU tépi, csorgatja a nyálát, mi közünk hozzájuk.

Ezek a takony-agyú libbancsok, ugyan azok te ébredj fel.

Behajtó70 2017.05.21. 16:44:53

Az a baj, hogy fel sem tudjátok fogni, hogy tök mindegy kinek milyen vagyon van, amíg az orszag jól és egy jobban él, amíg a migránsokat nem engedjük be, sem ketelepedni, amíg a csládok és a normális emberi értékek vannak a középpontban!

(Azt az apró matematikai tényt már nem is érdemes említeni, hogy a kapcsolatok maximum hetedik szintjéig pl mindenki talál összefüggést saját maga és az amerikai elnök között! Így aztán a fenti kivaló fejtegetés pont egy WCpapírnyit ér. Aki nem hiszi guglizza ki!)

val 2017.05.21. 16:55:06

@harmadikszem: Négy elemit és négy polgárit végzett drogos senki? Az elemit még nagy jóindulattal betudhatnánk népnyelven általános iskolának, de polgári iskolák 1945 óta nincsenek Magyarországon - ha már a drogoknál tartunk.
Egyébként itt és most Nicolas Sarkozyről van szó, hisz ott van a fenti ábráidon.

rasztaszív 2017.05.21. 17:08:20

@harmadikszem: ha tényleg érdekel,ki az a habony,írd be a gugliba: kökörcsin utca,orbánhegyi út .
na,ő oda tartozik.de ha csak kiírnám,talán el sem hinnéd,hogy tényleg van ilyen.pedig van.

kkn 2017.05.21. 17:27:25

@Behajtó70: Az a baj, hogy az ország lakosságának a nagy része csak óriásplakátokról, és tévreklámokból értesül róla, hogy jobban él, meg az ország jol hasít. A saját bőrén meg nem ezt érzi, ha bemegy a kórházba, nem ezt érzi, ha beviszi a gyereket az iskolába, nem ezt látja. Sem a fizupapiron, sem egy végigdolgozott élet után a nyugdíjszelvényen.
Persze, akinek jól megy, és jó helyen van, leszarja, hogy sokan nem, de ők is az ország polgárai , még ha zt tapasztalják ks, hogy fent nagy ívben szarnak a fejükre, és ontják a hazugságokat.
Aki piti pénzért melózik, és az új törvények miatt még jobban kidolgoztatják érte a belét, nem fog tapsikolni a fals szólamokra.
De nyugodtan dugd be a füled, fogd be a szemed, és csak a naposabb felét lásd az országnak.
Ja, és a család nem csak a főtolvajnak fontos. Aki nagy vallásosságában valahogyan a ne lopj parancsolatról megfeledkezik. Mert törvényekkel sem lehet legalizálni a lopást, és az igaz keresztény megbánja bűneit, nem pedig törvényesítteti. Ha ez neked igaz érték...

illaim 2017.05.21. 17:29:51

@Jakab.gipsz: te Jakab! Ez már szóra sem érdemes! Tudod van az a szint, ahová ezzel a fájós derekammal már nem megyek le! Egyik másik írásodban még felsejlett némi értelem, de mint látom hamar kimerültél! Fuck you yourself. LOL

2017.05.21. 17:46:45

@illaim: ugyan.. fizetett propagandista, ha a lanyat eroszakolna a padlason a tiborcz, akkor is csak talpsikolna nekik :) kar vele veszodni.

Jakab.gipsz 2017.05.21. 18:11:29

@illaim: Azért fáj csak a derekad, mert a fejed üres, és nem szeretsz gondolkodni.

Tyreo 2017.05.21. 18:18:53

@Zsoltbacsi: A privatizációs lopást nem hinném, hogy lehet nagyvonalúan csak a szocikhoz írni. Már csak azért sem mert MDF kormány volt.

Untermensch4 2017.05.21. 19:24:22

@Jakab.gipsz: "Ez a demokrácia ügy persze sokaknak okozott némi fejtörés, még csak két ezer ötszáz éve kínlódunk vele, ne légy türelmetlen."
Amikor az mszp-szdsz koalíciós kétharmad idején viktorék kivonultak a parlamentből és adott esetben tüntetést szerveztek, azt mondták nekik hogy "nem kéne a parlamentből az utcára vinni a politizálást". Most hogy viktoréknak van kétharmaduk, vhogy ők is úgy érzik...
Meg demokrácia kapcsán az érvénytelenül is érvényes (kik is emelték meg az érvényességi küszöböt..?) népszavazás az pont az a médiaféreg szint ami a "tények" nem reprezentatív telefonos emeltdíjas szavazósdija volt amire már másnap reprezentatívként hivatkoztak.
Az meg a világ egyik qrvára legdemokratikusabb epizódja volt amikor a mérhetetlenül sok támogatójáról ismert kdnp (hallottam rájuk egy jó nevet: "kicsipajzsosok") a saját teokratikus zizijét erőltette rá a kereskedelmi dolgozókra "a saját érdekükben". Qrvára egyszerűbb lett volna megemelni a kereskedelemben a vasárnapi bérpótlékot (csak a példa kedvéért 100 helyett 300 százalékra), oszt' jónapot. Aki kisvállalkozóként a saját boltjában dolgozik azt pont nem érintette volna, nagyobbaknál meg majd a piac eldönti hogy megéri-e nekik kinyitni. Ja bocs, ez rossz ötlet mert a cba-ra is ütött volna...

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 19:48:46

@val: gyengélkedsz? Megírtam a kapcsolatot, olvasd vissza. A négy elemi négy polgári meg egy mondás, ne égesd magad légyszi azzal hogy elkezded megmagyarázni hogy nincs már olyan OMG

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 19:54:19

@Behajtó70: az a baj azzal ha egy olyan tulok, aki matekból már az elemi algebránál elhasalt elkezd népszerű tudományt olvasni hogy rögtön elhiszi, hogy ért is hozzá. Pedig látjuk, hogy nem. Az általad egyébként is pontatlanul leírt Small World hipotézis (aminek egyébként semmi, de semmi köze a matematikához minthogy az nem valós hálózatokkal foglalkozik) ismeretségi hálózatokra vonatkozik, nem üzleti hálózatra. Ez utóbbiakra már csak azért sem tud vonatkozni mivel a legtöbb ember alkalmazott, szóval már az első kétoldalú üzleti kapcsolat linkje is üres lenne esetükben - mondom ezt szinte magamnak mert nem is reménykedem benne, hogy te felfogod. Ha még hozzávesszük, hogy itt állami megrendelésekkel operáló üzleti kapcsolatokról van szó, akkor viszont a lakosság 98 százaléka eleve nem tud hova kapcsolódni. Nekem pl több munkahelyem is van, ugyanakkor nincsenek állami megrendeléseim, hála a Jóistennek, BTW.

val 2017.05.21. 23:25:49

@harmadikszem: Szerintem elég lenne megnézni az önéletrajzát (vagy kevesebbet szívni). De mi is a gond Nicolas Sarkozyvel? Az, hogy Habony állítólag tanácsot adott neki? A francia hatóságoknál megtetted már a feljelentést? :D

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.21. 23:57:00

@val: kinek az önéletrajzát? Habonyét? Benne van hogy nincs semmiféle felsőfokú képesítése.
Na mármost a Sárközyre vonatkozó megjegyzéseimet nem fogom harmadszor is leírni, ha ilyen nehéz a fejed akkor pihentesd máshol.

sedi 2017.05.22. 05:58:48

@harmadikszem: Ahham, tehát nincs felsőfokú _végzettsége_, annak ellenére, hogy tanult (több) felsőoktatási intézményben is. És ez nálad minimum büntetendő kategória, ugye?
Persze szajkózhatod, hogy már leírtad, csak egészen konkrétan semmit sem írtál le Nicolas Sarkozyről, Még a nevét sem voltál képes helyesen leírni.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.22. 07:58:23

@sedi: @val: egyszerre csak egy nicknéven troll urak, jóból is megárt a sok. És mivel a policy-t sem tudtátok értelmezni mentek a picsába (nyelvtannáci terelés)

kubikos11 2017.05.22. 12:26:19

@illaim: Szerinted, ha mindenki mindenkit elér legfeljebb 4 kézfogással, akkor a maximum vagy az átlag 4?

kubikos11 2017.05.22. 12:29:50

@harmadikszem: Anti-tiszteletem ön felé. Ön szerint, ha mindenki mindenkit elér legfeljebb 4 kézfogással, akkor a maximum vagy az átlag 4? Többet nem olvasom, amit írosgat, úgyhogy, ha meg tudja állni, ne hülyézzen le, hanem gondolkozzon. Lehet, hogy az eredetileg idézett 1 mondatában ön is tévedhet.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.22. 14:14:13

@kubikos11: kicsit gondolkodjunk már el mielőtt hülyeségeket írunk, csak erre szerettem volna kérni. A "mindenki mindenkit elér legfeljebb négy kézfogással", mivel átlagról van szó, nyilvánvalóan statisztikusan értendő mint minden a Network science-ben. Ezért írtam direkt az Ön kedvéért, hogy a Network science nem pure matematika, még a gráfelmélettel is csak érintőlegesen rokon mivel egészen máshogy interpretáljuk az analyzist és a vizualizációt is (pl geometriai differenciákat is interpretáljuk, miközben a gráfelméletben csak a topológiát, stb).

Vagyis, mivel statisztikus, ezért hisztogramként tekintjük az átlagot, ettől n szórásra vannak a kevesebb és a több sétával járó szögponttávok, végül az Ön által tévesen említett maximum ott, ahol a hisztogram érinti az x tengelyt. A minimum nullánál a hurokél.

Remélem tudtam segíteni,
üdv.

J. Mutzenbacher 2017.05.22. 18:09:31

Lenyűgöző munka. A szar is belém fagyott, ahogy nézegettem. Küldjétek tovább a sajtónak!

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.22. 21:36:01

@J. Mutzenbacher: melyiknek??? Az Indexen kint volt egész hétvégén, a többi sajtóorgánum meg már rég Mészáros Lőrincé :D (amúgy nem vicces de kb igaz)

Prophetic 2017.05.22. 23:57:52

@harmadikszem: GIGA RESPECT a posztért, de főleg a mérhetetlen türelemért (szabadidőért? :DD) amit itt a kommentek közt tanúsítasz.

Huszadjára is ízekre szeded a hetvenedik troll harmincadjára ismételt érveit. Mivel nem (csak) érzelmi alapon gondolkodsz, hanem képes vagy a logikus, analitikus gondolkodásra. Gratulálok, itt eláshatod magad vele! :D

Arról kéne egyébként statisztikát készíteni, hogy a bloghun egy posztot követően átlagosan hanyadik kommentben jelenik meg a "mertsoros", illetve a "deaszocikisloptak" ""érv"" (utóbbi dupla idézőjelben, mert kurvára nem érv, önámításnak silány, propagandának gyenge, érvelésnek abszurd).
Ennél a posztnál például ez a szám három.

Nem értik meg a trollok (?), hogy van egy réteg, akinek már sovány magyarázat az, hogy deaszocikisloptak.

Mi meg nem értjük meg, hogy ha eleget nyomják a sorosozást, akkor az lesz, amit a zsindexes videóban is mondott az egyszeri, egységsugarú, önálló gondolkodásra, információ-feldolgozásra és következtetések levonására képtelen Mari néni, miszerint "hát én nem tudom, ő kicsoda, de ha ennyit beszélnek róla, akkor biztos csinált valamit!"

Egyébként a kommentek olvasását abbahagytam azon a ponton, amikor a nyugatra költözött, a hazaihoz képest ötszörös bérért dolgozó expat visszahangozta a fideszes szövegeket, hogy mennyire kurva jól teljesít az ország, meg, hogy a migránsok.

Hej, bazmeg, elforrt az agyvizem, és hiába tetted őt helyre, nem jött vissza...

J. Mutzenbacher 2017.05.23. 07:59:49

@harmadikszem: nekem a külföldi sajtó lebegett a szemem előtt amikor írtam, de valószínűleg kb. annyira érdekli őket, mint engem, hogy mi folyik Azerbajdzsánban.
De a magyar sajtó végvárai közül még áll a 24.hu, hvg és a megasorosista 444. :)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.23. 09:29:22

@J. Mutzenbacher: sajnos igaz, a fideszes propaganda ellenére igazából nem nagyon érdekli a nyugatnak még azt a részét sem, ahol egyáltalán tudják merre van Magyarország.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.23. 09:30:56

@Prophetic: köszönöm, a válaszokat egyébként nem a trollok kedvéért, hanem a gondolkodásra képes olvasók kedvéért írjuk. Nyilván 70-es IQ alatt nem várom el senkitől, hogy önreflexív legyen, de mindig vannak névtelen olvaósk akik elgondolkodhatnak a kommenteket olvasva.

Marianna Kocsis 2017.05.24. 09:25:27

Felháborító a politikusok és azok haverjainak kapzsisága. Az adófizetők pénzeinek és az eu támogatásoknak nagy részét saját céljaikra fordítják. Mindezt szerénytelenség nélkül!
Hol van már a becsület? A hatalom megrontja a személyiséget. A hatalommal rendelkezők egyre többet engednek meg maguknak. A Magyarország gazdasági életéből öncélúan "kiszippantott" összegeket közcélú befektetésekre is fel lehetne használni. Sajnos az országban még mindig nagyon erős a korrupció. Németországban élek, eddig nem hittem a német híreknek, de most itthoni látogatásom alkalmával sajnos be kell látnom, hogy igazuk van. Orbán elkurvult. Bocsánat a kifejezésért. Pénzért eladja a becsületét. Sajnálnám, ha Magyarországot kizárnák az EU- ból, de az okait megérteném. A migránskérdés nem az egyetlen ok lenne. A hatalommal való visszaélés még többet nyom a latba.

közösperonos átszállás 2017.05.24. 16:47:32

@Fekete Pestis: "1. Az infláció és az államadósság valóban csökkentek 2010 óta."

Ez ugye nem komoly? Az infláció valóban csökkent, mivel 1) a KSH azt mér, amit akar (szegénységi küszöböt pl. már nem akar), és 2) a rezsicsökkentéssel a KSH-s fogyasztói kosárban nagy súllyal előforduló dolgok árát csökkentették, hogy úgy tűnjön, mintha nem lenne infláció.

Az államadósság viszont nem csökkent, ellenben nőtt. Egyrészt nominálisan (több Ft), amire mondhatod, hogy nem csoda, hát volt infláció (ld. 1)-es pont :-P ). Másrészt euróra átszámolva is, amire mondhatod, hogy de hát a GDP %-a az érdekes. Csakhogy úgyis nőtt, amihez vegyünk hozzá még egy dolgot.

Úgy jött ki a fújfújGyurcsány-80%, hogy az állam előtte lemondott a nyugdíjjárulék egy részéről, hogy abból majd a nyugdíjak egy részét is fizetik a magánpénztárak. Tehát a GDP kb. 10%-át kitevő megtakarítás gyűlt már össze. Tehát a dolog tiszta, 80% adósság, 10% megtakarítás, ami későbbi kifizetést tehermentesít majd, tehát egyértelműen kivonható a 80-ból. Az ugye 70.

Hol van most ez a pénz? Csökkenti majd a későbbi nyugdíjkifizetéseket? Megvan még egyáltalán?

(Tudjuk, hogy nincs meg, el lett költve.)

(Annyit súgok még, hogy ne az év végi adatot nézd, mert már jegybanki segítséggel durván kozmetikázzák, nézd a Q1 végit: 77,2% privatbankar.hu/makro/csokken-a-magyar-allamadossag-296958.)

"3. A baloldali, mszp-szdsz es kormányok alatt 2002-2010 között az államadósság 20 GDP százalékpontot nött [ még a válság elött]. Erröl azonban teljes egészében a baloldali kormányok tehettek."

Ebben a formában ez sem igaz. Egyrészt a 2001-es év végi (2002-es Q1) adat mérsékelten szavahihető, lévén akkor volt a kétéves költségvetés (néha az az érzésem, hogy erre a trükkre az univerzumban már csak én emlékszem). Gyurcsány emlegetett olyat, hogy más volt a metodika is annak idején, és az EU-csatlakozással tértek át az újra, ezt nagyon azért nem erőltetném, de valaki egyszer utánamehetne. Ami megdobta még a történetet:

1) "jóléti rendszerváltás", egyértelműen MSZP-történet (Medgyessy, konkrétan), de a Fidesz is megszavazta, ha ez még jelent valamit;
2) támogatott lakáshitelek: 2002 előtti kötelezettségvállalás (illetve Medgyessyék alatt is ment), de: 2002+-os kifizetés. A kamattámogatásra évekig évi 100 mrd Ft (az kurva sok azért, az éves GDP olyan 0,4%-a) ment el. És hát nem az MSZP-SZDSZ kormányok költötték el, ők csak kifizették az érvényes szerződések alapján.
3) meg persze volt itt egy válság is.

Mindezt csak a tisztánlátás kedvéért, ha az még fontos bárkinek is.

közösperonos átszállás 2017.05.24. 16:49:54

@közösperonos átszállás: Ja, és az államadósság évente kevesebbel(!) csökken, mint amennyit csak(!) a felsőoktatásból(! csak a felsőből!) kivontak (és így kivonnak, évente). Pedig rengeteget vontak ki az alap- és középfokú oktatásból is, hogy csak két nyilvánvaló példát mondjak.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.24. 22:52:01

@közösperonos átszállás: és még mennyit fog. Nekem volt szerencsém a közelmúltban végigülni egy olyan konferenciát egy elit magyar egyetemen, ahol az intézmény képviselője azért nem volt képes megmutatni _semmit_ azokról a folyóiratokról, amikről beszélt, mert hogy ja, ehhez sincs már előfizetésünk és ja, ahhoz sincs már. De legalább kereshetünk itt az absztraktok között...na mi van....ja nem, már ehhez sincs, elnézést.

Azt hittem megnyílik alattam a föld.

Untermensch4 2017.05.24. 22:59:26

@harmadikszem: "ja, ehhez sincs már előfizetésünk és ja, ahhoz sincs már" És ez az információs szupersztrádás 21.században...
Akkor a középfokú szakképzés kész tragikomédia lehet. Még évekkel ezelőtt mondta szakmai tanár hogy ha odamegy az iskola gazdasági vezetőjéhez hogy kéne egy ilyen marék szerszám/alkatrész és az megtudja hogy 2-300ezer Ft meg még alapanyag is kell majd amivel dolgoznak a műhelyben... akkor inkább át akarják alakítani ének-rajz szakossá az iskolát mert a vízfesték olcsóbb. :)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.05.24. 23:07:23

@Untermensch4: jaja, nálunk meg majd megint elő fogják venni hogy legyen birkapásztor-szak. Kimenni egy mezőre és teli torokból üvölteni hogy TÉRÜLJ!!! határozottan olcsóbb mint mondjuk egy Sage előfizetés.

Untermensch4 2017.05.25. 18:10:59

@harmadikszem: Egyszer történelmileg úgy alakult hogy a testnevelőtanár lecserélődött egykori iskolánkban, megszűnt katonai középiskolából jött arc került a helyére. Kitalálta hogy kislabdadobás helyett a szertárban szomorkodó gumikézigránátot fogjuk dobálni. Nem "a lehető legmesszebbre" mint a kislabdát hanem konkrét célpontra, mint az igazit. Ez nulla ft költséggel feldobta az akkor még nem emelt óraszámú testnevelést és még a megszűnőben lévő sorkatonaságnál is többet ért (ha élményfaktor nélkül csak a munkaórák hatékony kihasználását nézzük, nyilván a gumikézigránát "nulladik lépés" a témában, de legalább arccal előre nulladik lépés).
Erős a gyanúm hogy ehhez hasonló rejtett tartalékok lennének a(z oktatási) rendszerben, ha hagynák a résztvevőket élni.
Az olyan könyvelési trükköket ne is említsük hogy ha a preferált iskoláknál (legyen a preferált iskola definíciója olyan hogy nem csak leérettségizni lehet hanem szakmai tantárgyak is vannak) ha a honvédség fizeti a tesitanárt(**) aki katonaként közalkalmazott (*) akkor egyrészt az erőlködésnek lesz vmi értelme és kerete a "különféle sportágakban pontokat érünk el, bár tudjuk hogy világszerte csak kevesen lehetnek akármelyikben is kimagaslóan eredményesek" helyett, és papírforma szerint máris közelebb kerültünk a honvédelemre költött gdp-arányos 2%-hoz miközben valójában az a pénz az oktatásra ment (megspórolva az iskolának egy tanári fizetést).
(*) hosszútávú prémium-rendszer, a korábbi tanítványai közül a később katonaként szerződéses idejüket kitöltők alapján hogy ne mennyiségi hanem minőségi szemlélettel terelgessen katonai pályára.
(**) hogy bilko főtörzsre utaljak: egy olyan katona aki nem csak az íróasztalának a megvédéséhez eléggé fitt, ez olyan bizarr hogy akár be is válhat... :)

A 21.században ha a pásztor a walkie-talkie -n keresztül kommunikál a kutyájával és nagyobb területet tudnak átfogni tereléshez... nem tudok olyan szakterületről ahol jobb ötlet lenne a jelen és a jövő helyett belebetonozni magunkat a múltba. Még a hagyományos akasztásnál is jobb a stadionban kivégzőosztag... :)

zooDoo 2018.02.09. 10:46:07

SZDSZ már nincs. Szocik meg épphogy léteznek, ráadásul már rég beférkőzött a Fidesz közzéjük.
Így aki rájuk mutogat vagy ehhez hasonló, megporosodott múltbéli traumákra, az kizárólag a jelenlegi bűncselekményekről akarja a figyelmet elterelni vagy azokkal igazolni a tetteit. A régmúlt traumái miatt lehet nem számoltatták el úgy a delikvenseket, ahogy az elvárható lett volna. De a mostani bűncselekmények elkövetői ne bízzanak ebben! Sem az ebből hasznot húzó családtagjaik!
süti beállítások módosítása