Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

A Századvég vége a vég kezdete

2018. szeptember 24. 23:38 - harmadikszem

mafia.jpgBezúzták a Századvég című folyóiratot, a hírek szerint azért, mert kritikus volt (ami Orbániában annyit tesz, nem volt eléggé meggyőzően NER-barát. Mivel az inkriminált és azóta betiltott folyóiratszám véletlenül a kezembe került, nem kellett sokat vári ahhoz, hogy olyan mondatokra találjak ami talán kiverhette a biztosítékot a kormánynál, amelynek maffiaügyeivel mostanában tele van a sajtó. Íme például rögtön az első tanulmány elejéről:

"A járadék és a járadékvadászat fogalma kulcs a korrupció megértéséhez is. Három típust különböztetünk meg. Valamely mértékben mindegyik előfordul minden kapitalista piacgazdaságban, de mindhárom, különösen pedig az első és harmadik kiemelkedően fontos a poszt-kommunista kapitalizmusokban. Ezek a következők:

(i) a politikai elit foglyul ejti a piacot;

(ii) az oligarchák foglyul ejtik az államot;

(iii) egy autokratikus vezető foglyul ejti az oligarchákat a politikai ellenfelek szelektív kriminalizációja útján, vagyonukat pedig újra elosztja a lojális újgazdagok között.”

Nem csodálom, hogy erre bepöccentek. Rossz lehet tudni, hogy egyre nyilvánvalóbbak a szemétségeitek, és már gyakorlatilag bármilyen szövegbe beleolvasható az aljasságotok. Érdekes, hogy – miközben ezeket a híreket figyelem – épp Immanuel Wallerstein világrendszer-elméletéből olvasok egy szemelvényt, aki a hetvenes években még semmit nem tudhatott a majdani csúti diktárorról, mégis oly pontosan írt a NER-ről, és arról, mit tesz az országunkkal. A Századvéggel szemben a Wallersteint nem lehet betiltani, úgyhogy nyugodtan közölhetem is az idevágó részt, hogyaszongya

„Minél gyengébb az állam, annál kevésbé lehetséges a gazdagság fölhalmozása produktív gazdasági tevékenységek által. Ez aztán az államapparátust magát teszi meg a vagyonfelhalmozás egyik elsődleges – vagy nem egyszer az elsődleges – helyszínévé: ez jelentkezhet az állami vagyok ilyen vagy olyan mértékű rendszeres meglopása és a megvesztegetés formájában. Nem arról van szó, hogy ez ne fordulna elő az erős államokban is – mert igenis előfordul - , hanem hogy a gyengébb államokban ez válik a tőkefelhalmozás legfőbb módjává, ami viszont kikezdi az állam működőképességét. Amikor az államapparátus válik a tőkefelhalmozás fő eszközévé, akkor a hivatalok rendezett átadása az utódoknak általában igen bizonytalanná válik, ami aztán a választások (ha egyáltalán vannak választások) meghamisításához és kaotikus interregnumokhoz vezet„.

Utána néma csend.

208 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr4414261413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 06:19:16

A tulaj rendelkezett tulajdonával, nem?

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.09.25. 06:28:56

A hazátlan birkát nem tiltanád ki innen? Van nyilas épp elég nélküle is.

W. meg a náci és kommunista diktatúrák alapján is írhatta amit írt. Ha megnézed, nyilas állampártunk és maffiánk is belőlük építkezik.

Attilajukkaja 2018.09.25. 08:47:06

@balcán maxval bircaman:
"A tulaj rendelkezett tulajdonával, nem?"
A gond, hogy a NER azt képzeli, hogy "tulajdonolhatja" a gondolkodást, a tudományos vitákat, a szakmai véleményeket! Tiszta ötvenes évek!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 09:02:30

@Attilajukkaja:

Szóval azt mondod, jogom van cikket megjelentetni ebben a blogban, s ha nem engedi a tulaj, akkor az az ötvenes éveket idézi?

Etniez 2018.09.25. 09:08:35

@balcán maxval bircaman: Nem, azt mondjuk hogy hülyeséget beszélesz.
A századvég közszpénzből van fentartva, tehát jogilag én vagyok a tulajdonosa.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 09:11:13

Ne felejtsétek:

OrBánnak egykoron barátja és elvtársa volt:

Gyurcsány Ferenc
Soros György
Simicska Lajos

Örömmel fogom nézni a "Te is fiam Brutus" véget :-)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 09:11:51

Mindenki sorra kerül, bloggertárs. És minden.

Emmett Brown 2018.09.25. 09:17:05

Mit jelent a gyenge állam? A magyar állam jelenleg nem gyenge abban az értelemben, hogy simán végre tud itthon hajtani szinte akármit (többek között a járadékvadászat biztosítását a cimbiknek). Abból a megközelítésből viszont gyenge, hogy nem tudja megakadályozni, hogy a politikai vezetés a saját céljára használja az egész apparátust.

Szelid sunmalac 2018.09.25. 09:22:16

@balcán maxval bircaman: Mit vagy oda? Veled is rendelkezik a gazdid. Mit teszel ugy, mintha meglepodnel? Te barmire begetsz amit az oroszok csicskasa epp tesz, meg eletedben nem kritizaltal semmit.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 09:22:44

@Emmett Brown:

Minden rezsim, minden diktátor uralma elér a végéhez előbb, vagy utóbb. OrBáné is.
Valamelyiknek katonai puccs, valakinek népfelkeléses ratatatata sortűz vet véget. Valamelyiknél hátbadöfős késszúsás sorozat a parlamentben.

Gyenge azaz állam amelyik ezt nem tudja elkerülni és az utána következő ádáz időszakot.

Szelid sunmalac 2018.09.25. 09:23:22

@TanNé: Lazart kihagytad. Azonkivul nem irtad ide, hogy a blogodra felveszed-e, a blogodnak baratja-e stb. Hol van a napi SPAM?

Attilajukkaja 2018.09.25. 09:23:25

@balcán maxval bircaman:
"azt mondod, jogom van cikket megjelentetni ebben a blogban, s ha nem engedi a tulaj, akkor az az ötvenes éveket idézi?"
Attól függ, hogy miért nem engedi megjelentetni. Az ominózus cikk szerzőjét (szerzőit) felkérték egy szakmai vélemény megírására egy bizonyos témában. Mivel a véleménye nem idomult eléggé a NER politikájához, ezért visszahívták a már megjelent folyóiratot. Vagyis a szakmai szerkesztőség jóváhagyta, de a NER őrei azonnal cenzúrázták. És nem csak visszahívták a már megjelent folyóirat számát, hanem ki is rúgták az egész szakmai szerkesztőséget!!!!!!
A kérdés az, hogy akkor mit is akar a "tulaj" ezzel a szakmai folyóirattal, mert a Századvég nem egy bulvársajtó, amit ezrek olvasnak minden nap. Amúgy ki a tulajdonosa?

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 09:23:40

@TanNé: Nos, hogy a Feri nem volt a Viktor barátja és elvtársa -olyan értelemben, ahogyan ezt használják- sem, az azért elég nyilvánvaló. Sok mindent el lehet mondani e két úrról, de ebben a vonatkozásban szó nem érheti a ház elejét. Sőt, a 90-es években, a Viktor maga említette meg egy videó interjúban, hogy a tárgyalófelek/ellenfelek között egyetlen embert lehet komolyan venni, a Gyurcsány nevezetűt. Kezdettől fogva tudták, hogy a másik hol áll a játéktéren...vagy ha úgy tetszik ugyanannak az éremnek az ellentétes oldalán, de ez már politikafilozófia.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 09:29:10

@poszt.

"Utána néma csend."

Meglátásom szerint, ebben az egyben, tévedsz. Attól tartok kibaszottul nagy lárma, dübörgés, ordítás, tombolás és utcazaj lesz ennek a történetnek az elkerülhetetlen, az országra nézve szomorú és tragikus vége.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 09:31:17

@zord íjász:

Mindketten Kommunista Ifjúsági Szövetség alapszervezeti és feljebbi szervezeti egységei KiSZ-titkárai voltak. Elvtársak. Egy tény. Történelmi tény.

Mindketten alapítottak egy-egy KISZ utódszervezetet. Minkettő KISZ Kettőnek neveztük akkoron.

Gyurcsány: Demisz
OrBán: Fidesz

Itt a kárári gulyás kommunizmus él tovább egy többpárti egyenlőre még puha és nem totalitárius diktatúrában. Ami ugyebár egyre keményedik.

A kisgömböc előbb utóbb kipukkan a mesében és a valóságban is.

invalid user name 2018.09.25. 09:32:56

A vicces az, hogy a századvégnek ez a száma tulajdonképp a fidesz gazdaságpolitikájának alapvető hibáit írta leg. De attól, hogy bezúzzák az újságot, az alapvető hibák még nem szűnnek meg.

invalid user name 2018.09.25. 09:34:28

@Emmett Brown:

"Abból a megközelítésből viszont gyenge, hogy nem tudja megakadályozni, hogy a politikai vezetés a saját céljára használja az egész apparátust."

és abban az értelemben is gyenge, hogy gazdasági érdekek saját céljaikra tudják használni a politikai vezetést.

Kreml propaganda osztály szófiai összekötő 2018.09.25. 09:36:20

@balcán maxval bircaman: A munkaidő 6 órakor kezdődik. 15 percet töltött a komment előtt a tovaris a hotbull.hu/randi/ oldalon. Még egyszer figyelmeztetem, első a munka, csak utána a szórakozás, vagy megvonatom az ingyen belépőjét a Bratovan utcai gőzfürdőbe.

Attilajukkaja 2018.09.25. 09:39:46

@balcán maxval bircaman:
"Ez van, a szent tulajdon..."
Hagyjuk a szenteskedést most az egyszer! Légy olyan szíves és válaszolj a kérdésemre: ki a Századvég tulajdonosa és miből finanszírozza a szakmai folyóiratot? De arra is kíváncsi lennék, hogy kinek szent a tulajdon, mert a NER-nek nem, az tuti!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 09:42:21

@Attilajukkaja:

Tulaj: Századvég Gazdaságkutató Zrt.

vilagnezet.blog.hu · https://vilagnezet.blog.hu 2018.09.25. 09:46:20

@Szelid sunmalac:
A legújabb blogbejegyzésünknek (Migránsok általi megdicsőülés) nincs kapcsolódása a mostani poszt témájához. Mi igyekszünk a témánál maradni, veled ellentétben.

Emmett Brown 2018.09.25. 09:47:47

@invalid user name: amit te írsz, az a 2es pont, de itthon most a 3as pörög ezerrel inkább.

Emmett Brown 2018.09.25. 09:48:59

@TanNé: ez mindig csak utólag derül ki.

Ebben az értelemben az állam 2006ban még erős volt, 2009-10re meggyengült, majd újra megerősödött mostanra.

Attilajukkaja 2018.09.25. 09:51:00

@balcán maxval bircaman:
"Tulaj: Századvég Gazdaságkutató Zrt."
Válaszolj végre a kérdésemre!!!!!!!! Ki finanszírozza a Századvéget?

Szelid sunmalac 2018.09.25. 09:52:21

@balcán maxval bircaman: A nagy lofaszt. Te nem a rosszat kritizalod, hanem amit a gazdad kiad parncsba, de nem ez volt a megallapitas, hanem hogy jelenlegi oroszbarat kormany egyetlen cselekedetet sem kritizaltad soha.

@vilagnezet.blog.hu: A SPAMM-eles nem tema kerdese, hanem alapveto es mindenki altal megvetett bunkosag kisocsem, barmennyire is agalsz ellene. En erre teged meg akkor emlekeztetlek, amikor akarlak. Nem kene folyton spammelned, nem hanynak a szemedre, ez ilyen egyszeru.

vilagnezet.blog.hu · https://vilagnezet.blog.hu 2018.09.25. 09:52:43

@Emmett Brown: Hasonló kissé, mint ami az ókori Római Birodalomban történt.

- Királyság
- Köztársaság
- Köztársaságnak álcázott önkényuralom
-Császárság
- Császári önkényuralom

Szelid sunmalac 2018.09.25. 09:53:20

@vilagnezet.blog.hu: Egyebkent most is pont ezt csinalod te kis kreten. Onreklamozol hogy "a mstani ilyen meg olyan posztunkban....blabla..." Mekkora egy fasz vagy te!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 09:57:27

@Szelid sunmalac:
Te reklámozol minket és köszönjük. (Gerilla marketing) :-)
Szidj!!! Szidj!!!! Minél többet és minél több helyen.
Egyébként a kulturált társalgás megőrzése miatt

IGNORE ON

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 10:00:04

Kimaradt a végéről a lényeg, mert a történelem ugyebár megismétli önmagát:

Hasonló kissé, mint ami az ókori Római Birodalomban történt.

- Királyság
- Köztársaság
- Köztársaságnak álcázott önkényuralom
- Császárság
- Császári önkényuralom
- BUKÁS és összeomlás

Szelid sunmalac 2018.09.25. 10:01:15

@TanNé: Latod ocsem ,ezert vagy te faszkalap: Mert latszolag kiakadsz azon ,hogy te aztan nem onreklamozol, mikozben pont ugyanabban a kommentben onreklamozol.
Milyen ignore hulyegyerek? Hol az ignore gomb, mutasd!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 10:01:21

@Attilajukkaja:

Fogalmam sincs. Gondolom a vásárlóiból él.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 10:05:14

@Szelid sunmalac:

Így igaz. Gazdám a természetes jó, s nem szoktam azt kritizálni, ami ennek megfelel.

sas70 2018.09.25. 10:07:14

A (fülke) forradalom felfalja gyermekeit.
A probléma minden autoriter rendszerben ugyan az. Egy idő után már nincs szabad gondolat, nincs valós, reális helyzetértékelés, teljes lesz a valóságtól való elszakadás és csak a hit, és a hűség lesz a mérce. Amikor ez az állapot kiteljesedik, akkor roppan össze a rendszer.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 10:09:52

@TanNé: Mondom én, hogy valószínűleg nem a szó valódi értelmében használod az "elvtárs" kifejezést. Azért jeleztem előre.

Attól még, hogy mindketten a KISZ-ben (én még tag sem voltam soha, most nem hazabeszélek) csajoztak, még nem voltak, még nem lettek elvtársak, ahogy a KISZ-tagok sem voltak kommunisták pusztán azért, mert a testület nevében szerepelt a "kommunisták" szó. A 80-as évek elején is, ez már gyakorlatilag üres héj volt, de a peresztrojka begyűrűzése és a reformszocialisták lazítása után konkrétan nem jelentett semmit ideológiai értelemben, sem a tagoknak, sem a vezetők többségének. Arra szolgált, hogy helyezkedjenek az új világban azok, akik a politikai szférában akartak kavarni. Arra talán jó volt.

Azzal nem tudok vitába szállni, hogy minek neveztétek a fideszt.

Sosem komálták egymást, ellenfelek voltak a kezdetektől, minden vonatkozásban. De nem akarlak meggyőzni, elmondtad, amit gondolsz erről, és én is.

arckönyv 2018.09.25. 10:10:35

amikor már a saját maffiatársaidnak sem tetszik amit csinálsz talán tényleg rossz úton jársz.

nu pagagyí 2018.09.25. 10:11:51

@balcán maxval bircaman: Persze, tudjuk hogy papíron ki a tulaj: csereszabatos gerinctelen férgek. Bevételük kizárólag a NER közpénz-paradicsomából érkezik. De ki a valódi tulaj?

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:12:44

@balcán maxval bircaman:
"Fogalmam sincs. Gondolom a vásárlóiból él."
A Századvéget a kormány finanszírozza közpénzből, ... vagy nevezzem kösszpénznek?
Egyik nyomtatott sajtótermék sem él meg a vásárlóiból, leginkább hirdetésekből vagy más támogatásokból tudja fenntartani magát. Főleg nem egy kevesek által olvasott gazdasági szaklap. De ezt te is nagyon jól tudod. Ebben az esetben eléggé nyilvánvaló a NER-cenzúra! Szégyen!

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:14:32

@balcán maxval bircaman:
"Gazdám a természetes jó"
Ennél szebbet már régen írtál!! :o)))))))))))))))
Sarokba szorultál, ha már ilyenekkel kell védekezned!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 10:15:56

@nu pagagyí:

Ki a valódi tulaj? Az aki a leírt.

A liberélis demokrácia alapja, hogy minden párt köré kell egy erős céghálózat, mely egyrészt pénzeli a pártot, másrészt a párt, amikor hatalmon van, viszonozza ezt megrendelésekkel.

Pénz nélkül nincs politika.

2018.09.25. 10:17:24

@balcán maxval bircaman: Szalai Bobrovinczki Kristóf, Habony barátja a tulaj...

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 10:18:58

@zord íjász:

.... de elvtársak voltak. Mindenfajta értelemben. Azon a szinten -KISZ titkár- már volt mindenfajta ilyen olyan vizsgálat, környezet tanulmány stb.

Honnét tudom? Mert én visszamondat a főiskolai alapszervezeti KISZ titkári felkérést.
Meg az 1988-1989-es 1,5 sorkatonai szolgálatom alatt politikai kiképzést kaptam.
Érdekes időszak volt. Bevonuláskor: elvtársak voltunk, de a leszerelésnél már bajtársakként lettünk megszólítva.

maxval bircaman szeredőci oroszbérenc 2018.09.25. 10:22:23

@balcán maxval bircaman: A rohadt büdös kurva anyádat, te mocskos oroszbérenc hazaáruló szar állat ! Nézd már meg egyszer miket ugatsz itt állandóan. Mint egy robot , amit ráeresztenek, hogy mindenre ami a csúti dagadt lopos cigány vagy a putyin ellen szól azt támadd!
Baszd meg anyádat a ravatalán te ocsmány féreg. Fogsz még lógni a lámpavason Szófiában vagy a Bajcsin !

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 10:22:54

@zord íjász:

"Néhány politikai dologra rávilágítok itt nektek. A jelenlegi politikai vezetőség a vezető módszertanát a KISZ-ből szopálta. KISZ titkár és vezető volt Rogán, Orbán, Dajcs stb, vagy hasonló. Áder párttitkár volt, Semjén meg az Egyházügyi Hivatal titkára. ... én meg amikor felkértek a főiskolán, hogy legyek KISZ-titkár, annyit mondtam, hogy ezt kihagynám, mert engem a robotok, a technika a műszaki dolgok jobban érdekelnek és abban szeretnék kiemelkedni.

"Viszont ennek ellenére a főiskola után amikor elvittek katonának megint bepróbálkoztak ezzel a politikust csinálnak belőlem dologgal. Az ország keleti csücskében laktam én és a szüleim és akkor nyíltan megmondták. Vagy elvállalom a politikusi kiképzést és akkor viszonylag közeli helyeken is lehetek sorkatona, vagy ha nem, akkor Lenti vagy hasonló helyen a lakhelyemtől kb 550 km-re kell sorkatonának lennem végig. Elvállaltam. Elvtársakként rakatták le velünk az esküt és bajtársakként szereltünk le. Mint minden sorkatona abban a turnusban. Közben volt a "rendszerváltás"-nak kikiáltott kamu. Ami viszont a lényeg. Politikusi kiképzés alatt kitárgyaltuk és több tanuló társam ott is volt a Fidesz megalakulásakor a "közönség" soraiban. Tudjuk, elemeztük, milyen módszerek mentén alakultak. Orbánnal tele voltak az akkori újságok, mint hátrányos helyzetű vegyes etnikum tagja, aki még is továbbtanulási lehetőséget kapott a jogi egyetemen. Tehát tudom és nagyon is ismerem a Fidesz megalakulásának a trükkjeit és nem csak azt, mert nem csak ő alapított egy KISZ 2-tőt, mert ekkor így neveztük, hanem Gyurcsány Ferenc is. Vele akkor találkoztam először Miskolcon. Csak Gyurcsány ezt DEMISZ-nek nevezte el. Tehát mindkét "újkori" meghatározó vezető, Gyurcsány és Orbán is egy "KISZ 2" szervezettel kezdte a karrierjét. "

Bővebben és képekkel, korhű dokumentumokkal:
vilagnezet.blog.hu/2018/02/03/ketfarkuak

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.09.25. 10:26:53

@Emmett Brown: abban az értelemben gyenge, hogy saját magát emészti fel, mivel a piaci versenyereje a nullához konvergál. Abból épülnek az újgazdagok, amit az EU-n keresztül a maffia a zsebükbe csepegtet verseny nélkül, illetve az egykori állami tulajdonok lerablásából. Az erős államok nem magából az államból élnek, hanem a cutting edge fejlesztésekből és a centrális munkaerőből, ott az állam szerepe inkább a jó gazda és a bürokrácia fenntartója. Magyarországon ezzel szemben ha _bármiben_ sikereket akarsz elérni, azt csak az államon (Mészáros Lőrincen ergo Orbán Viktoron) keresztül teheted. Ez azt jelenti, hogy maga az ország egyre gyengébb és versenyképtelenebb - persze ettől még a Lőrinc ergo Orbán egyre gazdagabb és gazdagabb lesz - egy ideig.

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:29:12

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"nincs olyan, hogy természetes jó"
Van, csak nagyon szubjektív, abszolút egyéni. :o)
Birca ilyen semmitmondó dolgokat akkor ír, amikor kifogyott a sajátos érveiből.
Ja, és ha ezt megírod neki, akkor azzal riposztól, hogy "te semmibe veszed a természetes jót"! :o)))))

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 10:31:59

@TanNé: "Meg az 1988-1989-es 1,5 sorkatonai szolgálatom alatt politikai kiképzést kaptam."

Akkor már csak 1 év volt a sorkatonai szolgálat. Én 1989-1990-ben voltam katona, pontosan tudom, a barátaim, akik előttem vonultak be, mindannyian csak 1 évet szolgáltak. A goggle nyilván a barátom, de egy süteményre kell figyelnem, most nem vadászom ki, ha jól rémlik már 1985-ben is csak 1 év volt a kötelező sorkatonai szolgálat De ez mellékes. A többit letárgyaltuk.

És abban az időben (1985-1990) már mindenki röhögött az ideológiai feltérképezésen a KISZ-tagok felvételénél: vegytiszta cinizmussal átitatott rendszer-végjáték volt.

Felk Entelme 2018.09.25. 10:37:07

@balcán maxval bircaman: te egy szerencsétlen és oktalan barom vagy. MIndenhol, mindig osztod azt a marha nagy eszedet, miközben nem ártana még egy kicsit visszaülnöd az iskolapadba, hogy ne csak ráláss a világra a birka nagy szemeiddel, hanem elkezdj gondolkodni is és lásd az adott pillanatokat történelmi összefüggések és hosszabb, bonyolultabb folyamatok elemeként is. Nomen est omen.

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:38:04

@harmadikszem:
"abban az értelemben gyenge, hogy saját magát emészti fel"
És nem csak gazdasági szempontból!!!!!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.09.25. 10:38:51

@balcán maxval bircaman:

ej ejj, még el sem kezdődött rendesen a nap, te már itt a fórumokon csúsztatsz, hazudozol, karácsonyfaezüsttel fújod le a szart, pofoztatod magad... :)

Etniez 2018.09.25. 10:39:06

Viktornak soha nem jutna eszébe, hogy másokat elhallgattasson.

:D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2018.09.25. 10:41:01

@Felk Entelme:

igazából ő az egyszemélyes Magyar Lapos Föld Társaság. ő a hülyeségét és a vonalasságát, valamint a kritikai gondolkodásra való teljes képtelenségét büszkén hordja, mint valami mezt. ahányszor lehülyézik, csak erőt merít belőle. :)

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:49:58

@Etniez:
"Viktornak soha nem jutna eszébe, hogy másokat elhallgattasson."
Szerintem sem! :o)
Viszont bármit megtesz azért, hogy a nemkívánatosok "maguktól" elhallgassanak.

Attilajukkaja 2018.09.25. 10:55:34

Számomra érdekes látni, ahogy az úgynevezett jobboldal kezdi kinyírni egymást, kezdi felemészteni saját gyermekeit. Orbán már leszámolt a baloldallal és a Jobbikkal, nem marad más, mint a saját táborán belül gyomlálgatni. Ez nyilván egy törvényszerű folyamat, és tudjuk, mibe szokott torkolni. Én drukkolok Orbánnak!

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 10:56:49

@zord íjász:

Rosszul tudod, nézz utána! Itt a saját egyértelmű bizonyítékom, hogy én 1,5 évet voltam sorkatona. Az utolsó ilyen turnusban. A leszerelő politikai kiképzésről az oklevelem. Tartalékos hadnagyként szereltek le és be is akartak még hívni máskor is, de már többet nem mentem. Jelenleg a Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottságának a tagja vagyok.

m.blog.hu/vi/vilagnezet/image/Sorkatonai%20oklev%C3%A9l%202.JPG

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 11:01:00

@Attilajukkaja:

Ezt viszont tényleg feldolgoztuk a blogunkba, és ide is tartozik a témához szorosan, mint erkölcsi tanítást. Különös tekintettel arra, hogy az EU parlamentben harsány röhögés tört ki ennél a mondatnál.

Aki hazudik, az lop is. Magyar bölcsesség.
erkolcstan.blog.hu/2018/09/12/aki_hazudik_az_lop_is_magyar_bolcsesseg

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:03:28

@Attilajukkaja:

"A Századvéget a kormány finanszírozza közpénzből"

Ez jó hír.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:04:14

@Attilajukkaja:

Hiteles, gerinces embert sarokba szorítani képtelenség.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:06:12

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc:

Ez van, nem tudtatok engem soha elhallgattatni. Pedig mindent bevetettetek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:08:12

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Helyes, hogy a nyugat le lett állítva Szíriában. Így nem lett még egy iszlamista vazallusállama az imperialistáknak.

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:09:32

@TanNé:
Köszi a linket. Elolvasom!

@balcán maxval bircaman:
"Hiteles, gerinces embert sarokba szorítani képtelenség."
Ezt te honnan tudnád? Mert megint csak közhelyeket pufogtatsz.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:11:46

@Felk Entelme:

Mélyelemző vagyok, mindig leginkább a dolgok alapja érdekel.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:12:59

@Attilajukkaja:

Gerinces = nem hajol meg az idegen érdek és nyomás előtt.

Hiteles = ugyanazt teszi és mondja.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 11:13:39

Az Index is úgy nyalja a ballibek seggét gátlástalanul ahogyan csak akarja.
Pofátlanul cenzúráznak minden jobboldali hozzászólót a fórumjaikon pl.

Szerintem a Századvég is megteheti ugyanezt, legfeljebb ugyanolyan elvetlen seggnyalónmak bélyegzik majd, mint az Indexet, RTL-t, meg a többi ballib hírhamisítót.

Sajtó Mortále 2018.09.25. 11:13:42

@zord íjász: Úgy érthették, hogy a KISZ-ben! Mindketten Kommunista Ifjak voltak, különböző funkciókban. És (panel)proligyerekek. Csak később vált el az útjuk, mert két dudás - akkora dudákkal, értsd: arccal és ambícióval - nem fért volna el egy pártban.
Aztán a versenyt OV nyerte, GY meg lemorzsolódott. Amit nem bír feldolgozni.

Emmett Brown 2018.09.25. 11:16:49

@balcán maxval bircaman: tehát Orbán se nem hiteles se nem gerinces?

chrisred 2018.09.25. 11:17:21

@zord íjász: Nem igaz, 88 februárjától 89 augusztusig szólt a sorkatonai szolgálat, személyes tapasztalat. :)

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 11:19:18

@Sajtó Mortále:

Meg persze az sem elhanyagolható különbség, hogy amíg GYurcsány jelentgetett az MSZMP KB részéra a Pécsi Dialógus csoportról, addig Orbánék lakására ugyanilyen Gyurcsány féle spiclik lehallgató berendezést szereltek még 86-ban is.

Emmett Brown 2018.09.25. 11:19:28

@harmadikszem: a versenyképes talán találóbb kifejezés mint az erős ebben az értelmezésben.

chrisred 2018.09.25. 11:21:00

@Sajtó Mortále: Gyurcsány személyes kapcsolatokon keresztül egyből a hatalmi elitben találta magát, Orbánnak fel kellett kapaszkodnia a ranglétrán, és eltakarítani az útból a riválisokat.

chrisred 2018.09.25. 11:22:19

@Rettegek mert ballib vagyok: Ez persze a maffián belüli hatalmi harc egyik eleme is lehetett.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 11:26:54

@chrisred: Így van. Minket -politikusi kiképzésben résztvevőket- talán néhány héttel korábban elengedtek, de nem mindenkit. Így talán csak 1 év és 5 hónap és néhány nap volt nekem. ... de az is túl sok. Többet nem is mentem, hiába hívtak. Megköszöntem az állandó behívó parancsot, hogy köszönöm szépen, de nem kérem. ... én már megtettem amit kell és többet nem áll szándékomban.

Érdekesség: Minden zöldfülű hivatásos tiszt akkor kapott engedélyt saját fegyver vásárlására. be voltak tojva. Nálunk csak többeknek volt amolyan Belmondó szerű (Profi film) nagy coltjuk. Talán hivatásosan a legnagyobb Magnum...

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:27:35

@balcán maxval bircaman:
"Gerinces = nem hajol meg az idegen érdek és nyomás előtt."
Tévedés! A gerinces nem csak az idegeneknek nem adja be a derekát.
Persze mondhatjuk, hogy gerinces vagy, csak éppen gumigerincű: mikor kit támogatsz!

"Hiteles = ugyanazt teszi és mondja."
Magadról bevallottad, hogy ez nálad időszakonként szokott változni. :o)))

Sajtó Mortále 2018.09.25. 11:27:38

@zord íjász: "És abban az időben (1985-1990) már mindenki röhögött az ideológiai feltérképezésen a KISZ-tagok felvételénél: vegytiszta cinizmussal átitatott rendszer-végjáték volt. "

Ez igaz a tagokra nézve! De a vezetőkre, "kinevelt" vagy kinevelendő elvtársakra nem. Oda még akkor is kellett a párt és elvhűség.

Cuhavidéki 2018.09.25. 11:28:03

Nem kellett volna Questorozni!
De van még remény: A Századvég megmaradt kollektivája próbáljon meg a Nézőpont mögé beállni.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 11:28:20

@TanNé: @chrisred: Egyetemistaként,(sikeres érettségi-egyetemi felvételi) előfelvételisként hívtak be benneteket? Mert, ha nem, akkor ebben lehet a hiba. Most túrtam egy kicsit a netet, a 80-as években másfél év volt, a 90-es években lett egy év (én már ezt töltöttem 89-től) aztán 2004-től hat hónap. De azok a gimnazista barátaim, akik rögtön az érettségi után nyertek felvételt, csak egy évig voltak, az tuti. Vagy öregszem. Bár azt hiszem nagyon offulunk. :-)

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:31:43

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Pofátlanul cenzúráznak minden jobboldali hozzászólót a fórumjaikon pl."
Tudsz erre felhozni példát? Te pl. most is itt kommentálsz.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 11:32:06

@zord íjász:

Öreg fejjel, főiskola után és rigónak neveztek bennünket, mert volt az alap kiképzésen is egy sárga csíkunk.

Egyáltalán nem off. Miért? Mert OrBÁnt kétszer is behívták katonának és minden jel szerint (Jelentenem kell rólad Lajos) be is szervezte a katonai hírszerzés. Ezért tudott "naggyá" válni az ott "tanultakkal."

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:32:51

@Emmett Brown:

Orbán politikus. A politikus sose mondhat igazat.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:33:37

@Attilajukkaja:

Kinek nem adja be a derekát a gerinces ember? Senkinek. Ezt teszem.

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:34:38

@balcán maxval bircaman:
"A politikus sose mondhat igazat."
Egy politikusnak MINDIG igazat kell mondania. Ne a NER politikusaiból indulj ki!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:37:51

@Attilajukkaja:

Aki politikus és mindig igazat mond, az esélytelen.

A politika arról szól: van tervünk, aminek érdekében taktikázunk, felmérjük a lehetőséget.

Sajtó Mortále 2018.09.25. 11:39:53

@chrisred: 89-ben még másfél évre vonultunk be. Talán a 90-91-es évek voltak a kifutó évek, amikor megtörtént az átállás. Engem 90-ben szereltek le egy év után engedménnyel, mert meghalt apám a családfenntartó... Pont mikor már gumiból öreg lettem volna.

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:42:11

@balcán maxval bircaman:
"Aki politikus és mindig igazat mond, az esélytelen."
Ellenkezőleg. Abból derül ki, ki mennyire jó politikus, hogy mennyi igazságot mer elmondani, és mennyit hallgat el. A hazugság mindig megvetendő. Persze nem az álkeresztény nerlovagoknál.

"A politika arról szól: van tervünk, aminek érdekében taktikázunk, felmérjük a lehetőséget."
És ez nálad egyenlő a hazudozással, vagyis ez a "természetes jó". Gratulálok!

Sajtó Mortále 2018.09.25. 11:44:16

@chrisred: Igen, és ez a küzdelem meg is erősítette. Akinek a segge alá tolják a pozíciókat, vagyont, az nem tud vele mit kezdeni.
Gyurcsányt most is csak az egója meg a sértett büszkesége és revansvágya tartja színpadon.
Normális milliárdos nem ezzel foglalkozna.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 11:44:25

@Attilajukkaja:

A politika olyan mint a diplomácia: a ahzugság és megtévesztés művészete.

A jó politikus jó célból teszi ezt, de ő is teszi. Ő kegyesen hazudik.

A természetes jó nem létezik a gyakorlatban, ez eszmei érték.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 11:46:00

@Sajtó Mortále: "Ez igaz a tagokra nézve! De a vezetőkre, "kinevelt" vagy kinevelendő elvtársakra nem. Oda még akkor is kellett a párt és elvhűség."

A fenéket kellett, ne színezd már a történelmet. Láttam az ún, kisz-titkárokat akcióban, és aki látott, az tudja ezt: csajok, fiúk, pia, buli, és vastagon szartak az ideológiára minden fronton 1985 után. A markáns többség pontosan így tett. Mindenki tudta, hogy a partinak vége, mentette mindenki, ami menthető. A Thürmer ifjú-kommunistáin kívül, akik még a Winklert és a Karottát, mint kis indexes-gyerekeket leckéztették a képzeletbeli gumibotot lóbálva, a régi szép időkre emlékezve 2003-ban (?), amikor azok interjút akartak készíteni a főelvtárssal (ma már a Viktor nagy híve :-))) ) már a rendszerváltás becsontosodott, begyepesedett szocialistái sem tolták ezt ideológiai alapon, legfeljebb csak közösségépítő/pártegységesítő szándékkal, a vörös farok lóbálással a maradék nyugdíjas hívők felé: legutolsó hibbant akciójuk az volt, a Gyurcsány-éra alkonyán, amikor a vérkapitalista Bajnait felrángatták a színpadra elénekelni az Internacionálét, az a szerencsétlen meg majd elsüllyedt szégyenében...a tagság meg lent röhögött rajta. Ez csak a máz. Se nem hitték, se nem hiszik, ma pedig már a Feri a liberális-globalista-kapitalista közöttük, a többi pedig megy a levesbe. Vagy már le is ment.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.09.25. 11:50:01

@TanNé: "Öreg fejjel, főiskola után és rigónak neveztek bennünket,"

Íme, ez a magyarázat az eltérésre. Megfejtettük. A barátaimnak is ezt írták be/ezt lengették be, hogy majd az egyetem után letöltik a maradék fél évet tartalékosként, de soha nem került rá sor. Te korábban végezted el az egyetemet, neked még belefért az átállás előtt, hogy megszívassanak.

Sajtó Mortále 2018.09.25. 11:51:01

@Attilajukkaja: "Egy politikusnak MINDIG igazat kell mondania." Ez komoly? (IGEN, ÍGY LENNE JÓ EGY IDEÁLIS VILÁGBAN!!!)
Ebben amiben meg élünk, aki igazat mond az nem lesz sokáig politikus. A rendszer nem tűri. Ez az egész világra igaz.
A politikus arra törekszik, hogy amit mond, abban legyen egy-egy igazságmorzsa is. A többi az, amit ő szeretne elhitetni. Sajnos ez így működik.

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:53:11

@balcán maxval bircaman:
"Kinek nem adja be a derekát a gerinces ember? Senkinek. Ezt teszem."
Ezt azért írod le ilyen sokszor, hogy magad is elhidd? :o)))))
Aki nyíltan bevallotta magáról, hogy volt már kommunista, liberális és zöld is, most meg hithű NER katona, annak komolyan meg kell dolgoznia saját magát, hogy megtalálja azt a bizonyos politikai "gerincet"! :o)))

"A politika olyan mint a diplomácia: a ahzugság és megtévesztés művészete."
Ez Orbán filozófiája és távol áll a valóságtól. A politika része a diplomácia, ha azt valaki ügyesen műveli. A NER-nek ez még nem sikerült.

"A jó politikus jó célból teszi ezt, de ő is teszi. Ő kegyesen hazudik."
Ez csak a te Bibliád része! A taktikázás nem egyenlő az orrba-szájba történő hazudozással. Próbálj már kilépni ebből a hazugság bűvkörből! Vagy akkor nem lesz miből megélni?

chrisred 2018.09.25. 11:53:17

@balcán maxval bircaman: Akkor ez egy szubjektív, hitbéli érték. Például egy fanatikus náci számára az árja faj érdeke lehet a természetes jó. És ez független attól, hogy egyáltalán létezik-e olyan, hogy árja faj.

chrisred 2018.09.25. 11:55:34

@Attilajukkaja: A jelek szerint nincs különbség a politikusok és a lókupecek között.

Attilajukkaja 2018.09.25. 11:59:16

@Etniez:
"Én is drukkolok neki."
;o)

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Facebookon."
Vagyis nincs rá konkrét példa.

@Sajtó Mortále:
"IGEN, ÍGY LENNE JÓ EGY IDEÁLIS VILÁGBAN!!!
Egy jó politikusnak SOHA nem kell hazudnia. Ehhez persze tudás és tehetség kell.

"A rendszer nem tűri. Ez az egész világra igaz."
Miből gondolod?

"A politikus arra törekszik, hogy amit mond, abban legyen egy-egy igazságmorzsa is. A többi az, amit ő szeretne elhitetni. Sajnos ez így működik."
Minden politikus taktikázik. Ez igaz. De hazudozni, főleg egyfolytában hazudozni, szándékosan félrevezetni az embereket, hosszútávon nagy hiba. És én ezt nem sajnálom.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.25. 12:00:45

Örülök, hogy a Századvég folyóirat rendszeres olvasói ilyen gyorsan és alaposan reagáltak az Index cikkére (mint egyedül hiteles, megbízható forrásra). Mindazonáltal javaslom, hogy mielőtt tiltakozó tüntetéseket szerveznénk a hatalom sajtószabadságot sárba tipró durva önkénye ellen, várjunk néhány napot, hogy biztosak lehessünk abban, nem az Index szokásos álhíreivel van-e dolgunk.
Egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy a Századvég honlapján nincsen kint a 88. szám.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:03:55

@chrisred:
"A jelek szerint nincs különbség a politikusok és a lókupecek között."
Nem igazán szeretem az ilyen általános ítéleteket. Hozzá kellet volna tenned, hogy nem minden politikusra vonatkozik, nem minden országban egyformán.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 12:03:58

@zord íjász: Sokrétű volt a "munkám" és fél év után 1 év Budapest Kinizsi laktanya. Ott volt a honvédelmi miniszter személyi masszőre is nálunk. Amolyan szakszervezetisek voltunk. Védtük a sorkatonákat a hivatásos katonák túlkapásaitól. Másrészt meg a Néphadsereg újságban is benne voltam, videóláncot és stúdiót építettünk ki a vezetésemmel. Lehetett este matyizva a paplan alatt pornót nézni a szobákból. Nekem nem volt rá szükség, mert tényleg "munkaidő"-ben voltam csak köteles a laktanyában lenni. Volt egy saját szobám külön a legénységtől és zászlósi és törzs-zászlósi ranggal akkor oda nőt is bevihettem. Tehát nem volt ez már akkora "szívás", de én egy érző és lelkiismeretes ember vagyok és voltam már akkor is. Sok minden disznóságot láttam, mert bejárásom volt a HM (Hadügyminisztériumba is) Állandó belépőt kapott oda fajtánk. ... Nos nekem nem bírta a gyomrom azt, ami másnak jó móka lehetett.

chrisred 2018.09.25. 12:05:08

@Attilajukkaja: Szerintem a lókupecek sem mind egyformák.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:08:01

@szekertabor:
"várjunk néhány napot, hogy biztosak lehessünk abban, nem az Index szokásos álhíreivel van-e dolgunk"
Felesleges! Az érintettek már megszólaltak ez ügyben más fórumokon.
Amúgy tudnál példát mutatni az Index "szokásos álhíreire"? Gondolom, garmadával vannak ilyenek, nem jelent gondot bemutatni ötöt-tízet, ... vagy legalább egyet.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:09:56

@chrisred:
"Szerintem a lókupecek sem mind egyformák."
Akkor miért nem a pékekhez hasonlítod a politikusokat? Nyilván azok között is vannak hazugok.
Én mondjuk egy lókupecet vagy egy péket sem ismerek személyesen. :o)

Egéridomár 2018.09.25. 12:13:18

@balcán maxval bircaman: Inkább mélysötét vagy életem, te szép arcú retardált :)

chrisred 2018.09.25. 12:14:33

@Attilajukkaja: Mert a pékek terméket állítanak elő.

Boar. 2018.09.25. 12:19:22

@zord íjász: Tévedsz. '88-'89-ben még másfél év volt a "normál" sorkatonai szolgálat.
Az előfelvételiseknek is annyi volt, azzal a különbséggel, hogy egy év egyetem előtt és fél év utána. Valamikor "közben", '88 telén derült ki, hogy ezt a plusz fél évet eltörlik. Bemondta a TV, a "másfélévesek" pedig a maguk módján reagálták le a dolgot, nálunk az alsó ágyakat is elérte a körletben az ultrahab.
Aztán '89 nyarán jött a másik könnyítés, az, hogy a "normál" szolgálatot töltőkkel szemben mi nem augusztus közepén hanem elsején szerelhetünk le. Erre az lett a reakció, hogy mindenféle csip-csup ügyekért fogdára vágták a "táposokat", csak hogy ne tudjanak elsején szerelni. Ezt aztán minisztériumi utasításra felfüggesztették, augusztus elsején hajnalban harsány "gyertek haza" és "Boglárka" kiáltásokkal leszereltünk. Aztán hazafelé a vonaton megbüntetett a kalauz mert az útiokmányaink rosszul voltak kitöltve.
Szombathely, Garasin, '88-'89.

Bkkzol 2018.09.25. 12:29:25

Jajjjj.... már megint a hiszti! Beszéljétek már meg Ungár Petikével vagy Gyuri bácsival, hogy vegyen pár újságot, tv csatornát, szponzoráljon meg pár "kutatást".

harmadikszem · http://harmadikszempont.blog.hu/ 2018.09.25. 12:31:27

@Emmett Brown: a globális kapitalizmusban a versenyképesség = erő és vice versa. Mármint a való világban, mert az alternatív valóságokban lehet unorthodox gazdaságpolitikáról meg illiberális demokráciáról hadoválni az IQ lightoknak, de amíg ez a gyakorlatban addig tartó lopást és nemzetközi körnapalmozást jelent, amíg csak a fejünkre nem omlik az egész fos, nos, addig ez bizony csak a gyengeség egy hosszabb neve.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:32:01

@chrisred:
"Mert a pékek terméket állítanak elő."
OK. Akkor a politikusokat csak a kereskedőkhöz hasonlíthatjuk? Mondjuk a tanárokhoz, az írókhoz és a piaci kofákhoz? :o)

Ma Baker 2018.09.25. 12:33:33

Jajjajj! Már megint megszűnt a demokrácia?

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:34:38

@Bkkzol:
"Beszéljétek már meg Ungár Petikével vagy Gyuri bácsival, hogy vegyen pár újságot, tv csatornát, szponzoráljon meg pár "kutatást""
Ungár meg akarta venni a Magyar Nemzetet, de nem adták el neki. Soros pedig rengeteg kutatást finanszíroz Magyarországon évtizedek óta, még a Kádár korszakban kezdte.
Nyitott kapukat döngetsz!

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:35:29

@Ma Baker:
" Már megint megszűnt a demokrácia?"
Nem MEGINT.

Ma Baker 2018.09.25. 12:37:56

@harmadikszem: "az alternatív valóságokban lehet unorthodox gazdaságpolitikáról meg illiberális demokráciáról hadoválni az IQ lightoknak, de amíg ez a gyakorlatban addig tartó lopást és nemzetközi körnapalmozást jelent, amíg csak a fejünkre nem omlik az egész fos, nos, addig ez bizony csak a gyengeség egy hosszabb neve."

Azt vágod, hogy a rendszerváltás után a manapság orthodoxnak mondott gazdaságpolitika miatt semmizték ki az országot másfél millió munkanélkülit teremtve?
Azt vágod, hogy azok, akik most liberalizmusról papolnak, főleg gyarmatokon és rabszolgatartáson hízlalták fel az anno igencsak konzervatív és protekcionista gazdaságukat?
2018-ban részesei vagyunk egy olyan klubnak, ahol az előírások szerint a trabantoknak a ferrarikkal ugyanolyan szabályozás mellett kötelességük versenyezni. Ezt a szabályozási anomáliát csak unorthodox politikával lehet megpróbálni ellensúlyozni.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:41:02

@Ma Baker:
"Ezt a szabályozási anomáliát csak unorthodox politikával lehet megpróbálni ellensúlyozni."
Tulajdonképpen mi az a hatékony unorthodox politika?

chrisred 2018.09.25. 12:43:44

@Attilajukkaja: Eszembe se jutna a tanárokhoz vagy az írókhoz hasonlítani őket.

chrisred 2018.09.25. 12:47:59

@Ma Baker: Mondjuk gyarmataik nem csak a liberális rendszereknek voltak, de az igaz, hogy a gyarmatok csak a liberális rendszerekben eredményeztek jólétet. A spanyol vagy az orosz gyarmatbirodalom az ottani önkényuralommal párosulva ugyanolyan szegénységet eredményezett a gyarmatosító országok lakosságának.

Attilajukkaja 2018.09.25. 12:48:14

@chrisred:
"Eszembe se jutna a tanárokhoz vagy az írókhoz hasonlítani őket."
Pedig ők is csak árulnak valamit. :o)

chrisred 2018.09.25. 12:49:54

@Attilajukkaja: Mármint az oktatási intézmények és a kiadók árulnak valamit.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 12:50:04

@Attilajukkaja:

Mint említettem, a véleményváltozás nem ellentétes a gerincességgel.

Magamat győzködnöm nem kell, téged kell, mert folyton újra és újra felveted a témát.

Orbán a legjobb magyar politikus 1990 óta, ez szimpla tény. Nem tökéletes? Persze, hogy nem.

chrisred 2018.09.25. 12:51:44

@Ma Baker: "2018-ban részesei vagyunk egy olyan klubnak, ahol az előírások szerint a trabantoknak a ferrarikkal ugyanolyan szabályozás mellett kötelességük versenyezni."

Szerintem a KRESZ, amire gondolsz, és M. Richárd az unorthodox vezető.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 12:51:54

@Attilajukkaja:

A taktika hazugság minden esetben: hiszen ferdítést, elhallgatást jelent, még akkor is, ha nem hangzik el a szó szoros értelmében vett hazugság.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 12:53:35

@chrisred:

Kevered a szubjketív jót az objketív jóval, csak az utóbbi a természetes jó.

A fajelmélet nem lehet objektív jó, mert tagadja az Isten teremtette emberek egyenlőségét.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 12:54:06

@Egéridomár:

Így igaz, liberális szemszögből sötét vagyok.

chrisred 2018.09.25. 12:58:19

@balcán maxval bircaman: Eszmei objektív jó csak az lehet, amit mindenki elfogad. Amit csak szűkebb kör fogad el, csak szubjektív jó lehet, például az előző meghatározásod is az, mert nem fér bele a nem isten által teremtett, hanem az evolúció során kifejlődött emberi faj fogalma.

Habony Árpád 2018.09.25. 13:01:52

"Bezúzták a Századvég című folyóiratot, "

Hat kerem szepen, igy jartak. Az arabszopas nem jovedelmezo.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 13:03:27

@balcán maxval bircaman:
OrBántól eltérően én nem vagyok és soha sem voltam liberó.
Sőt egész ember vagyok és nem felezett. (Jobb, bal)
Sőt elől, hátul, felül és alul nézeteim is vannak.
Nos vajszínű vagy, de a Negró cukorka, na az világít .... :-)
Bocsi

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:05:04

@Habony Árpád :
" Az arabszopas nem jovedelmezo."
Ez mit jelent?

chrisred 2018.09.25. 13:11:43

@Habony Árpád: De persze, mint mindenben, Rogán és baráti köre itt is kivétel. :)

citrix 2018.09.25. 13:13:01

@maxval bircaman szeredőci oroszbérenc: Birka valójában egy külföldi (bolgár) ügynök aki putyinisztán érdekében agitál, szidja a nyugati világot. Nem él hazánkban, nem járul hozzá az ország életéhez, nem fizet adót és nem viseli a rohadt ügynöki munkájának a következményét. Egy kibic aki beleugat mások életébe úgy hogy az neki pénzbe nem kerül és röhög a markába más kárán. Ilyen ember, egy hazátlan agent. Putyinért rajong, ő a szíve-lelke de nem él ám ott a barma hanem Bulgáriából tolja a szemét gennyes propagandáját. Ilyen ember ez a birka barom.

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:13:16

@balcán maxval bircaman:
"A taktika hazugság minden esetben: hiszen ferdítést, elhallgatást jelent, még akkor is, ha nem hangzik el a szó szoros értelmében vett hazugság."
A taktika egy cél éléréséhez szükséges, előre megfontolt lépéseit, módját jelenti. Nálad ez miért jelenti mindig a hazudozást és mások becsapását? Sajnálatraméltó világ lehet az olyan, amiben valaki nem érheti el a célját mások folyamatos átverése nélkül.

Habony Árpád 2018.09.25. 13:13:59

@Attilajukkaja: Mit jelent mit jelent ? Azt jelenti, hogy az illegális bevándorlást népszerüsitö balliberális undormányra senki sem kiváncsi az országban, különben vették volna az emberek. Röviden az arabszopásra nincs igény.

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:17:33

@chrisred:
"Mármint az oktatási intézmények és a kiadók árulnak valamit."
Egy történelemtanár és egy író is a saját nézetei szempontjából adja át a tudását, az elképzeléseit. Az intézmények csak "forgalmazók". Ebből a szempontból gondoltam, hogy akkor nyugodtan hasonlíthatjuk őket is a politikusokhoz.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.09.25. 13:21:26

@Attilajukkaja: "Amúgy tudnál példát mutatni az Index "szokásos álhíreire"?"

Álhír az, ami valótlan tényeket tartalmaz, vagy a valós tényekből tendenciózusan hamis következtetéseket von le. Nem olyan nehéz kiguglizni ezeket. Parancsolj:

index.hu/gazdasag/2017/01/06/az_orszag_tartalekanak_otodet_elverte_az_mnb/
"Korábban a Portfolio.hu cikkére hivatkozva azt írtuk, hogy ezt a 110 millió euró értékű tartalékot eladták, ...
...Ezzel szemben elméletileg még megvan az arany, csak üzletel vele az MNB. "

index.hu/belfold/2017/03/31/torvenyesen_mukodik_a_ceu_az_oktatasi_hivatal_szerint/
ezzel szemben a valóság:
www.ceu.edu/article/2017-03-31/az-oktatasi-hivatal-ceu-17-vizsgalt-programjanak-magyarorszagi-torvenyesseget "A CEU-val kapcsolatos, jelenleg még tartó működési engedély felülvizsgálati eljárás még nem zárult le."

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:21:45

@Habony Árpád :
"az illegális bevándorlást népszerüsitö balliberális undormányra senki sem kiváncsi az országban, különben vették volna az emberek. Röviden az arabszopásra nincs igény."
És ez most hogy jön a Századvég bezúzásához, ahova felkért jobboldali szakembereket kértek fel szakmai cikkek megírására gazdasági témában?
Te egyáltalán képben vagy, hogy mihez "szóltál" hozzá? :o))))))))

Etniez 2018.09.25. 13:23:21

@Rettegek mert ballib vagyok: ehhez képest itt fontos a levegőt elég régóta. Sajnos.
Értelmi fogyatékosokkal is foglalkozom, amikor téged olvaslak úgy érzem, még mindig dolgozom.

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:24:43

@szekertabor:
"index.hu/gazdasag/2017/01/06/az_orszag_tartalekanak_otodet_elverte_az_mnb/
"Korábban a Portfolio.hu cikkére hivatkozva azt írtuk, hogy ezt a 110 millió euró értékű tartalékot eladták, ...
...Ezzel szemben elméletileg még megvan az arany, csak üzletel vele az MNB. "

index.hu/belfold/2017/03/31/torvenyesen_mukodik_a_ceu_az_oktatasi_hivatal_szerint/
ezzel szemben a valóság:
www.ceu.edu/article/2017-03-31/az-oktatasi-hivatal-ceu-17-vizsgalt-programjanak-magyarorszagi-torvenyesseget "A CEU-val kapcsolatos, jelenleg még tartó működési engedély felülvizsgálati eljárás még nem zárult le."
Guglizzál még tovább néhány órán keresztül, akkor talán tényleg találsz egy indexes álhírt, mert ezek közül egyik sem az. :o))))

kvadrillio 2018.09.25. 13:30:30

ITT RENDKÍVÜLI ÉS AZONNALI DÖNTÉS KELL A BETEGEK ÉRDEKÉBEN !!! ÉS KIJAFASZT ZAVAR EBBEN AZ MORSZÁGBAN AZ, HA EGY ORVOS KÍMÉLI A BETEGET ÉS KÉT MŰTÉT HELYETT EGYET AKAR MEGOLDÁSKÉNT ???! HOGYAN LEHETNEK ILYEN FASZOK MA VEZETŐ BEOSZTÁSBAN, HOGY EZT FÉL MÁSODPERC ALATT NEM ÉRTIK MEG ??????????????????????????????????

Jogász doktorok kezében a kardiológiai műtétek sorsa

chrisred 2018.09.25. 13:35:47

@Attilajukkaja: A politikus nem adja át a tudását.

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:36:10

@kvadrillio:
"Jogász doktorok kezében a kardiológiai műtétek sorsa"
Inkább a NER katonákéban. A betegek meg tényleg le vannak szarva.

Attilajukkaja 2018.09.25. 13:37:18

@chrisred:
"A politikus nem adja át a tudását."
De a nézeteit nagyon is! Hogy az mennyi tudással társul, az egy más kérdés.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 13:45:35

@chrisred:

2+2 csak akkor 4, ha mindenki ezt mondja?

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 13:46:26

@Habony Árpád :
Már hogyne lenne. Kormányszinten, ha jól megfizetik akkor a haza eladó. Ez az igazi hazaárulás.

Indriq 2018.09.25. 13:49:52

@balcán maxval bircaman: a szimpla tény az, hogy te egy hazaáruló féreg vagy, nálad az a jó mint a többi fizetettnél. Bárhogy elküldhetünk a kurva anyádba, neked itt kell ülnöd és mantráznod kell a propagandát, különben vazelin nélkül kúrnak este seggbe. :)
Nem mellesleg, ha a tulajdonával bárki úgy rendelkezik ahogy akar, Soros miért ne költhetné a libsikre?
Ez valszeg olyan okfejtés, amivel a teljes gépezet megakad. :)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 13:51:06

@TanNé:

Аzaz semmiről nincs határozott véleményed.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 13:53:25

@Indriq:

Még sose voltam hazaáruló.

Soros költhet amire csak akar, mi meg semlegesíthetjük költését.

chrisred 2018.09.25. 13:53:58

@balcán maxval bircaman: Ismersz más lehetséges megoldást?

Indriq 2018.09.25. 13:54:20

@balcán maxval bircaman: 2+2 csak akkor 4, ha megállapodsz a feltételekről. Pl 3as számrendszerben 11. Sőt, az összeadás jel is csak egy megállapodás alapján működik így. Ált. Isk 1 osztályán túlmutat a dolog. Algebra, testek..... :)

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 13:54:42

@balcán maxval bircaman:
Nagyon is határozott és egyéni a véleményem és az álláspontom is.
Csak nem vagyok senkinek és semminek sem a szócsöve , se leláncolt ideológiai kutyája.
Mint például Te.
Tudod, Brain is megmondta: Nektek nem kell hinnetek senkinek sem és nem kell senkit sem követnetek. Legyetek önálló egyéniségek!
Mert aki másokat követ, az csak sok segget lát. :-)

Attilajukkaja 2018.09.25. 14:02:59

@balcán maxval bircaman:
"Ezek a szakma szabályai."
Honnan tudod? Politikus vagy?
Azért mert te hazug politikusokat istenítesz, még nem jelenti az, hogy ez a szakma szabálya.
Sajnálom, ha ilyen szellembe nevelted a fiaidat!

"Soros költhet amire csak akar, mi meg semlegesíthetjük költését."
Keresztbe tehettek azoknak, akik Soros pénzén tanulnak/tanultak vagy azoknak az alapítványoknak, akik az ő pénzéből tették jobbá mások életét, de miért okoz nektek ez akkora élvezetet?

Attilajukkaja 2018.09.25. 14:20:26

@Indriq:
"Soros miért ne költhetné a libsikre"
Soros nem csak a libsikre költ. Ez lényeges! Vagy pl. a gyermekétkeztetés támogatása egy libsi huncutságnak számít?

nu pagagyí 2018.09.25. 14:30:06

@balcán maxval bircaman: Melyik hazádat nem árultad még el?

nu pagagyí 2018.09.25. 14:49:25

@szekertabor: Hát, várhatsz még, de maga az eddigi főszerkesztő (Demeter Tamás) nyilatkozta:

"Soha nem tapasztaltunk korábban semmilyen interferenciát, kooperatív, már-már baráti volt a viszony, ezért sem akarok vagdalkozni. Az alapítvány úgy döntött, hogy másik szerkesztőséggel szeretne dolgozni a jövőben, nem váltunk el haragban"

Csak ugyebár, leszedte az alapítvány az utolsó lapszámot és nagy-nagy barátságban kirúgódtak a szerkesztők. Ennyit az interferenciáról.

Egyébként ajánlom is várakozást, mert valószínűleg változtatnod kell a nyelvcsapások sűrűségén és az irányán is. A NER már nem vár tőletek önálló gondolatokat. Sőt, abból is bajod lehet, hogy nem ítélted el rögtön az elhajló "Dániel elvtársakat".

Attilajukkaja 2018.09.25. 15:02:50

@balcán maxval bircaman:
"Még sose voltam hazaáruló."
Én már megpróbáltam eladni a hazámat 100 USD-ért, de senki nem vette meg ebben a formában. Azt mondták, rázzam gatyába, mert így senkinek nem éri meg, ráfizetéses buli lenne. Én meg kevesebbért nem árulom a hazámat.
Lehet, hogy túl igényes vagyok?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:39:03

@chrisred:

Bármi lehet. Pl. a kisebbik fiam szerint a válasz 3 volt, amikor elsőbe járt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:39:51

@TanNé:

Én a természetes jó szócsöve vagyok.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:41:20

@Attilajukkaja:

Még nem láttam másfajta politikust.

Azt mondod, Soros nyomhatja a magáét, de más nem mondhat neki ellent?

chrisred 2018.09.25. 15:45:06

@balcán maxval bircaman: Én is, hiszen 2+2 szerintem is 4.

chrisred 2018.09.25. 15:46:20

@balcán maxval bircaman: Bárki mondhat neki ellent a saját vagyonából, ne mások befizetett adójából tegye.

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 15:53:33

@Attilajukkaja:

Az Index cikkek mindegyike éppen olyan elvakult elfogult, mint bármely jobboldali újságé, csak pepitában.

Mondom bármelyik.

Hazudnak, csúsztatnak, és hamisítanak.

chrisred 2018.09.25. 15:53:51

@balcán maxval bircaman: És te ezt az állítást objektív tényként és nem szubjektív állításként kezelted?

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.25. 15:54:31

@Rettegek mert ballib vagyok:

Egy ideig gyűjtögettem őket, de aztán nem volt rá időm.
Minden napra több veretes hazugságot, csúsztatást is találtam, amikről itt írtam:

berrettegok.blog.hu/

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:54:47

@chrisred:

Azt monod, egy közösség nem védheti meg magát, csak egy magánember?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 15:55:34

@chrisred:

Ez mindegy. A lényeg, hogy nem lehet mérce mindenki egyetértése.

chrisred 2018.09.25. 15:59:22

@balcán maxval bircaman: Dehogynem. Egy közösség, ha önszántából meg akarja védeni magát, önszántából dobja össze a pénzt erre.

chrisred 2018.09.25. 16:01:32

@balcán maxval bircaman: Ja, ha nálad az már eltérő véleménynek számít, ha mondjuk egy csecsemő nem oázik egyetértően, akkor tényleg nem léteznek általánosan elfogadott értékek.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 16:10:08

@chrisred:

Azaz egyetértesz, az adóból költhet az állam erre a célra.

chrisred 2018.09.25. 16:12:05

@balcán maxval bircaman: Nem, mert az adó állami erőszakkal az adózótól elvont pénz, és nem önszántából mond le róla.

Attilajukkaja 2018.09.25. 16:12:14

@balcán maxval bircaman:
"Én a természetes jó szócsöve vagyok."
És továbbra is folytatod ezt a semmitmondó, viszont jézusi küldetést vizionáló hirdetésedet a saját nagyszerűségedről? :o)))))))))))))))
Jó tudni, hogy téged egy atomrobbanás sem lendítene ki a felvállalt szerepedből!

"Még nem láttam másfajta politikust."
Azt látod, amit látni akarsz.

"Azt mondod, Soros nyomhatja a magáét, de más nem mondhat neki ellent?"
Bárki ellentmondhat neki, vitatkozhat vele, de amit ti műveltek, az valami teljesen más: ti nem Sorosnak, hanem azoknak ártotok, akiken az ő alapítványai segítenek. Legyenek azok liberálisok, konzervatívok, éhező magyar gyerekek vagy szerencsétlen menekültek. Nektek mindegy, csak sorosozhassatok meg migráncsozhassatok. És még büszkék is vagytok az embertelenségetekre! Még hogy keresztények, pfű!

@Rettegek mert ballib vagyok:
"Az Index cikkek mindegyike éppen olyan elvakult elfogult, mint bármely jobboldali újságé, csak pepitában."
Én is vallom, hogy nincs elfogulatlan sajtó.

"Hazudnak, csúsztatnak, és hamisítanak."
Erre kértem példákat. Amiket felhoztál, nem voltak azok.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 16:14:35

@chrisred:

Adószedés mindne közösségben szükséges, ahol van valamilyen államiság. Valamiből ugyanis fizetni kell azt.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 16:17:00

@Attilajukkaja:

Szerepem jól átgondolt, számomra életcél a jó szolgálata.

Negatívnak tekintjük Soros tevékenyslgét

chrisred 2018.09.25. 16:23:33

@balcán maxval bircaman: Igen, vannak kötelező állami feladatok. A befizetett adó azok finanszírozását szolgálja, nem valamilyen feltételezett közösségi igény kiszolgálására van.

Orbán veje 2018.09.25. 16:31:28

Ezt a hülyegyerek orbántroll Bircát gyömöszölje már vissza valaki a Viktátor seggébe, ki kíváncsi erre félkegyelmű orbánistára.

Attilajukkaja 2018.09.25. 16:32:03

@balcán maxval bircaman:
"Szerepem jól átgondolt, számomra életcél a jó szolgálata."
Megint csak semmitmondó közhelyeket pufogtatsz! Az egész életed ebből áll, anélkül, hogy tudnád, mi is az a jó.

"Negatívnak tekintjük Soros tevékenyslgét"
Ti? Vagyis Putyin, Orbán és te? A többiek, gondolom, nem számítanak. Pedig több ezren vannak, akiknek segített a tevékenysége. Annak idején még én is kaptam tőle utazási támogatást Nyugatra. Nagy dolog volt ez még a nyolcvanas évek végén is.
Gondolom, ez NEKTEK nem számít, mert most mást kell nyomatnotok, függetlenül attól, hogy tudjátok-e, mit is tevékenykedik Soros.

Attilajukkaja 2018.09.25. 16:51:56

@Orbán veje:
"Bircát gyömöszölje már vissza valaki a Viktátor seggébe"
Nem lehet. Annyian vannak már ott, hogy Birca nem fér be. Szerintem látni is rajta, hogy szorulása van. :o))))
(Én kérek elnézést a gonoszságomért!!!)

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 16:53:10

@chrisred:

Állami feladat a közösségi önvédelem.

TanNé · http://erkolcstan.blog.hu/ 2018.09.25. 17:15:58

"Bod Péter Ákos nekünk azt mondta, az elmúlt 30 évben biztosan nem fordult vele elő olyasmi, mint most: előbb felkérik egy tanulmány megírására, majd miután az megjelenik, egyszerűen leveszik, eltüntetik a nyilvánosságból. Az is egyértelmű, hogy végső soron így sokkal több emberhez jutnak el a kritikus szövegek, mintha a Századvégen elolvasta volna egy-két száz szakmai érdeklődő."

- Tehát minden látszólagos rosszban, van legalább ugyan annyi jó. (PDOX vallás)

Attilajukkaja 2018.09.25. 17:20:48

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Terelni tudsz, hazudni is megtanultál."
Nem ő terel. A birkákat terelik. :o))))
A kérdés, hogy ki a pásztora.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 18:08:26

@Attilajukkaja:

Te mint liberális ezt nem értheted meg.

Soros anyitott, liberális társadalmat akarja ránk erőszakolni, ezért harcolunk ellene.

Attilajukkaja 2018.09.25. 18:15:13

@balcán maxval bircaman:
"Soros anyitott, liberális társadalmat akarja ránk erőszakolni, ezért harcolunk ellene."
És miért rossz ez NEKTEK? Amúgy KIK vagytok a TI?
Soros senkire nem erőszakol semmit, a helyi szervezetekre bízza, hogyan élnek az adományaival. Na igen, a demokrácia és az átláthatóság viszont egy alapkövetelmény. Ettől féltek annyira, nem a nyílt társadalom fogalmától. Mert az utóbbit minden ország úgy alakíthatja, ahogy az adottságai megengedik.

Attilajukkaja 2018.09.25. 18:22:11

@balcán maxval bircaman:
"Te mint liberális ezt nem értheted meg."
Vagyis képtelen vagy elmagyarázni, mert nincs is rá magyarázat. Csak ne azzal kezd, hogy te vagy a világ jóóóóóságának a földi megtestesítője, mert az ilyen mismás dumával nálam már nem rúgsz labdába!

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 18:23:21

@Attilajukkaja:

A kisemberek nem érzik jól magukat ott, ahol filantlopós gazemberek jól érzik magukat.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 18:24:20

@Attilajukkaja:

Fanatikus híve vagy egyes liberális axiómáknak, s képtelen vagy elfogadni, hogy más nem fogadja el azokat. Nagyobb nyitottság kellene neked.

Attilajukkaja 2018.09.25. 18:34:59

@balcán maxval bircaman:
"A kisemberek nem érzik jól magukat ott, ahol filantlopós gazemberek jól érzik magukat."
Na még egy semmitmondó valami. Szerintem te sem érted, mit hordtál ide nekem. :o(
Kik azok a "filantlopós gazemberek"?

"Fanatikus híve vagy egyes liberális axiómáknak"
Melyeknek?????

"képtelen vagy elfogadni, hogy más nem fogadja el azokat."
Mégis mire gondolsz?

"Nagyobb nyitottság kellene neked."
Miben?

Megint csak általánosságokban és zavartan pocskondiázol, semmi konkrétum. Azt hiszed, ez elég lesz?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.25. 18:37:32

@Attilajukkaja:

Filanlopós = aki sokat lop az emberektől. majd abból embereket akar venni magának, tejesztendő kedvenc rendszerét.

Liberális axiómáid = pl. az, hogy a liberalizmus nem is eszme, hanem maga a magától értetődő racionalitás, így aki nem liberális, az gyakorlatilag hülye.

Nyitottság = hogy lásd axiómáid csak axiómák.

Attilajukkaja 2018.09.25. 18:49:16

@balcán maxval bircaman:
"Filanlopós = aki sokat lop az emberektől. majd abból embereket akar venni magának, tejesztendő kedvenc rendszerét."
Aha! Szóval Orbánra gondoltál. Na így már más!

"Liberális axiómáid = pl. az, hogy a liberalizmus nem is eszme, hanem maga a magától értetődő racionalitás, így aki nem liberális, az gyakorlatilag hülye."
Ezt most találtad ki, mert én ilyet soha nem mondtam. Nagyon erőlködsz, de ez így nem fog menni. :o))))

"Nyitottság = hogy lásd axiómáid csak axiómák.
VÁLASZ ERRE
Szólj hozzá!"
Ezt nem igazán értem.
Tudnál ennél kissé összeszedettebb választ adni vagy mára már teljesen szétestél?

felső határ nincs 2018.09.25. 18:50:47

@harmadikszem: ja a lippsik versenykepessegebol tobbet nem kerek, kosz

Attilajukkaja 2018.09.25. 19:03:44

@felső határ nincs:
" a lippsik versenykepessegebol tobbet nem kerek"
Miért? Az övék mennyivel volt rosszabb, mint Orbán versenyképessége? Orbán is ugyanazt folytatja, nem is jutottunk egyről kettőre. EU pénzek nélkül Orbán már sehol sem lenne.

felső határ nincs 2018.09.25. 19:40:25

@Attilajukkaja: az hogy . te mire jutottal az egyeni szocproblema

Evente van most annyi realber emelkedes mint a szocik utso 8 eve alatt osszesen

Attilajukkaja 2018.09.25. 20:24:49

@felső határ nincs:
"Evente van most annyi realber emelkedes mint a szocik utso 8 eve alatt osszesen"
Papíron. Bruttó béremelkedést tudnak csak kimutatni, a reálbérek messze nem emelkedtek ennyivel, vagy semennyire sem.

felső határ nincs 2018.09.25. 20:35:18

@Attilajukkaja: jaja es a zellenzek a tobbseg, muhaha

Attilajukkaja 2018.09.25. 20:48:07

@felső határ nincs:
"es a zellenzek a tobbseg, muhaha"
Jó neked, hogy ezen ilyen jót tudsz röhögni. Én nem nevetek ilyen jót az állítólagos reálbér növekedésén. Hiszem, ha látom. Egyelőre SEHOL nem látom. Ja, de igen. Olvastam róla Tiborcznál meg a Mészáros Lölőnél. Bocsi.

chrisred 2018.09.25. 21:18:39

@balcán maxval bircaman: A polgári társadalomban níncsenek hatalmas és kis emberek, csak polgárok vannak. Aki ettől fél, a felnőtté válástól fél.

felső határ nincs 2018.09.25. 21:19:43

@chrisred: na amit mondasz az nyugaton van, nalunk a helyzet sokkal kiegyensulyozottabb

lasd gini-index

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.26. 05:45:12

@Attilajukkaja:

Igazolsz engem ezzel. Aki nem liberális, az nem kell komolyan venni, ugye?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.26. 05:46:25

@chrisred:

S ki akar polgári társadalmat? Én nem.

A polgári társadalom azt jelenti, kevés polgár élősködik a többségen. Még a leggazdagabb nyugati államokban se alkot többséget a polgárság.

Attilajukkaja 2018.09.26. 12:36:11

@felső határ nincs:
"te sose fox penzt latni"
Amíg Orbán a Vezír, addig nem nagyon!

@balcán maxval bircaman:
"Igazolsz engem ezzel."
Mivel? Már megint csak össze-vissza beszélsz, mert sarokba szorultál. A kérdéseimre persze nem tudsz válaszolni.

"Aki nem liberális, az nem kell komolyan venni, ugye?"
Ez a te becsípődésed, ami teljesen alaptalan. De ha már nem tudsz hogy védekezni, megpróbálsz engem támadni. Ráadásul elég gyerekes módon. :o))))

max bir ca · http://bircahang.org 2018.09.26. 12:42:30

@Attilajukkaja:

@Attilajukkaja:

Melyik kérdésedre nem válaszoltam? Konkrétan!

Mindig tudok védekezni, de nem mindenki akarja megérteni érveimet. Mi ebben a gyerekes? Többször elmdntam neked: ellenzem a liberalizmus alapelveit, ezért vagyok antiliberális.
süti beállítások módosítása