Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

5 dolog amit nem köszönsz meg, ha elmúltál 15

2018. május 23. 16:13 - harmadikszem

cimkep.JPG

 

Mivel én kétszer 15 is simán elmúltam, ezért az e cikkben bemutatott jelenségek teljesen rejtve lennének előttem, ha nem dolgoznék alapvetően fiatalok között. Mivel viszont igen, ezért eljut hozzám sok minden, aminek nagyon nem kéne. Itt arról van szó, hogy bizony létezik generációs szakadék, és nekem például nagyon nehéz nem minősíteni az alant bemutatott produkciókat. Fontos tudni azonban, hogy a fiatalok nagy része számára ezek igényes, vicces, tanulságos, vagy ki tudja milyen, de nézett cuccok. Még akkor is, ha nekünk, akik nem vagyunk már 15 évesek, ezek ratyifos dolgoknak tűnnek, és tényleg.

kozepsuli.JPG

1.       Középsuli című szemét

Ebben a filmsorozatban amit százezrek néznek és közel 80 részt vetítettek eddig, mindenféle hülyegyerekek bohóckodnak házi videós szintű felvételeken. Mondom én, mert őszerintük viszont ez tök jó.

holnaptali.JPG

2.       A holnap tali című iszonyat

Ezt a szintén alacsony költségvetésű és színvonalú cuccot, melynek már a címe miatt ölni tudnék,  szintén rengetegen nézik, és, Uram irgalmazz, már vagy 240 részt vetítettek. De kinek? Hát, ha elmúltál 15, akkor biztosan nem neked.

kepkivagasmindenalmod.JPG

3.       A Minden álmod a fentiek roma kisebbségi verziója, nem kommentálnám.

 

musically.JPG

4.       Ha eddig bírtad, akkor a Musical.ly nevű, mondjuk úgy, dologtól garantáltan megüt a guta. Rólam egyszerűen szakad a víz az égéstől, valahányszor belenézek 1-1 ilyen produkcióba, de szerintük ez teljesen rendben van. Szerinted?

youtuber.JPG

 

5.       Örök kedvenceim a végére: az influencerek és youtuberek! Fogadjunk, hogy ha elmúltál 15 akkor kurvára egyikről sem fogod tudni hogy ki a büdös franc, de ez csak azt mutatja, hogy öreg vagy. Ahogy én is, mivel a vicces influencereken (a többség afféle komikus szerű szeretne lenni) soha de soha nem tudok röhögni, a többit (mondjuk akik kifestik a szemüket és 300 ezren nézik közben, vagy akik az ún. kicsomagolós videókat csinálják, tehát mondjuk kivesznek egy új cipőt (cipőt bazdmeg, jó? cipőt!) egy dobozból és álmélkodnak felette), na a többit viszont már nem is értem.

 

Nézzétek meg őket, és engedjétek el. Ez nekünk már nem fog menni!

 

 

 

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr8413995658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tireless treehugger 2018.05.23. 17:54:59

Nem szereted, nem érted, nem érdekel,... tehát megoregedtél

Agyilag hulla vagy, nem vagy képes alkalmazkodni, megújulni, megérteni.

Bezáródtál a saját világodba, minden ami kívül van az ellenség gonosz buta .....

És még csak 30, pfffffffffff......

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.05.23. 18:05:14

@tireless treehugger: ez a szó szoros értelmében így van, helyes diagnózis!

tireless treehugger 2018.05.23. 18:27:03

@harmadikszem:

De legalább ne válaszolj!!!!!!!!!!,
csak kiosonsz a hűtőhöz kiveszel egy jégkrémet és beleölöd magad. Aztán ha elmúlt a hatása akkor megismétled.

ps: gondolkodást ne erőltesd, biztos vannak előnyösebb tulajdonságaid.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2018.05.23. 21:57:59

A világban élő emberek, a társadalom mindig is sokféleképpen különböző csoportokra volt osztható. Ezen (mesterséges) csoportok, illetve felosztási szempontok között egyik fontos, és jellemző, az értelmesség, okosság, vagy műveltség szerinti felosztás. Egy másik, még jellemzőbb, az életkor szerinti. Ezek részben, és valamennyire korrelálnak is egymással, hiszen ugye egy 15 éves lányka még nagyon gyerek, ennek megfelelően nagyon gyerekes dolgokkal foglalkozik, amely dolgokkal való foglalkozás egy 40 évestől nagyon ciki, és problémás lenne, és azt butaságnak is tartja. A generációs ellentét nem új találmány, a hírek szerint már Szókratész (vagy Platón?) is panaszolta...
Kérdés, hogy jó-e ez. Hát ez van, nagyjából mindig is ez volt. A jobb kérdés inkább az, hogy az adott csoportokban van-e az intellektuális romlás irányába mutató tendencia. Magyarán: a régebbi 15-20 évesek értelmesebbek voltak-e mint a maiak? Ezt nagyon nehéz megítélni, én kapásból nem is tenném. Egy másik kérdés, hogy bármilyenek is most, a társadalom tudja-e később kompenzálni a butaságukat, tudja-e nevelni őket? A fene tudja ezt is... Ezek folyamatok hatásai (merthogy végül is a hatások, az eredmények, a kimenetelek a fontosak) csak nagyobb időléptékekben összehasonlíthatók egymással. Hogy pl. jobb lett-e az élet... De abba meg számos más tényező is belejátszik ugye.

Mindenesetre, az biztos, hogy a generációs szakadékok a modern világban fokozottan vannak jelen. Egyszerűen ezért, mert az élet sokkal sokrétűbb, gazdagabb lett, az emberek ma már sokkal több mindennel foglalkoznak, mint 1000 éve, és így sokfelé tudnak "tendálni". És tendálnak is, és ezek a különféle tevékenységeik el is választják egymástól őket.

A nyilvánvaló hülyeségeket persze el kell ítélni, akár tiltani kell. De a divat-hülyeségeket meg hagyni kell, hiszen egyrészt nem éri meg küzdeni ellenük, másrészt meg úgyis kinövik majd. Hát asszem, kutyafuttában kb. ez mondható erről.

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.05.24. 00:23:43

@tireless treehugger: b+, anyád már kiette belőle a mandulát. Így nincs értelme :(

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.05.24. 00:24:38

@ipartelep: hagyom én már hogyne hagynám. Csak időnként csodálkozom ezen-azon ;)

Untermensch4 2018.05.27. 20:06:08

@harmadikszem: A kicsomagolós videók nézői sztem érthetőek. Szeretik átélni a kicsomagolós részt a tárgyak birtoklásának folyamatából. Ha az adott tárgyra nincs szükségük, nem engedhetik meg maguknak (kindertojás tényleg illegális az usa-ban?) akkor a legjobb ha kicsomagolós videót nézegetnek. Ez sztem semleges tevékenység, ártani nem használ... :)
A többit nem merem megnézni mert öreg vagyok. :D

TothJanJ 2018.06.02. 16:59:29

Nocsak. Lesz valami fontos a következőben és meg kell dobni előtte, vagy ezt most valami spontán trauma hatására?

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.06.10. 20:51:11

@TothJanJ: spontán, spontán, év végi médiaelemzés kurzusok prezentációi ihlették. Fontos dolgok itt már nem történnek.
süti beállítások módosítása