Harmadik szempont

Közéleti kérdésekről szintézist keresőknek.

Feljelentősdi állami megrendelésre

2018. november 23. 13:05 - harmadikszem

kephammer.jpgImmár mindenféle álca nélkül buzdítja arra az adóforintokból alapított, állami pénzből kitömött és fenntartott 888.hu az egyetemi diákokat, hogy névtelen feljelentésekkel támadják azokat az oktatókat, akik nem a kormánypropaganda szólamait szajkózzák a katedráról. Eddig sem volt ismeretlen a NER számára az, hogy ellenzékinek tartott egyetemi tanárokra spionokat küldenek - csak az elmúlt pár hónapból féltucat esetre emlékezhetünk. Most azonban Hammer Ferenc kapcsán az immár valódi terrorszervezetként működő állami propagandagépezet magasabb fokozatra kapcsolt. 

Történt ugyanis, hogy az ELTE egy tanórán kívüli, a felsőoktatásról szóló rendezvényére elküldte nyájas 888.hu-s "újságíró"-ját, és az ott elhangzott kritikai megjegyzések alapján - nem kevés hazugsággal megspékelve - lejárató cikksorozatot jelentetett meg több fórumon is. 

Ekkor juthatott eszébe valakinek eme sztálinista tempójú médiafelület szerkesztői közül, hogy mi lenne, ha egy huszárvágással minden nem-NER kompatibilis tanárra kiadnák a kilövési engedélyt? A felhívás szövege világos: mind a baloldali, mind a liberális gondolatokat tanító egyetemi tanárokat fel kell jelenteni, legjárató cikkeket kell rendelni ellenük. Természetesen mindezt névtelenül. 

Nem élek elég régóta ahhoz, hogy tapasztalati élményem legyen a kommunista rendszerben való létről - de elég sokat tanultam róla, és valami ilyesfélét gondolok felőle. Névtelen feljelentések, állami pénzből finanszírozott káderezések, beépített és odavezényelt besúgók az egyetemeken és más, intellektuálisan potentált helyeken. Kereszténynek hazudott kormányunk nagy erőkkel építi a poklot - és nem tudja, hogy saját magának is. 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://harmadikszempont.blog.hu/api/trackback/id/tr7114388936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.23. 13:14:18

S mi ezzel a gond?

Egy vélemény egy másik ellen.

Sorosék ezt csinálják évek óta, engem is beperelték VÉLEMÉNY miatt.

Untermensch4 2018.11.28. 14:46:12

@balcán maxval bircaman: A polgári per egy független bíróság előtt jó dolog. Amikor téged pereltek be akkor kísérte ezt sajtókampány amiben hazudtak arról hogy hol és mit mondtál vagy a helyszín és a szöveghűség fennált?

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.28. 15:00:39

@Untermensch4:

@Untermensch4:

Alapvetően engem nem zavar az ellenvélemény, hacsak nem agresszív. Én senkit nem perelnék ilyesmiért.

Gondolom, ott a diákot az zavarhatta, hogy egy hatalmi helyzetű személy megkövetelte az egyetértést. Ez tényleg gusztastalan és büntetendő.

Ellenem az egész Soros Alapítvány lépett fel, billióival. Ez rosszabb, mint egy sajtókampány.

Untermensch4 2018.11.29. 23:33:14

@balcán maxval bircaman: "Gondolom, ott a diákot az zavarhatta, hogy egy hatalmi helyzetű személy megkövetelte az egyetértést."
Ez bármilyen eltérő vélemény-pár esetében probléma.
Itt viszont a felvezetésben úgy tűnt hogy egy tanítási helyszínen és időszakon kívüli eseményen elhangzott véleményről állították azt hogy tanítás közben erőltette azt diákjaira a tanár...

És megint van az a stilisztikai jelenség ami miatt egyesek cinikus megjegyzéseket szoktak tenni a birca-brand használóira... önmagában a rövid közlések, lehetőleg tőmondatokban nem garantálják a sikert. Ha nem sikerül jól lemásolni Max stílusát akkor még egyszavas komment is lehet fail.

max bir ca · http://bircahang.org 2018.11.30. 06:11:34

@Untermensch4:

@Untermensch4:

Ha általában a ballib vélemény ellen megy a lázadás, akkor nem támogatom a lázadást.
süti beállítások módosítása