Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

A nagyon nagy Magyarország

2017. december 21. 18:16 - harmadikszem

nagy-magyarorszag.jpg

 

Hála a modern magyar nyelvészet fejlődésének de különösen annak, hogy a nyugati típusú nyelvészlobbi már nem tudja globálisan megakadályozni, hogy a valóságot tükröző tudományos eszmék is elterjedjenek sőt felül kerekedjenek a liberális mocskon, egyre több és több történelmi tény találja meg végleges helyét az igazság panteonjában.

Mint nem is olyan régen megtudtuk, az, hogy például  Karthago és Róma régi magyar városok, egyszerű nyelvészeti elemzéssel kimutatható. Unorthodox elemzéssel persze, de talán épp ideje az imperialista nyelvészettel való leszámolásnak. Karthago ugyanis annyit tesz, mint Kard hágó, Róma jelentése pedig természetesen a Rom ma kifejezésből származik, amit az egykori császárváros bukása után adtak neki a megszálló magyar csapatok. Előtte Budapestnek hívták azt is.

A teljesség igénye nélkül felsorolunk még néhány olyan helyszínt ami valaha a magyar birodalom része volt, és valószínűleg újra az lesz hamarosan, hiszen a nyugatot felégetik a homokosok és a muszlimok. Utána meg már csak át kell oda költöznünk.

Babilónia például egyértelmű magyar ősföld, nevét a „Bab lón” ómagyar formájából kapta. Köztudott ugyanis, hogy atyáink annak idején egy függőleges vonallal választották el a lexémákat, így került egy I vonal a bab és a  közé. Később ezt a tudjukkik elkezdték i-re hamisítani, és elterjesztették a Babilónia formát. Egy 23. századi tekercs azonban fennmaradt (ez a híres kal’hammami ásatásokon került elő), és ezen bizony már az eredeti Bab I lón formula szerepel. A kifejezés természetesen arra a történelmi tényre utal, hogy eleink nem csak a húst, de a babot is lónyereg alatt puhították.

Mezopotámia szintén ilyen, hiába próbálják egyes nyugati szerzők a görög nyelvvel való felszínes hasonlóság alapján folyóköznek fordítani. Ismert ugyanis, legalább a 13. évezred óta, hogy Mezopotámia a „Mező pótanya” ősi magyar mítosz tulajdonnevesült formája. Az egykori magyarok, akik elsőként kezdtek legeltetésbe, hamar észrevették, hogy a kisborjúk az anyatej után közvetlenül a mező füvét kezdik el legelni. A mező lett a pótanyjuk, innen a szép mítosz és a későbbi tulajdonnév: Mező pótanya, vagyis Mezopotámia.

Rossz hírünk van azoknak is akik Jeruzsálemet a zsidósághoz kötnék, hiszen jóval a héberek megjelenése előtt ez a terület már magyar föld volt. Jeruzsálem valójában piros földjéről kapta a nevét, még a panama korszakban, amikor a honfoglaló magyarok elkezdtek az ott talált vöröses iszapból ajakírt előállítani. Mégpedig világszínvonalú minőségben, ezért is mondták az odaérkező francia diplomaták, hogy „E rúzs álom”! El is nevezték – mintegy korai brandingként – a várost az akkori kiejtés szerint Jeruzsálemnek, a franciák pedig azóta is rúzsnak mondják a vöröset. Ezt is tőlünk lopták, mint a párizsi metró terveit – de ez már egy másik történet.

Nem minden korabeli magyar városnak tudjuk a teljes történetét, így például nem tudjuk, miért hívták az egyik népes keleti városunkat Pék ing-nek (ma Peking) Tök jó-nak Tokiót, illetve azt se tudjuk miért neveztek el Szingapúrnak őseink egy olyan területet, ahol valaki fingva kúrt. Az azonban végre már a modern nyelvtudomány szintjén is megmutatható tudományos tény, hogy a magyar nép a legősibb, legnemesebb nép, aki mindig volt, van és lesz, mint Lenin elvtárs, aki persze mint tudjuk szintén magyar volt eredetileg, csak valaki rossz géneket kevert belé útközben. Az "Ősmagyar Himnusz" valójában egy Mezopotámiában talált kb. ötezer éves sumír nyelven íródott agyagtábla fordítása. Dr. Bobula Ida sumerológus, nyelvész értelmezése szerint, a világ teremtésekor Isten sorsot rendelt a különböző népeknek, köztük a számára oly kedves sumíroknak, akik azonban magukat mada-nak, vagy kiengirnek hívták, ezt rendelte.Az "Ősmagyar Himnusz" valójában egy Mezopotámiában talált kb. ötezer éves sumír nyelven íródott agyagtábla fordítása. Dr. Bobula Ida sumerológus, nyelvész értelmezése szerint, a világ teremtésekor Isten sorsot rendelt a különböző népeknek, köztük a számára oly kedves sumíroknak, akik azonban magukat mada-nak, vagy kiengirnek hívták, ezt rendelte.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8113516911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.12.21. 22:16:25

@kayla.ohanegan: már megénekelte a galla mikós is hogy "mi ez rajtad, vasing, ton?" Mi ez ha nem bizonyíték?

Geo_ 2017.12.22. 11:17:29

Teljesen rendben van ez az írás, meggyőző és alapos!
Csupán csak annyit kérek, hogy mint Svatopluk egyenes ági leszármazottjának, ezt a kis, Kárpát-medencei területet adjátok vissza nekem, mint jogos örökösnek! Nektek úgyis ott marad az egész világ :-)

nts 2017.12.22. 17:11:37

A dél-iraki Bászra város pedig onnan kapta a nevét, hogy...

Janossz 2017.12.22. 17:55:26

MMA-ba felvettek már ezért a tanulmányodért?

guvat 2017.12.22. 18:42:09

Remek írás! Ha el tudnád intézni, hogy az általad leírt magyar történelmi eseményekben való kételkedést is börtönnel büntessék, még hálásak is lehetnénk. Amennyiben valami kis kárpótlást is kapnánk a tényszerűen igazolt veszteségekért, akkor meg imába foglalnánk a nevedet!

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.12.22. 19:56:08

@Geo_: sajnos szó sem lehet róla, tudod, a szívcsakra miatt. Dobogó kő, érted.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.12.22. 19:57:39

@Janossz: már tag vagyok a "kortárstanulmányok Fekete György frizurájáról" c. szerkesztett kötetem okán.

Kámasuka 2017.12.22. 20:36:22

ez olyan vicces mintha nagybandó írta volna

Geo_ 2017.12.22. 21:05:15

@harmadikszem: jó, nekem elég a föld, hol fű terem, s lovaimat legeltetem...

Jakab.gipsz 2017.12.22. 23:48:04

@harmadikszem:

Ez a heti hetes és a Sas kabaré színvonala, tőled még Gyözike is kulturáltabb és ez az a mérce ami már magas nektek.

Úgy tűnik neked, fogalmad sincs a magyarokról.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2017.12.23. 00:25:31

@Jakab.gipsz: én meg még mindig rajongok a helyesírásodért na meg főleg a központozásodért. Ne hagyd abba!

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2017.12.23. 10:36:35

Az egész história (a szó szoros értelmében is) ott kezdőik, hogy a "magyarok" szó, a "magyar-ok" szókapcsolatból ered. Ez teljesen nyilvánvaló, triviális, és magától értetődő, no meg evidens, ill. annak kell lennie ma már. Azt pedig, hogy a "magyar-ok" mit jelent, talán még a leghülyébbeknek sem kell sokat magyarázni: a magyar a világ ős oka, eredője, tőle, és belőle származik, és ágazik el minden ember, minden nép. Tehát a magyar, az ős-ok. Aztán persze a történelem folyamán ezen belőle elszármazott, elfajzott népek teljesen eltávolodtak eredőjüktől, elfelejtették azt, hogy egykor, a világ teremtése után pontosan 3,5 nappal (közvetlenül a szárazföld és a növények-, de még az égitestek megteremtése előtt - ez a momentum persze pont kimaradt az eredettörténetből - nem véletlen, hogy azt is a már akkorra elfajzott magyarok írták) már megteremtette őket, vagyis minket, az ÚR.
De mint ahogyan egykoron minden ember magyar volt, úgy eljő még újra az az idő, amikor szintén minden ember magyar lesz. Ez benne van a próféciákban. Úgyhogy, itt nm csak arról van szó, hogy a közismert mondásnak ("Borneó és Celebesz, magyar volt, és magyar lesz"), megfelelően, - amely mondás metaforikusan fejezi ki azt, hogy egykoron e Földtekén minden a magyaroké volt - a magyar az uralkodó nép, hanem itt egyenesen arról van szó, hogy a magyar az EGYETLEN nép. Vagy ha most éppen nem is az, de majd megint az lesz.
Úgyhogy most a legnagyobb magyar, Jézus Krisztus örökbecsű szavaival zárom eme kis ismertetőmet: "Én vagyok a magyar, az ős- ok népének fia. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog."

TothJanJ 2017.12.23. 20:50:56

Valakit meglepek egy köteg Bobula Ida meg a Badinyi könyvvel Kerecsenyre :)

Untermensch4 2017.12.23. 22:26:48

@Jakab.gipsz: "Úgy tűnik neked, fogalmad sincs a magyarokról." Én úgy tudtam hogy a magyaroknak van humora...

Untermensch4 2017.12.23. 22:29:22

@Geo_: "nekem elég a föld, hol fű terem, s lovaimat legeltetem..."
Hát... kissé kínos de nemszentVajk azzal a puccsal egyúttal felforgatta a jogrendet... de haladj a korral, tankolj mol-kútnál és kb ugyanott vagy. :)

Geo_ 2017.12.24. 07:37:18

@Untermensch4: számotokra nem szent az ősi juss!!! De igényem fenntartásával veszek 2 nm műfüvet, s kirakom az erkélyre - hogy mindig a magorok aljas cselvetésére emlékeztessen!

Untermensch4 2017.12.24. 10:06:49

@Geo_: Én pont a jogrendünk helyreállítását pártolom hiszen a törvénytelen állapot a jogtudomány által elismerten is semmis (ily' módon a jelenlegi állam önmaga gyengíti saját, jogfolytonossági legitimációját, ez neked optimizmusra adhat okot...).
De felhívnám becses figyelmedet hogy a műfűvel vszeg csak a PRC ellenében léphetsz fel ilyen legeltetős jogi aktussal... :)

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.01.16. 17:40:32

@Untermensch4: lassan ők az egyetlen komolyan vehető párt Magyarországon :)

Untermensch4 2018.01.16. 23:32:04

@harmadikszem: És nekik a legjobbak a plakátjaik. Tekintve hogy puszta kommunikációval lehet választást nyerni, sztem jók az esélyeit. :)
A választási programból az "ingyen sör" megmagyarázható azzal hogy korrupció-gyanús lenne a szavazókat itatni de holnaptól lehet étkezési utalvánnyal sört venni (*). Örök életet a piacon lévő összes vallás kínál, nagyjából 10%-ért a vevő jövedelméből (plusz némi ingyenmunka). :)
(*) egy "Élelmiszer Áruismeret 2" című tankönyv első mondata: "Az italok folyékony élelmiszerek."