Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Művész, orvos, pap - Mészáros Lőrincné a NER reneszánsz embere

2018. január 11. 19:35 - harmadikszem

„A kapuban vár, s már a távolból mosolyog, körülötte ott ugrándozik pajkos kutyusa. Egy-egy pacsi a virgonc ebbel, s aztán belépünk a házba. Alighogy megérkezünk,  elénk tárul KÁPRÁZATOS MŰVÉSZI VILÁGA. Körös-körül a falakon – a ház mindahány helyiségében – különleges festmények lógnak, mind az ő alkotásai. Körülnézünk vásznakkal, festékekkel és ecsetekkel teli alkotóműhelyében, bejáruk minden szegletet, megszemlélünk minden képet, közben pedig kibomlik az egyes festmények sajátos története és jelentése – és velük együtt alkotójuk, Mészárosné Kelemen Beatrix tiszta és finom MŰVÉSZI LELKE, KÜLÖNÖS FESTŐI HIVATÁSA.”

kepkivagas2_3.JPG

 

A fenti idézet akár egy nagy festővel készült portré kissé nyálas, érzelgős, de a helyzetnek némiképp megfelelő bevezetése is lehetne, de nem az. Itt az újságírók egy tipikus seggnyalócikket írnak a környék nagyurának feleségéről, miközben szinte érezni, hogy alig-alig tudják visszafogni a fel-feltörő röhögő görcsöt. Ezek a festmények ugyanis objektíve rosszak, hogy finoman fogalmazzunk.Természetesen nem az a legfőbb baj itten, kérem szépen, hogy a művésznő nem tud festeni, de még amatőr szinten sem. Annál sokkal rosszabb dolog is történhet unatkozó késő középkorú emberekkel, minthogy elkezdjenek festeni! A probléma azzal van, ha ezzel a produktummal bekerülnek az újságba, és kétoldalas protokollcikk jelenik meg róluk, ahol érzékeny lelkű, káprázatos világú különös festőnek titulálják.

kepkivagas_7.JPG

Ez az, amit a NER-ben nem tudnak, és egyre kevésbé tudják: a minőségért meg kell dolgozni. Nem árt a tehetség sem, sőt egészen üdvös volna, de a munka gyakorlatilag megspórolhatatlan a NER világán kívül. A NER-ben azonban máshogy van. Ott te percek alatt leszel professzor, miniszter, és mint látjuk, káprázatos művész is, akivel teleírják a sajtót. Elmondom, más ezekért – a NER-en kívül – mit csinál.

Átlagemberünk legkésőbb az általános iskola második felében elkezd különórákra járni, és a legtöbben, akik festők szeretnének lenni, a középiskola négy évében már majdnem szinte kizárólag ezzel foglalkoznak. Aki nem a kisképzőben vagy más szakos intézményben tanul, az bizony heti 5, de nem ritkán 10 különórára jár, hogy majd felvegyék a festő szakra. Oda már kiváló minőségű portfóliót kell összeállítani, leggyakrabban különböző mesterek segítenek ebben is. Kell professzionális szintű akt, portré, természetesen, de autonóm műalkotásokat is fel kell tudni mutatni. Na most ezekből az emberekből, akik sok-sok éve mindent erre tesznek fel, mindent ezért kockáztatnak, szóval ezekből a felvételin kiválogatják azt a 6-10%-ot, akit fel is vesznek. Utána jön még jó pár év kegyetlen kemény munka az egyetemen, vizsgamunkákkal, szakmai zsűri előtt, majd a diplomakiállítás. Ezután a fennmaradók közül is a legjobbak, ha sokat dolgoznak, akkor lesz katalógusuk, netán kiállításuk. Ők még simán éhen halnak ettől, de már dokumentálva van legalább, hogy voltak, léteztek, alkottak. És a fennmaradó kevésből is nagyon keveseknek sikerül, hogy több kiállításuk is legyen, sőt, ha emellett néhány nemzetközi díjat is bezsebelnek, akkor talán, ismétlem, talán, egyszer róluk is lesz egy kétoldalas cikk az újságban.

tumblr_p2e042w7xo1qb9gcho2_1280.jpg

A NER-ben ehhez elég egy ötlet. Fess, tök mindegy mit, és akkor festő vagy. Káprázatos festő, érzékeny festő, varázslatos festő. Gyógyítasz. Fentről kapod az inspirációt, a Jó Isten irányítja az ecsetedet. Nem csak ragyogó művész vagy, de közvetlen kapcsolatban állsz a Jóistennel: alkotsz, gyógyítasz, inspirálódsz. És ennek mind semmi köze ahhoz, hogy Mészáros Lőrinc, az ország vezetőjének első számú strómanjának a felesége vagy.  

kepkivagas3_2.JPG

109 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr7513535335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilajukkaja 2018.01.12. 09:18:45

@Szelid sunmalac:
Nemi támogatásért???? Még elkapok tőle valami nemi bajt vagy rühöt. ;o)

Szelid sunmalac 2018.01.12. 09:22:27

@Attilajukkaja: Vagy valami meg rosszabbat es egyszer csak elkezd eltunni a gerinced

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.12. 09:24:38

nem akarok az ördög ügyvédje lenni, nekem se tetszenek az alkotások, de mondta már vmi hozzáértő, hogy nem jók ezek a képek?

Mert van nem egy hazai, kortárs minősített festő, festmény ammiért nem adnék 2 forintot, mégis több 10 vagy 100 ezer forintra tartják őket a szakmán belül.

Itt történt már ilyen minősíttetés?

Esetleg a poszt szerzője ezzel foglalkozik?

Attilajukkaja 2018.01.12. 09:24:39

@Szelid sunmalac:
Nem tűnik el, csak átalakul (asszem ez a termodinamika 3. törvénye). Gumivá!

6.Lenin 2018.01.12. 09:40:25

Gazdasági szakember, vagy "művész" csak az a valami/valaki lehet, aki megfelelő mértékben demokrata, liberális és genderileg beleesik a 0-70 valami közé.

Az ezen körön kívül esők bunkók, nácik, antiszemiták, tehetségtelen köcsögök stb lehetnek csupán.
Ebben a kérdésben vita nincs, ez már el van döntve, az első mondatban szereplők részéről.

( a posztot nem olvastam, minek)

Szelid sunmalac 2018.01.12. 09:47:04

Hihetetlen, hogy vannak, akik EZT is meg tudjak vedeni.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 09:48:32

Nyilvánvalóan fasizmus, hogy egy nem-ballib festeni mer.

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:00:59

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nyilvan libsizmus ha valaki leirja, hogy egy fideszes felesege nem akkor muvesz, mint ahogy azt probaljak mutatni.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.01.12. 10:03:13

@doggfather: A művészet objektivitásának a témája egy nagyon nehéz filozófiai, esztétikai téma, remény sincs rá, hogy annak taglalásába én itt belekezdjek. De az anélkül is látható a művésznő képein, hogy kurvára, rohadtul nem tud festeni. Jelentsen a festőművészet bármit is, aki már látott életében néhány festményt, az kb. érzi itt (ha nem is tudja, hiszen az ide vonatkozó tudás, az pont hogy egy "esztétika" lenne már), hogy ezek a művek gyermeki szintű "alkotások". Ez eléggé valószínűen azért van, mert maga az alkotó is kb. olyan (gyermeki) értelmi szinten áll, amellett, hogy semmiféle művészi elképzelése, tudása, elhivatottsága, vagy egyáltalán csak ügyessége nincs neki. És itt nem arról van szó, hogy az absztrakt festőművész fest egy csúnya, vagy "értelmezhetetlen" képet, mint Jackson Pollock a maga fröcskölt vásznait, vagy Kazimir Malevics a fekete négyzetét (amelyek mögött egyébként volt koncepció nagyon is), hanem arról, hogy a faluszéli Juliska (aki időközben felkapaszkodott az uborkafára) olyasmit csinál, amihez szemmel láthatóan nagyon nem ért, amiben nincs tehetsége. És kb. ennyi itt az elemzés. Mészarosné műveit nem fogja megbírálni egy értő művészettörténész, és egyszerűen azért nem, mert a vak is látja rajtuk, hogy nincs mit bírálni rajtuk.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:04:13

@Szelid sunmalac:
"vannak, akik EZT is meg tudjak vedeni"
Nyilván, mert művészettörténetből doktoráltak és hozzáértő emberek!!! Más oka nem lehet.

Amúgy Beus asszony lehet, hogy tényleg nagyon tehetséges, és abban sem kételkedem, hogy az ő világa káprázatos. De amikor azt olvasom, hogy a festményeinek gyógyító hatása van, akkor a távgyógyító Gyurcsók jut róla az eszembe. Persze ne legyünk igazságtalanok, mert az OPNI-ban is sok beutalt gyógyító céllal festegetett.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:07:29

@ipartelep:
"semmiféle művészi elképzelése, tudása, elhivatottsága, vagy egyáltalán csak ügyessége nincs neki"
De sajnos van! Elhivatottsága biztosan!
Amúgy meg én is szeretek festegetni. Ha kitavaszodik, hozzá is látok az erkélyünk korlátjának.

vénkujon 2018.01.12. 10:08:20

nekem nagyon tetszenek a müvésznő képei. remélem sokáig tud még joegészségben dolgozni. nem mellesleg maga hölty is nagyon tetszik. szívesen sexelnék vele.

köszőnjük a Nemzeti Kormánynak!!

6.Lenin 2018.01.12. 10:12:37

@ipartelep:

" mert a vak is látja rajtuk, hogy nincs mit bírálni rajtuk. "

Írtam, hogy vita nincs, ez el van döntve.

Művészet az, amikor egy meztelen valami kiveri a színpadon két férfi farkát.

A csúcs, amikor egy művész molesztálja nevelt lányát, vagy bedrogozva, megerőszakol tizenéves magatehetetlen lányokat.

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:16:54

@6.Lenin: Nem teljesen ertem az osszefuggeseket. Te most azt mondod, hogy a Matolcsy felesegenek festegetes helyett ki kene vverni egy szinpadon ket ferfi farkat, hogy mvesznek hivjak?

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:19:11

@6.Lenin:
"Művészet az, amikor egy meztelen valami kiveri a színpadon két férfi farkát.
A csúcs, amikor egy művész molesztálja nevelt lányát, vagy bedrogozva, megerőszakol tizenéves magatehetetlen lányokat."
Meztelen VALAMI? Furcsa ízlésed van, ... de mindenkinek a magáé. Nem igaz?
Amúgy meg W. Allen vagy Polansky nem a botrányaikkal lettek híresek, elismert művészek, hanem a műveikkel. Na ezt kellene megcéloznia Beus asszonynak!

6.Lenin 2018.01.12. 10:25:03

@Szelid sunmalac:

Látom nem eset le a lényeg. Nem tudom, ha elmagyaráznám, célba érne-é?
Szerintem próbáld még néhányx elolvasni, hátha, Ha nem megy , bólints, és megpróbálom elmagyarázni a lényegét, hogy mit is írtam.
Ahh, ma jó kedvem van, segítek:

"Ebben a kérdésben vita nincs, ez már el van döntve, az első mondatban szereplők részéről." Talán még annyival kiegészíteném, hogy szinte egyetlen kérdésben sem érdemes vitázni, hiszen minden el van döntve, elméletben, Nagy kár, hogy a gyakorlat ezt nem igazolja, de az meg kit zavar?

6.Lenin 2018.01.12. 10:26:35

@Attilajukkaja:

Kösz, hogy igazoltad amit írtam, de ezt már régebben is tudtam, de tényleg köszi.

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:27:50

@6.Lenin: Tovabbra sem ertem hogy jon ide a ket farokvero. De lehet ez az en hibam es nem vagyok ideologiailag eleg kepzett. De felolem nyugodtan magyarzd el, hogy miert is muveszet es foleg kiemelkedo a latott kep. Varok turelemmel.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:29:43

@6.Lenin:
"kár, hogy a gyakorlat ezt nem igazolja, de az meg kit zavar?"
Melyik gyakorlat?
Úgy sejtem, Beus asszony rövidesen MMA tag is lesz. Egy gyakorlati kérdés: mennyi is ott a havi járandóság?

6.Lenin 2018.01.12. 10:30:50

@Attilajukkaja:

"Na ezt kellene megcéloznia Beus asszonynak! "

Mondjuk a Hősök terén kiveri GY.F. farkát, miközben az internacionálét énekli?
Egymást taposnák a libsik a műveiért az tuti.

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 10:34:04

@Szelid sunmalac:

Ez olyan, mint a humor és az újságírás: KÖTELEZŐ ballibnek lenni. Gyakorlatilag a világ összes szakmájában kötelező liberálisnak lenni. Minden más kódolt antiszemitizmus.

6.Lenin 2018.01.12. 10:36:41

@Szelid sunmalac:

Amikor a farokverő izének ezt a szemére vetették, azt mondta :kár, hogy olyanok is beleszólnak, akik nem értik, mi is a művészet. Ő tudja, a nácik nem értik, de ezt már leírtam.
Azért továbbra is köszönöm a visszaigazolásokat, hogy jól érzékelem a téma körüli problémákat.

Ja, és az általad idézett mondat teljesen másra vonatkozik. A vita eldöntőinek "elhivatottságára, kiválasztottságára"-önmaguk által.
Mind1, nem megy elsőre, akkor próbálkozni kell többször elolvasni.

6.Lenin 2018.01.12. 10:39:15

@6.Lenin:

Bocs, de @Attilajukkaja: -nak szántam, de a sünmalacnak sem lesz kárára.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:39:24

@6.Lenin:
"Mondjuk a Hősök terén kiveri GY.F. farkát, miközben az internacionálét énekli?
Egymást taposnák a libsik a műveiért az tuti."
Ezt meg miből gondolod? Ami nem jó, az ettől sem lesz az.
De a példa jó! Én tutira elmennék megnézni, ahogy Mészáros Lőrinc felesége térdre ereszkedik Gyurcsány farka előtt ország-világ szeme láttára! :o)))) Meg is tapsolnám a produkciót, feltéve, hogy sikeres, ... de a képeit azok után sem venném meg.
Azért érdekelne, hogy hol láttál hasonló produkciót, amelyből leszűrted a következtetéseidet. Milyen előadásokra jársz te????

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:44:09

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Azert nem irigyellek ilyen szintu uldozesi maniaval. De gondolom te is el tudod mondani meirt is jok ezek a kepek, akarcsak a lenin baratod.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:47:32

@6.Lenin:
"Amikor a farokverő izének ezt a szemére vetették, azt mondta :kár, hogy olyanok is beleszólnak, akik nem értik, mi is a művészet."
Most Alföldi Róbertről beszélünk? Csak azért kérdem, mert a legtöbb férfiember veri a farkát, amíg van mit.

"Ő tudja, a nácik nem értik, de ezt már leírtam."
?????

"jól érzékelem a téma körüli problémákat."
Valóban vannak problémák a téma körül. Csak kifelejtetted a seggnyalást, ami jelenleg a legnagyobb probléma hazánkban. Ha nem így lenne, nem lett volna szükség - többek között, - kidobni egy rahedli adófizetői pénzt az MMA-ra.

"Ja, és az általad idézett mondat teljesen másra vonatkozik. A vita eldöntőinek "elhivatottságára, kiválasztottságára"-önmaguk által."
Mire?

"Mind1, nem megy elsőre, akkor próbálkozni kell többször elolvasni."
Az ilyen mondatokkal nem tudok, mit kezdeni. De nálad ez egy sablon. Ugorgyjunk!

6.Lenin 2018.01.12. 10:52:18

@Szelid sunmalac:

Látom, tényleg nem érted az egészet.
Hol írtam, hogy esetleg a képek tetszenek, vagy nem, vagy ez művészet, vagy nem, számomra?

Én csak annyit írtam, hogy ezen kár vitázni, mert ezek eldöntött kérdések. Erre vannak magukat kiválasztott emberek, akik azt hiszik magukról, hogy valóban el tudnak bármit is dönteni, se a gyakorlat nem ezt bizonyítja.

A tetszik , nem tetszik kérdés amúgy is mindenkinek a szuverén joga, hogy a maga szempontja szerint ezt eldöntse.Nem aszerint fogok dönteni-és remélem te is-, hogy a másiknak mi tetszik, mi nem.

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:54:05

@6.Lenin: Tenyleg nem ertek egy szot sem abbol amit osszezagyvalsz. Bevallom oszinten. De tudoid mit? Ha az en felfogokepssegeimmel lenne a baj es te ennyire a csucsan allsz az intellektualitasnak, gondolom nem okoz gondot egyszeruen es nekem is erthetoen megfogalmazni a mondandod.

6.Lenin 2018.01.12. 10:56:03

@Attilajukkaja:

A vallásos ember nyalja az istene seggét, vagy elfogadja a tanait? Közöd ebbe beleszólni?
Döntsd már B+.
Látom neked is kár bármit is írni, vagy csak megjátszod, hogy tényleg ennyire....

Szelid sunmalac 2018.01.12. 10:57:44

@6.Lenin: Figyelj baratom, leegyszerusitem neked a kerdest: SZERINTED megerdemli a kepek alapjan, hogy nagy muvesznek hivjak es cikket irjanka rola? Igen vagy nem? (Vigyazz, eldontendo kerdes)

sas70 2018.01.12. 10:59:38

Majd Árpika ezeket a festményeket is kölcsönveszi, de csak azután, hogy múzeumba kerültek.

Attilajukkaja 2018.01.12. 10:59:49

@6.Lenin:
"A tetszik , nem tetszik kérdés amúgy is mindenkinek a szuverén joga, hogy a maga szempontja szerint ezt eldöntse."
A művészet tényleg egy szubjektív dolog, de nem annyira, hogy ne lehessen benne szakértői szinten állást foglalni. Sokan ezt nemzetközi szinten művelik nálunk is.
Hogy te ezeket a festményeket megvennéd-e, az a te szuverén döntésed. De hogy bejutnak-e egy független galériába vagy egy nemzetközi kiállításra, az egy másik kérdés.
Az emberek szeretek a giccset, de attól az még nem lesz művészet.

sas70 2018.01.12. 11:00:42

@sas70: Csak nehogy az ÁFÁ-t is visszaigényeljék utána, mert a Stadler ebbe bukott bele.

Attilajukkaja 2018.01.12. 11:00:43

@sas70:
"Árpika ezeket a festményeket is kölcsönveszi"
És vitrinbe teszi! :o)))

Szelid sunmalac 2018.01.12. 11:02:03

@6.Lenin: De azert a masik temat, amin folyton lovagolsz, szinten megvilagitom. Ha van egy targy, ami ugy nez ki, mint egy asztal, mindenki asztalnak hivja es ha valaki azt mondja, hogy "asztal" , akkor mindenkinek az jut rola eszebe, na azt szoktak asztalnak nevezni. Te panaszkodhatsz, hogy ez egy eldontott dolog, meg annak milyne pofatlansag, hogy masok akarjak megmondani ,hogy az egy asztal es a tobbi targy nem az, de attol meg baszus asztal lesz.

sas70 2018.01.12. 11:02:09

@Attilajukkaja: Majd hoznak rá egy törvényt keddről-szerdára és akkor az lesz!

funfun 2018.01.12. 11:04:49

@Szelid sunmalac: még nem jöttél rá, hogy bircának még a szar is illatos és finom, ha az egy istenített jobboldali seggből jön?

2018.01.12. 11:07:04

Én már látom is lelki szemeimmel, hogy a TélapóTv hogyan próbálja ezt is felhasználni a csúti szarcsimbók seggének kinyalása érdekében egy reggeli műsor keretében. Sőt! Állítólag a Fejér Megyei -, és a Magyar Hírlapot már meg is dorgálták, hogy eddig csak egy falusi újságban jelent meg - és itt kérek elnézést a szerzetes rendtől - a BARÁT feleségének a korszakalkotó és főleg(!) gyógyító képeiről egy mindössze kétoldalas kis cikkecske, és mi ez a demokratúra tempó kérem szépen?

És még van lejjebb is...

Kládek Tibi (törölt) 2018.01.12. 11:07:18

@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Nem a merésen van a hangsúly, azon hogy nyilvánosságot kap a szar. Amúgy Alföldi Róbert is festeget, megpróbálja eladni, meg is veszik tőle mer Alföldi, de szar az övé is, nincs elmélyült vizuális képzés a háta megett. Viszont róla nem hallottam hogy ajnározták a képeit ilyen szinten.

Kládek Tibi (törölt) 2018.01.12. 11:11:17

remélem nemsokára tanítani is fog a MOME-n, és a Fekete György fogja beemelni az MMA tagjai közé

Attilajukkaja 2018.01.12. 11:11:29

@6.Lenin:
"A vallásos ember nyalja az istene seggét, vagy elfogadja a tanait?"
Mivel Istent az emberi elme találta ki, ráadásul test nélkül, ezért nehéz lenne a seggét nyalni.

"Közöd ebbe beleszólni?
Döntsd már B+."
Már régen eldöntöttem! Nem tudtad? :o))))
A hit egy makacs dolog, de nehéz CSAK erre építeni. A mindennapi életbe sajnos bezavar a realitás is. Mármint egyesekébe. Rogánnak vagy Saját Lábon Állok Ráhelnek bizonyára nem annyira. Egyelőre!

"Látom neked is kár bármit is írni, vagy csak megjátszod, hogy tényleg ennyire...."
Akkor ne tedd!
Amúgy meg szerintem te játszod meg magad azzal, hogy Beus asszony káprázatos világát véded körömszakadtáig. Festegessen csak a nagyasszony, senkinek nincs ezzel semmi baja. Csak ne úgy állítsak be Mészáros sajtójában, mint egy új fantasztikus tehetséget. Tedd a szívedre a kezed: ugye te sem látod benne azt az átütő energiát, amit Nagy Enikő cikke sugall? :o)

6.Lenin 2018.01.12. 11:12:58

@Szelid sunmalac:

Nekem Picasso képei sem tetszenek. Mit nevezünk művészetnek, és mit nem, ebben nem is szeretnék egyoldalúan állást foglalni valaki ellenében, vagy mellette. Hiszen akinek valamilyen papírja van, mert elvégzett valahogy egy iskolát az sem biztos, hogy valóban művész, vagy amit csinál, művészet.

Én egyedül abban foglaltam állást, hogy ezt a kérdést már kisajátították, több más kérdés mellett, magukat kiválasztottnak véltek. Ebben kár is lenne vitázni. Abban is, hogy ez a gyakorlatban nem igen valósult meg, hogy tényleg ők képesek mindent a legvilágosabban átlátni.
Ennyi.

Azt is írtam, hogy a posztot el sem olvastam, ezért arra nem is reagáltam, csak néhány hozzászólásra, ami igazolja is, hogy jól saccoltam. Ez nem művészeti kérdés.
Nem tartozik a spiné a brancsba, tehát művészet soha nem is lehet amit csinál. Erre reagáltam.
Tetszik, nem tetszik mi a toszt számít itt?

Szelid sunmalac 2018.01.12. 11:15:01

@6.Lenin: Irtal egy feloldalas bekezdest, de nem tudtal egyens valaszt adni egy igen-nel vagy nem-mel. Ez nekem mindent elmond, koszonom.

6.Lenin 2018.01.12. 11:22:39

@Szelid sunmalac:

Te tényleg nem érted?
Itt ki a lópisztolyt érdekli a tetszik, nem tetszik kérdés?

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 11:23:41

@Szelid sunmalac:

Aki az igazság oldalán áll, annak nincs mitől rettegnie, se üldözési mániával nem kell küzdenie.

Attilajukkaja 2018.01.12. 11:23:54

@6.Lenin:
" egyedül abban foglaltam állást, hogy ezt a kérdést már kisajátították, több más kérdés mellett, magukat kiválasztottnak véltek. Ebben kár is lenne vitázni."
Szerintem meg pontosan erről lenne érdemes vitázni. Mi az, hogy "magukat kiválasztottnak véltek"?
A Széchenyi által alapított akadémián nagyon komoly szakmai mérlegelésen megy át egy jelölt. Ott mindenféle politikai beállítottságú szakemberek, érdemes tudósok és művészek vesznek részt az élbírálásban. Ott ma már nem pártpolitikai döntések születnek. Az az időszak elmúlt, akármennyire is vitatod ezt. Éppen ezért alakították meg az MMA-t. Mert némelyeknél fontos, hogy a kormányhoz való hűséget honorálják!

maxval bircaman szeredőci szürke proletár · http://www.bircahang.org 2018.01.12. 11:25:51

@Kládek Tibi:

Ezzel semmi gond. Nekem se Alföldi, se Mészáros művészete nem tetszik. De miondta már valaki, hogy Alföldi8 azért szar, mert ballib? Itt pedig ez van mondva, ellenkező előjellel.

Szelid sunmalac 2018.01.12. 11:26:11

@6.Lenin: Meg mindig nem valasztoltal:
SZERINTED megerdemli a kepek alapjan, hogy nagy muvesznek hivjak es cikket irjanka rola? Igen vagy nem? (Vigyazz, eldontendo kerdes)

tremoló 2018.01.12. 11:27:50

Jo poszt mind tartalmaban, mind stilusaban.

6.Lenin 2018.01.12. 11:35:09

@Szelid sunmalac:

Ilyen kérdésekről nem itt vagy bárhol másról kellene cikket írni, mert nem a művészet, vagy nem művészet az alapvető kérdés. Ha máshol írtak róla cikket, azt sem fogom elolvasni, ahogy ezt sem olvastam.
A hozzászólások érdekelnek, mert az izgalmasabbnak tartom.
Hiába rugózol itt valamilyen helyeslő, vagy ellenző válaszért. Az a része nem érdekel, mert az csak a felszín lehet, bármelyik oldal is írja.
Engem mindig is jobban az érdekel, hogy egy valaki/valami, vajon miért is azt mondja/írja, amit, mert abban lehet a lényeg elrejtve, vagy az igazi szándék.
Mi ebben a bonyolult számodra, hogy értselek én is?

Bretschneider detektív 2018.01.12. 12:00:40

Ez a Felcsúti Hírlap vajon Lőrinc médiabirodalmának a tagja?

6.Lenin 2018.01.12. 12:03:36

@Szelid sunmalac:

Jobban megnéztem az egyik-posztba is szereplő - képét a hölgynek. Megdöbbentem.
(színes hullámok + narancssárga kör)

Ez a XXI. század tökéletes ábrázolása művészi eszközökkel, nagyon ráérzett a spiné.
Az embertömegek áramlásának hullámzása, Soros Gy tökéletes jólelkűsége-filantróp volta, de világosan átérezhető a hullahegyek mélységes fájdalma is akik eme filantróp ember járulékos veszteségei.
A bal sarokban a NER hatalmas jelentősége is világosan kivehető az ecsetvonások kifinomult kezelésében.
Csodálatos érzés ragadott meg a képet mélyebben tanulmányozva, a ballibák balfaszságának színekkel illusztrált technikája is biztos kezekre, kiváló látásmódra utal.
Ez a spiné a zsigereiben is érzi a XXI. század összes fájdalmát, örömét, Soros hatalmas nagyságát, vagy piciny, de szorgalmas emberi mivoltát.És akkor még nem is ecseteltem, mint az alkotó
Mészáros isteni mivoltát, és Juhász Péter hatalmas küzdelmét a gonosz ellen. Majd, ha magamhoz tértem a döbbenetből.

Aki írni tud, az nem tehet mást, mint ír róla, valahol, akárhol, tök mind1.

Attilajukkaja 2018.01.12. 12:11:14

@6.Lenin:
"a ballibák balfaszságának színekkel illusztrált technikája is biztos kezekre, kiváló látásmódra utal."
Kár, hogy ennél az együgyű mantránál nem jutottál tovább! :o((((

Szelid sunmalac 2018.01.12. 12:24:14

@6.Lenin: Milyen felszin ember. Ha nem tudod mi a tema, akkor megis mi franchoz szolsz hozza? Pont olyan vagy, mint altalnos iskoalban az idegesito faszkalap gyerek, aki mindenbe belepofazik es tudalekoskodik, aztan jol megverik. Csak neked meg nagyobb a szad, mert tudod ,hogy nem vernek meg.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:36:41

@6.Lenin: Nem is vártuk hogy elolvasd, majd valamit beleképzelsz és elkezdesz azzal vitatkozni.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:39:40

@6.Lenin: "Engem mindig is jobban az érdekel, hogy egy valaki/valami, vajon miért is azt mondja/írja, amit, mert abban lehet a lényeg elrejtve, vagy az igazi szándék."

De ahhoz olvasni kell! Ha nem tudod mit ír poszt, akkor a hozzászólást sem értheted. Bár annyi metalkó után amit munkásőrként benyakaltál, nem is várunk más mint hogy, a háromféle szinapszisodból egy vegetatív, kettő gátló.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:41:36

@6.Lenin: "Művészet az, amikor egy meztelen valami kiveri a színpadon két férfi farkát." - Milyen sajátos, hogy neked ez jutott eszedbe. Még mindig nem mehetsz játszó tér közelébe?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:42:50

@6.Lenin: "Szerintem próbáld még néhányx elolvasni, hátha, " - ne tanácsolj olyat, amit te deklaráltan nem művelsz!

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:44:41

@6.Lenin: "Mondjuk a Hősök terén kiveri GY.F. farkát, miközben az internacionálét énekli?" Ez a farok kiverés neked valami gyerekkori fixáció, vagy esetleg amikor önkormányzati képviselőként a gyerekek "kiemelésével" foglalkoztál a családjukból?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 12:47:13

@6.Lenin: Ez a farokkiverés nagyon megfogta a fantáziád. Sajátos.

Ambiorix 2018.01.12. 12:47:41

Óbasszameg, már megint lehoztak egy cikket, anélkül, hogy harmadixem eftárs az agitpropról láttamozta volna.
Mi ez a lazaság, elvtársak?
Ezért valaki még megüti a bokáját, elvtársak!
Éberség, elvtársak!
:D

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.01.12. 12:50:17

ez nem művészettörténeti vagy esztétikai kérdés. Én tanultam is művészeti felsőoktatásban és oktatok is benne. Ezek a képek _technikailag_ nem ütik meg azt a szintet, amit egy kisképzőben elvárunk egy 12-14 évestől. Közelében sincs annak. Amíg nincs meg a technikai szint, addig nincs miről beszélni. Az esztétika és a művészettörténet jóval e fölött kezdődik.

6.Lenin 2018.01.12. 12:53:50

@Szelid sunmalac:

Leírtam, hogy nem olvastam, nem is ahhoz szóltam hozzá. A hozzászólásokhoz fűztem hozzá a saját véleményem, de mivel te és ez a jukkaja baszogatni kezdtetek, akkor joggal gondolhatom, beletrafáltam az eleven húsba. Nem cáfoltátok, hanem igazoltátok az általam leírtakat.
Részemről siker, a többi nem érdekel.

Te mi a faszért szóltál hozzám, ha nem értetted miről is írok? Pedig világosan leírtam, hogy magát a posztot nem olvastam, és ahhoz sem pozitív, sem negatív megjegyzést nem is fűztem.

A poszt szándéka azért kibogozható a hozzászólásokból. Senki nem írt addig a képekről, hanem a személyeket szapultátok, és azokat a hozzászólókat, akik nem dőltek be ennek a szándéknak.
Nem kellett sokat filózni a szándék kiderítésben, szerintem. Nekem a hozzászólások ezt igazolják vissza.

Ha a poszt véletlen másról szól, vagy más szándékkal készült, visszavonom az előbbi megjegyzésemet, igaz ahhoz el kéne olvasnom, de ahhoz meg nem sok kedvem van.

Mi a tosz ebben olyan bonyolult egyeseknek?

6.Lenin 2018.01.12. 12:58:16

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Te egy olyan sötét fasz vagy, mint egy néger seggelyuka éjfélkor, a két végén berobbantott alagút közepén. Te írod nekem, hogy beleképzelek az írásomba olyasmit , amiről a másik írása nem is szól?

6.Lenin 2018.01.12. 13:00:59

@harmadikszem:

"ez nem művészettörténeti vagy esztétikai kérdés"

A hozzászólók nem is ezzel foglalkoztak. Ők politikai kérdést próbálnak belőle csinálni.

Kösz, hogy végre felhívtad rá a figyelmüket.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.01.12. 13:08:35

@6.Lenin: politikai kérdés annyiban, hogy az újágírók azért foglalkoznak ezzel a gyermeteg szánalmas fossal, mert a polgi-strómi nejéről van szó, illetve ezért zengenek róla ódákat. A nő képeire meg az arcára is rá van írva hogy, PC-n mondva, infantilis, gyermeteg lélek, ő valószínűleg észre sem veszi, hogy itt érdemtelenül van dicsérve/megérdemelten kiröhögve. Kiszel Tünde effektus. Szóval ez elsősorban nyilván a sajtó bűne nem az övé.

Fent még szóba került Alföldi neve, nos, az ő festményei is rettent rosszak, mind technikailag, mind művészileg. Nagyon szarok. Két kategóriával magasabb szinten szarok, mint a Mészárosné minősíthetetlen munkái, de attól még nagyon szarok. És az, hogy ő ezt nem veszi észre, az én szememben igencsak megkérdőjelezi, hogy milyen művészi kvalitásai vannak látásmódját illetően, mármint Alföldinek, Mivel Mné Marikáról ilyet eleve fel sem tételezek.

6.Lenin 2018.01.12. 13:08:40

@6.Lenin:

Vagy ....izé..... talán a szándékok találkoztak?

Szelid sunmalac 2018.01.12. 13:12:32

@6.Lenin: Osszegzem: Fogalmas sincs mi a tema, mirol irnak masok, te csak beleugatsz, es ha reagalnak, orulsz, hogy szoltak hozzad es elkonyveled, hogy ma is sikeres, faszagyerek voltal. Hat ooo....nem is tudom...

6.Lenin 2018.01.12. 13:17:10

@harmadikszem:

Bocs, egyszerre írtunk.

"politikai kérdés annyiban, hogy az újágírók azért foglalkoznak ezzel a gyermeteg szánalmas fossal, mert a polgi-strómi nejéről van szó, illetve ezért zengenek róla ódákat. A nő képeire meg az arcára is rá van írva hogy, PC-n mondva, infantilis, gyermeteg lélek, ő valószínűleg észre sem veszi, hogy itt érdemtelenül van dicsérve/megérdemelten kiröhögve. Kiszel Tünde effektus. Szóval ez elsősorban nyilván a sajtó bűne nem az övé. "

Vagyis a fenti megjegyzésed hangneméből is levonhatom azt a következtetésemet, hogy elolvasás nélkül is eltaláltam a szándékot.
Te abban lehetsz maher, hogy ránézésre el tudod dönteni vkiről, hogy infantiltis a spiné/pacák. Én meg abban, hogy olvasás nélkül, a reakciókból, hogy mi is volt a szándék.

Jól összejöttünk.

Attilajukkaja 2018.01.12. 13:17:26

@6.Lenin:
"te és ez a jukkaja baszogatni kezdtetek, akkor joggal gondolhatom, beletrafáltam az eleven húsba"
Persze, mert más dolgunk sincs, mint téged baszogatni. :o)))
Amúgy meg, aki qvának áll, az ne csodálkozzon azon, ha megbasszák! Eleven húsba pedig akkor trafálsz bele, amikor körömszakadtáig véded a gazdáidat, meg a becses nejeiket, akik a mi pénzünkön "művészkedik" szét az országot. Na az tényleg nagyon fájdalmas a magyar emberek többségének!

@harmadikszem:
"Kiszel Tünde effektus."
Ezen jót nevettem! :o)))

6.Lenin 2018.01.12. 13:19:34

@Szelid sunmalac:

Ezek már túlhaladott, lényegtelen részletek. Őrültem a találkozásnak.

6.Lenin 2018.01.12. 13:23:35

@Attilajukkaja:

Hol védtem, támadtam bárkit is? Leírtam a véleményem. Senki mellett nem álltam ki, nem védtem.
A gyermeteg lelkivilágod meg végképpen nem érdekel, pláne, ha neked így jó.

Légy továbbra is ilyen, a sólyom meg másmilyen, de mindketten tudnak repülni.

Attilajukkaja 2018.01.12. 13:35:43

@6.Lenin:
"Hol védtem, támadtam bárkit is?"
Eleve mindenki bunkó és ostoba számodra, aki nem Orbán alapelveit vallja. Rendszeresen becsmérled azokat, akik nem eszerint gondolkodnak. Nem csak ennél a posztnál.

"A gyermeteg lelkivilágod meg végképpen nem érdekel"
Dehogynem! Különben miért válaszolgatnál nekem folyton?

"Légy továbbra is ilyen, a sólyom meg másmilyen"
Tisztelem is a sólymot. Főleg, ha nem tör az életemre.

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · matyimentes.blog.hu 2018.01.12. 13:42:54

@6.Lenin: Látom az összefüggések nem jöttek le neked. Te írtad hogy nem olvasod el. Gombázol is a metalkó mellett?

Attilajukkaja 2018.01.12. 13:53:01

@6.Lenin:
Mi van a léggyel? Nem tör senki életére. Hogy te lenézed, mert magadban egy sólymot vizionálsz, az egy más kérdés.

6.Lenin 2018.01.12. 13:53:37

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Minek olvastam volna el? A szerző is megerősítette, hogy mi volt a szándék. Anélkül is eltaláltam.
Köcsög.

Különben elég jó játék, ha a hozzászólások alapján megpróbálod eltalálni a poszt szándékát.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.12. 13:55:14

@6.Lenin:

"Művészet az, amikor egy meztelen valami kiveri a színpadon két férfi farkát.

A csúcs, amikor egy művész molesztálja nevelt lányát, vagy bedrogozva, megerőszakol tizenéves magatehetetlen lányokat."

Csak ha Schilling úr vagy más ballibek által 'kóser'-nek nyílvánított művész kivitelezi, szigorúan kultúrális alapon.

6.Lenin 2018.01.12. 13:56:17

@Attilajukkaja:

Megint tévedtél, én vagyok a légy, szemtelen és minden szarra rászáll.
A sólyom meg csak egy madár, semmi köze hozzád. Ő élesen lát mindent.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.01.12. 13:56:57

@6.Lenin:

Ballibeknek kedvenc szórakozása, hogy listáznak.

Vannak a jó művészek, és rosszak.
A jó TV-k és rosszak.
A fontos a lista, és az hogy a hívő ballibek tudják mikor kit kell utálni parancsra.

Attilajukkaja 2018.01.12. 14:03:09

@6.Lenin:
"A sólyom meg csak egy madár, semmi köze hozzád."
Persze, hogy nincs! Mintha bárki is ezt állította volna. :o))))

"elég jó játék, ha a hozzászólások alapján megpróbálod eltalálni a poszt szándékát"
Akkor fussál neki még egyszer, mert eddig nem sikerült!

@Rettegek mert ballib vagyok:
"a hívő ballibek tudják mikor kit kell utálni parancsra"
Nézzétek má', ki beszél!!! :o))))

6.Lenin 2018.01.12. 14:06:32

@Rettegek mert ballib vagyok:

Ennek pediglen az az oka, hogy a felsőbbrendűségi izét a gyakorlatban eddig semmivel sem tudták igazolni.
Mire összejönne valami, mindig buknak, eltűnnek, aztán megint előjönnek.
Próbálkoznak, ezt lehet(ne) méltányolni is akár, de minek, úgyis megint belebuknak.

6.Lenin 2018.01.12. 14:08:54

@Attilajukkaja:

Ne erőlködj, ismerlek már annyira.

Attilajukkaja 2018.01.12. 14:11:40

@6.Lenin:
OK, nem erőlködöm, ha te sem teszed.

"Mire összejönne valami, mindig buknak"
Ahogy a diktátorok is. Ilyen a világ dinamikája.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2018.01.12. 14:32:41

@ipartelep: okés, akkor máshogy: láttam már minősített képeket 50-100 ezerért árulni ami semmivel se volt jobb (igaz rosszabb se), mint ezek.

Még egyszer a kérdés. Volt itt ilyen? És a minősítő kimondta, hogy szarok? Vagy csak a posztíró, te, én döntöttünk?

Attilajukkaja 2018.01.12. 14:44:32

@doggfather:
Szerintem eléggé kilóg a lóláb. Nem egy művészeti lap, nem egy szakértő dicsérte az egekig Beus asszony gyógyhatású képeit, hanem a férje kezében lévő helyi harsona egyik újságírója. Attól még lehet, hogy jók a képek, de még itt sem dicsérte meg senki ezeket. A poszt írója viszont kifogásolta a technikáját és az ecsetkezelést is.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.01.12. 14:51:53

@doggfather: Miről beszélsz, arany bogaram? Olyasmiről, amiről mindenki tudja hogy mi a helyzet. Ez a nő az uborkafán talált némi festéket, vásznat, ecsetet, és elkezdett velük úgy csinálni, mint ahogy a festők szoktak csinálni. Olyan tárgyakat csinált, amikről az agyhalott rosszoldali fideszgyíkok azt hiszik, hogy azok festmények. Miért hiszik azt ezekről a tárgyakról az agyhalott rosszoldali fideszgyíkok, hogy festmények? Hát azért, mert ennyire ostoba, szervilis, gondolkodni képtelen barmok ők.
Na de te meg itt közben komolyan kérdezed, hogy ezeket a tárgyakat egy hozzáértő művészettörténész minősítette-e? Hát nyilván nem minősítette, minek minősítette volna őket egy szakember? Ennyi erővel én is kihívhatok egy szakembert, hogy minősítse azt a lábnyomomat, amelyet aközben alkottam, miközben beleléptem a sárba. A közös bennük az (a lábnyom-alkotásom), és a Mészarosné tárgyai között, hogy egyik sem művészet. Így nincs mit minősíteni rajtuk, nincs miért minősíteni őket. Ill. hát nyilván az is egy minősítés, amit itt mi adunk rá. "Szar". Ez a rövid, tömör, lényegre törő minősítése ezeknek a tárgyaknak, és több szót nem is érdemes vesztegetni rájuk.

morph on deer 2018.01.12. 16:55:22

@Rettegek mert ballib vagyok:
“Csak ha Schilling úr vagy más ballibek által 'kóser'-nek nyílvánított művész kivitelezi, szigorúan kultúrális alapon.”

Hogy ti - mármint te meg Uljanov elvtásr - milyen tájékozatlanok vagytok!
Ez már mind a múlté!
Mert a művészet az egészen más, ahogy bölcs vezérünk ezt tisztán, - azaz kísérő nélkül - értésünkre is adta:

“Ez az akadémia és ami körülveszi, egy része egy koncepciónak. Az én koncepciómnak, hogy a futballnak nem kell üzletiesnek lennie. A futball inkább a művészethez tartozik, nézzék meg ezt a stadiont, ez művészet.”

Ja. A foci az igazi, mert az akkora művészet, hogy a fal adja a másikat, ha még eddig csak a biztosítékot verte is ki...

Szóval ti sehol nem vagytok!

tireless treehugger 2018.01.12. 22:55:25

A kép jó, jót nevettem rajta, a nevetés pedig gyógyító hatású.

Untermensch4 2018.01.12. 23:36:13

@harmadikszem: Mivel 6.lenin elvtárstól igyekeztem soket tanulni (a szándék kitalálására célzok mint ezoterikus képességre...), most a tanultakat hasznosítván jósolni fogok.
Stadler lebukott a képek áfája miatt. Egy stróman lebukhat ha nincs a vagyongyarapodásával párhuzamosan elég adóforgalom. A művészeti tevékenység nem adóköteles. Egy jövendőbeli elszámoltatásnál bármilyen problémára a számokkal, a nemzet gázszerelője előhúzza a bíróságon a feleségét akinek a képeit hihetetlen összegekért vették meg az évek során (de tényleg, becsszó), a nem adózottnak látszó vagyon ebből van, oszt' jónapot.
Ebben azért annyi pozitívumot látok hogy még félnek a jövendőbeli elszámoltatástól tehát készülnek rá. :)

Untermensch4 2018.01.12. 23:39:15

@morph on deer: "Mert a művészet az egészen más, ahogy bölcs vezérünk ezt tisztán, - azaz kísérő nélkül - értésünkre is adta:"

tisztán - azaz kísérő nélkül :) :D XD

Egyébként a legsikeresebb focicsapatok (mármint a VB-n meg ilyen NER-hátamögötti helyeken) nem piaci/üzleti alapon működnek?

morph on deer 2018.01.13. 00:31:52

@Untermensch4:
Se kísérő, sem ápoló!
Én nem tudom, hogy lehetnek ilyen felelőtlenek, de tényleg. Így aztán most ilyesmiket lehet olvasni...

Ó, hát dehogy piaci alapon, nem, szó se róla! Az, hogy adják veszik a csapatokat mag a játékosokat az legfeljebb üzlet.
Piaci alapon akkor működhetne bármelyik ilyen bohócegylet, ha a saját bevételük alapján képesek lennének működni, esetleg szponzorok támogatásával, - az állam is csak egy ilyen lehetne, - de semmi egyéb.

Most meg mindenki pénze megy hozzájuk, mivel a TAO közpénz, mint tudjuk.

Azért nem egészen értem az orbánhívőket: szerintük az tényleg helyes, hogy a miniszterelnök személyes hobbijára költ az ország százmilliárdokat?
Vagy valóban jó dolog azért melózni és fizetni a nem csekély adót, hogy falábú semmittevők milliós fizetésekért hozzanak szégyent az országra?
Mert ez nem bal-jobb kérdés, hanem a józan ítélőképesség kérdése - kéne, hogy legyen.
Jó, a bélyeggyűjtés sem olcsó hobbi, de ahhoz mégse kell stadion..!

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.01.13. 10:36:03

@morph on deer: az orbán hívők nem ilyen logika szerint működnek, hanem beszopják a propagandát és azt mondják, hogy orbán úr _bármit_ megtehet, mert ha ő nincs akkor vagy visszajön a gyursány úr vagy bejönnek a migráncsok. És, orbán úr bármit meg is tesz. Szóval ez egy ilyen win-win.

Untermensch4 2018.01.13. 12:43:36

@morph on deer: Történelmileg úgy alakult hogy egy időben sportolók közé jártam házibuliba. Ott hallottam egy érdekes dolgot, próbálom pontosan felidézni.
Egy kezdő focista játszik megyei valahanyadik szinten, kap vmennyi fizetés-szerűséget is már havonta. A meccsek legfeljebb a játékosok rokonainak és a nagyon lokálpatriótáknak érdekesek.
Egy kezdő röplabdás játszik vmilyen megyei szintű csapatban, ami az eredményeivel már az országon kívülre jut meccsekre. A röplabdás csak fizet az edzésekhez a pályahasználatért...

bozgorgyerek 2020.12.29. 11:36:20

@6.Lenin: ezt a hozzászólást 2021 ben is el fogom olvasni egy gyöngyszem

6.Lenin 2020.12.29. 13:05:30

@bozgorgyerek:

Már ezért érdemes volt megszületnem. Kösz.
süti beállítások módosítása